AcasăPoliticaEșec după prima rundă de negocieri. Cioloș, premier de sacrificiu / Cîțu:...

Eșec după prima rundă de negocieri. Cioloș, premier de sacrificiu / Cîțu: „Responsabilitatea este a coaliției USR-AUR-PSD”

dacian ciolosEșec după prima rundă de negocieri. Cioloș, premier de sacrificiu / Cîțu: „Responsabilitatea este a coaliției USR-AUR-PSD”

Premierul desemnat Dacian Cioloş a discutat, miercuri, la sediul PNL, aproximativ o oră cu Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Negocierile s-au încheiat fără nicio înțelegere.

Cioloş a recunoscut că oricine îşi va asuma guvernarea în următoarea perioadă „va face un sacrifiu” şi că nu există un sacrificiu mai mare, din punct de vedere politic, pentru cei care vor decide să guverneze în următoarele luni.

„Am fost azi întrebat și dacă am impresia că aș putea fi un premier de sacrificiu. Răspunsul meu e simplu: da, oricine își va asuma guvernarea în următoarele săptămâni și luni va face un sacrificiu. Partidul care își asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea.

Mai mare sacrificiu decât cel de a guverna în această perioadă, din punct de vedere politic, nu cred că există. Nouă nu ne e teamă de acest lucru”, a spus Dacian Cioloş, într-o postare pe Facebook.

Premierul desemnat a mai declarat, după întâlnirea cu liderii PNL și UDMR, că obiectivul său este să dea un guvern României cât mai repede și în acest sens așteaptă un răspuns de la Florin Cîțu și Kelemen Hunor vineri, când urmează o nouă întâlnire.

Florin Cîțu rămâne ferm pe poziții: nu-l susține pe Dacian Cioloș

De pe altă parte, Florin Cîțu a spus că i-a transmis lui Dacian Cioloș că este responsabil pentru formarea unei majorități și că această majoritate ar trebui să fie formată din partidele cu care USR a dat jos guvernul.

„Am acceptat această întâlnire din respect pentru români și pentru președintele Klaus Iohannis care a făcut această desemnare. Nu a fost nicio concluzie. Am spus și la această întâlnire că cei care au demis guvernul să găsească o soluție. Am primit mandatul domnului Cioloș că dorește să refacă coaliția și să mai discutăm. Nu s-a discutat nimic despre ministere, despre altceva”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele PNL a precizat că i-a transmis lui Dacian Cioloș că majoritatea cu care ar trebui să formeze guvernul este PSD-AUR.

Kelemen Hunor: „Sper că fiecare mai lasă din orgolii”

Liderul UDMR Kelemen Hunor a încercat să facă pace între Florin Cîțu și Dacian Cioloș. „Eu sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate și în dreapta și în stânga, ce am văzut și ce s-a întâmplat este în spatele nostru, nu putem schimba. Nu putem schimba nici votul de la moțiunea de cenzură, nu putem schimba nimic în ce privește alăturarea de AUR a celor de la USR. Dar sper că putem schimba viitorul, că putem schimba ziua de mâine. Asta ne interesează pe noi. Oricine dacă lipsește din această formulă de trei plus unu, PNL, USR, UDMR și minorități, coaliția din decembrie nu mai există, nu mai funcționează.”, a declarat el după întâlnirea de miercuri seară.

Cum va arăta Guvernul Cioloș

Dacian Cioloș susține că USR va prezenta un Guvern în Parlament și dacă formațiunea va ajunge sau nu la un acord cu PNL și UDMR. Iată o variantă de lucru!

  • Dacian Cioloș – Prim-ministru
  • Dan Barna – vicepremier și ministru de externe
  • Vlad Voiculescu / Ioana Mihăilă – Ministru al Sănătății
  • Cătălin Drulă – Ministrul Transporturilor
  • Cristian Ghinea – Ministrul fondurilor Europene
  • Cristina Prună – Ministrul Economiei/Energiei
  • Stelian Ion – Ministrul Justiției
  • Dragoș Pâslaru / Oana Țoiu – Ministrul Muncii
  • Claudiu Năsui / Anca Dragu – Ministrul Finanțelor
  • Ștefan Pălărie – Ministrul Educației
  • Dragoș Tudorache – Ministrul Administrației și Internelor
  • Ionuț Moșteanu – Ministrul Dezvoltării
  • Iulian Bulai – Ministrul Culturii
  • George Cățean – Ministrul Agriculturii
author avatar
Andreea Vlad
222 afisari

3 COMENTARII

  1. TRAIM o,, perioda”foarte grea
    Statul a esuatCine oare l a esuat?
    L a esuat,, Veorica” caci ea
    De condus aiurea s a apucat!

    Habar nu avea ,doar rau de satrap
    Dar ura si prostia i a furat mintile
    Precum o musca fara cap
    De condus s a apucat presedintele

    Dar nu i el vinovat,doar ,,Veorica”
    Caci ea statea cu Pohontu n tufis
    El despre asta nu stia nimica
    Cand pe FRANS timerman l a mintit

  2. Joc de glezne sa dea impresia de democratie si sa tina credulii in suspans. S-a dat ordin de la Macron? Sanatate si virtute!

  3. Refacerea coalitiei este posibila doar daca Iohannis/PNL, renunta la Catu ca desemnare/propunere de premier, ceea ce este putin probabil. Daca le-ar pasa de Romania si de cetateni, ar trebui sa coaguleze, macar pana in primavara, un guvern de uniune nationala. Cum Iohannis, principalul vinovat al acestei crize, are o alta agenda decat cea reala a Romaniei, sansele sunt minime.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger