AcasăPoliticaEra perfidă: Occidentul se bagă prea adânc în Ucraina!

Era perfidă: Occidentul se bagă prea adânc în Ucraina!

O nouă eră perfidă în politica globală a început cu noi și dramatice angajamente militare ale Europei și ale Statelor Unite față de Ucraina.

În ciuda a aproape un an de sancțiuni economice dure și chiar a unor eșecuri grave pe câmpul de luptă, Rusia nu pare mai dispusă să negocieze încheierea războiului.

Mai degrabă, a răspuns prin mobilizarea de trupe suplimentare și prin lovirea infrastructurii civile a Ucrainei. Este foarte probabil ca Vladimir Putin să escaladeze și mai mult – și cu mai multă cruzime – în fața deciziei Occidentului de a trimite tancuri de luptă Kievului.

Între timp, nu există niciun semn că un număr semnificativ de ruși s-au înfuriat sau au fost dezamăgiți de liderul lor nechibzuit, notează Bloomberg. Puțini par să conteste afirmația sa mult amplificată că un Occident decadent din punct de vedere moral se coalizează împotriva țării lor.

Nu există nicio dovadă că populația și guvernele din Sudul Global, care suferă cel mai mult de pe urma consecințelor economice ale războiului, se întorc decisiv împotriva lui Putin sau că majoritatea populației lumii consideră că asaltul Rusiei asupra Ucrainei este diferit de invazia americană din Irak.

În India, presupus aliat al Occidentului, un sondaj recent a arătat că mai mulți respondenți au învinovățit fie NATO, fie SUA, decât Rusia pentru războiul din Ucraina.

În absența unei dezbateri publice, nici măcar nu este clar că majoritatea oamenilor din țările occidentale susțin o aprofundare a confruntării cu Rusia.Nemții sunt puternic divizați cu privire la chestiunea trimiterii tancurilor Leopard 2 în Ucraina. Guvernele SUA și Marii Britanii abia și-au informat cetățenii înainte de a trimite în conflict armament mai avansat.

Occidentul beneficiază astăzi de un consens larg și în mare măsură necontestat între politicieni: înfrângerea Rusiei, dacă nu capitularea totală. Dar orice credință ar trebui să stea inconfortabil cu amintirile din ultimii ani.

Toate țările majore din alianța occidentală au fost complice la fiascouri militare care au devastat regiuni întregi din Asia, Orientul Mijlociu și Africa. Liderii politici au mărșăluit spre dezastre ușor de prezis, însoțiți de un cor de sprijin din partea mass-media.

Există un motiv întemeiat de îngrijorare atunci când susțin din nou o intervenție militară, de data aceasta împotriva unei țări dotate cu arme nucleare. Este de presupus că un astfel de război va fi lung, costisitor și imposibil de câștigat.

De asemenea, viitorul Ucrainei ca democrație devine tot mai tulbure dacă luăm în considerare soarta recentă a țărilor care au primit arme și dolari. În eventuala contabilizare a malversațiunilor financiare și morale din timpul războiului, scandalul recent în care au fost implicați oficiali apropiați de președintele Volodimir Zelenski se va dovedi probabil minor.

În ceea ce devine acum războiul Occidentului împotriva Rusiei, guvernele sunt predispuse să devină mai nesăbuite pe măsură ce escaladarea militară și extinderea în Ucraina încep să pară singurele căi spre pace, chiar dacă se luptă cu crizele economice de acasă.

Un avertisment clar: se pregătește o conflagrație mai profundă și mai extinsă.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
904 afisari

7 COMENTARII

  1. mai bine arata ce sa întamplat la Hirosima si Nagasaki si se poate întampla cu toate capitalele NATO si a Rusiei….la asta se va ajunge daca nato continua razboiul cu rusia…

    • Bizon cācatule gros, 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati.

      Bizon cācatule gros, 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

      Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

      Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

      Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

      Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
      Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. .

      Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi.

      Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

  2. Europa a fost o curva intotdeauna,la ordinul jidovilor a condamnat toate tarile estice,le-a inrobit in trecut,iar acum cautá sa le desfiinteze la ordinul stapanilor lor satanisti!Continentul aceastá blestemat o sa fie eters de pe fata pámantului ,razboiul e din nou la poarta,dus in acelasi teren!
    Noi ca intotdeauna,carne de tun!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger