AcasăPoliticaEste cutremur în PNL. Și-au dat demisia în masă

Este cutremur în PNL. Și-au dat demisia în masă

PNLEste cutremur în PNL. Și-au dat demisia în masă / foto: PS News

Eșecul de la alegeri i-a determinat pe unii șefi din PNL să-și depună mandatul. Nu mai puțin de 7 lideri din teritoriu și-au dat demisia, după ce au obținut rezultate slabe la alegerile locale, desfășurate duminică, 27 septembrie.

De altfel, Lovovic Orban le-a cerut celor care au avut un scor de sub 27% să se retragă de la șefia organizațiilor, transmite Hotnews.

Cei care și-au anunțat demisiile au fost Nicolae Robu (Timiș), Ionel Paler (Bacău), Marcel Romanescu(Buzău), Adrian Albu (Satu Mare), Lucian Heiuș (Hunedoara), Tinel Gheorghe (Ialomita) și Alexandru Dănăilă (Brăila).

Nu același lucru s-a întâmplat, cel puțin pentru moment, la București unde filiala e condusă de Violeta Alexandru, iar scorul PNL a fost de 19%.

La finalul ședinței, premierul Ludovic Orban a precizat că demisiile au fost de onoare, iar în scurt timp vor fi instalate conduceri interimare la șefia celor șapte organizații. El a precizat că prioritatea partidului sunt alegerile parlamentare pe care PNL vrea să le câștige.

Cum arată harta alegerilor locale 2020

PSD şi PNL şi-au împărţit ţara pe din două. PSD controlează 20 de consilii judeţene, PNL 17, iar UDMR 4. Dar PNL a câştigat mai multe voturi. Datele parţiale arată că PNL a câştigat alegerile locale cu 34% din voturi, urmat de PSD cu 30% şi de USR/PLUS cu 13%.

Au fost şi surprize. Candidatul comun al PNL şi USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma, este cel care l-a învins pe liderul PSD, Marian Oprişan, în lupta pentru preşedinţia din Consiliul Judeţean Vrancea. Acesta din urmă a pierdut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea după două decenii de activitate.

Datele oficiale arată că PNL a câştigat 15 municipii în urma alegerilor locale, PSD, 13 municipii, USR-PLUS, patru, iar UDMR, tot patru.

author avatar
Andreea Vlad
951 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai nu mai au ce cauta in politica!!!
    La HUNEDOARA, PNL pur si simplu nu a avut niciun fel de actiune din care sa rezulte ca se lupta pentru scoaterea judetului de sub amenintarea care se numeste PSD si care a distrus judetul. Zici ca a fost un „blat”!
    Se vorbeste ca in judetul HUNEDOARA, PSD a platit transportul cetatenilor rrromi plecati in strainatate si i-au adus acasa sa voteze PSD!
    Ce spun autoritatile in acest sens?!
    Cum raspund reprezentantii PNL in fata electoratului de dreapta, ca din cauza lor, judetul a ramas condamnat inca 4 ani sub dictatura PSD?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger