AcasăPoliticaEmil Constantinescu ŞOCHEAZĂ pe toată lumea: ar fi de-acord, din nou, cu...

Emil Constantinescu ŞOCHEAZĂ pe toată lumea: ar fi de-acord, din nou, cu bombardarea Iugoslaviei

Emil Constantinescu ŞOCHEAZĂ pe toată lumea: ar fi de-acord, din nou, cu bombardarea Iugoslaviei

Fostul președinte Emil Constantinescu a relatat un moment crucial din istoria recentă a României, episod ce, probabil, a fost decisiv în aderarea ţării noastre la NATO.

Ex-liderul de la Cotroceni a dezvăluit cum, în 1999, a avut o discuție între patru ochi cu Ion Iliescu în care au negociat un vot decisiv în Parlamentul României care practic a pavat calea aderării României la alianța nord atlantică.

România a dat drept de survol avioanelor NATO

În 1999, în contextul războiului declanșat de NATO contra Iugoslaviei, România a dat drept de survol avioanelor militare NATO, un gest care a fost văzut drept un moment cheie care a cimentat ambițiile vestice ale țării noastre și care a deschis calea aderării României la NATO.

Emil Constantinescu a precizat, sâmbătă, că, dacă ar fi din nou pus în această situaţie, ar acorda drept de survol avioanelor NATO către Iugoslavia, în ciuda oricăror împotriviri.

El a arătat că acest drept de survol a încheiat, practic, războiul intern din fosta Iugoslavie şi a povestit cum l-a convins pe Ion Iliescu să se abţină de la votul în Parlament, alături de ceilalţi parlamentari PSD, în loc să voteze ”împotrivă”.

L-aş acorda şi, nu numai că l-aş acorda, am hotărât şi atunci, să menţin această hotărâre chiar împotriva tuturor. După ce am acordat, în calitate de preşedinte şi comandant al Armatei, a trebuit să fac apel la Parlament.

A fost un moment dramatic, pentru că şedinţa Parlamentului care trebuia să voteze acordarea survolului NATO s-a ţinut în timp ce mă deplasam ca invitat, ca reprezentant al României, la aniversarea a 50 de ani de la formarea NATO, la summitul de la Washington.

Şi nu oricum mă deplasam. României îi fusese acordată preşedinţia întâlnirii NATO – parteneriat pentru pace care avea loc imediat după summit. Era un moment extrem de important, această preşedinţie mai fusese acordată Poloniei la summitul de la Madrid”, a declarat Constantinescu la Prima TV.

Cum l-a convins pe Iliescu

Fostul şef al statului îşi aminteşte că PSD s-a opus cu vehemenţă unui OK pentru avioanele NATO, dar, în cele din urmă, Constantinescu a reuşit să-l determine pe Ion Iliescu, ex-preşedinte al social-democraţilor, să accepte survolul.

Pentru că PSD a anunţat că este împotrivă şi dusese o campanie virulentă, l-am invitat pe preşedintele Iliescu în bibliotecă, la o discuţie între patru ochi.

I-am spus preşedintelui Iliescu că nu mai candidez, dumneavoastră veţi fi preşedintele României, dar ce veţi face, credeţi că lucrurile se mai pot întoarce înapoi, cu o Românie alături de Rusia, Iugoslavia, credeţi că Iugoslavia mai are un viitor, credeţi că viitorul poate fi alături de o Rusie revanşardă?

Cred că în acest moment nu vă cer să votaţi pentru, fiindcă e greu să o faceţi după campania care aţi dus-o împotriva NATO şi m-aţi acuzat pe mine.

Şi vă propun următorul lucru, să vorbesc cu Stere Gulea, directorul televiziunii, să transmită în direct, să-l desemnaţi pe fostul ministru al Apărării, Puiu Paşcu, să mă atace pe mine cât de violent poate, după care la vot să vă abţineţi”, a rememorat Emil Constantinescu.

Cum a reacţionat Iliescu? „A stat, s-a gândit, a zis da. Ştiam că era da. A doua zi m-am urcat în avion şi preşedintele Iliescu s-a dus la Parlament. Au avut loc dezbaterile cu atacurile respective, după care s-a supus la vot şi PSD s-a abţinut, cu disciplină, toţi s-au abţinut„, a mai amintit Constaninescu.

author avatar
Andrei Ștefan
1.940 afisari

55 COMENTARII

  1. Trădător împuțit pînă la capăt. Un tăpălăbar adevărat pînă va crăpa . Sperăm ca un vierme s-o mierlească!

  2. Romania a intrat in NATO in2004 datorita participarii la „coalitia voluntarilor” din Irak……dobitocul de tzapUmil Cazbici confunda Baghdadul cu Belgradul…..asa este cand ai fost pus presedinte-marioneta de Iliescu si securistul Magureanu si ai ramas acelasi tzap mafiot care fura resursele minerale cu MAFIA

    • Cat despre bombardarea televiziunii si ambasadei chineze din Belgrad…..astea sunt crime de razboi…..faci apologia terorismului cu chestia asta daca te lauzi
      Tzapule cretin in razboi ambasadele NU SE BOMBARDEAZA…..credeam ca stii asta.Pe cine a putut Iliescu sa lase „urmas”….. Un mare cretin spalat pe creieri

          • Adica mai exact KGB nu mai e SATANA daca face ce vor „marii licurici”atunci este KGB-ul cel bun
            Cazbici este KGB-istul ” bun” care fura miliarde de euro pentru LAFARGE….daca fura bine este premiat in Malaysia….Furati baieti dar aduceti cascavalul la BRD si FRANC-MASONERIE

          • Era secretar cu probleme organizatorice, adica stilpu organizatiei PCR pe centrul universitar.

        • Eu i-am dat p ula in gura lui Milica cand eram studenti la geologie. I-am umplut botul cu sperma!

      • De ce nu ne spune tapul ce a facut cu dosarele sustrase din arhivele serviciilor secrete de catre cei pe care ii numise directori.
        Sau sa ne spuna pe cine sa intrebam !
        Tapule, vezi ca nu toata lumea a murit si urmele nu s-au sters.
        Te vei duce la puscarie, eventual impreuna cu Adrian Nastase care a matrasit Sidex-ul, Petrom-ul etc.
        Si, poate ne mai spui, cum a invatat nevasta-ta asa de bine ruseste de te trecea clasa , alaturi de alti colegi de-ai, tai viitori ”liberali”, la acest obiect de studiu.
        Dar de afacerea Tigareta iti mai amintesti ?
        Sau ai uitat ca unul Dragos era pomenit in discutiile arabilor respectivi !?
        Tapule, la citi draci avem in noi acum, te dezbracam in pielea goala si te dam Ronei Hartner….

  3. A FOST SI A RAMAS O NULITATE UMANA…………………………ACUM S-A TRANSFORMAT IN GUNOI UMAN…………………………..

  4. Un tap care mereu a stat capra.A se vedea tratatul pe care l-a semnat cu Ukraina in 1997 prin care teritoriile romanesti erau cedate in numele aderarii la NATO.Altul in locul lui si-ar plimba cainele prin parc si ar face ciocul mic.A facut un rau incomesurabil Romaniei la fel ca si mumia Iliescu.

    • Cu un drept mult mai redus dect au rusii acum cind bombardeaza Ucraina !
      Niciun centimetru patrat din Iugoslavia nu a apartinut vreodata SUA !!!
      Dumnezeu e mare si DREPT !!!
      Acus, acus, incepe judecata !

      • Milosevici este EROU NAȚIONAL la sârbi. D-aia l-au ajutat în detenție să se ducă dincolo, mai înainte de a i se anunța sentința și pedeapsa. Deepstateul nu avea chef de vrăjmașia unui popor…

  5. ESTI UN GUNOI , CA SI CELELALTE GUNOAIE BAGATE PE GATUL ROMANILOR PROSTITI , MINTITI , JEFUITI,TRADATI….SIKTIR , LEPRA DE DOI BANI, AI STAT CAPRA CU GURA DESCHISA LA BUNA PLACERE A JE GU …RILOR DE AMERICANI…..

  6. Hai sa fim in schimb de acord cu genocidul lui Milosevici, ce spuneti? Parca asa deja suna bine

  7. Cu sa fara Romania, sarbii aveau aceeasi soarta. Problema este ca daca noi am ajutatat Nato, trebuia sa ne ajute si ei pe noi cu Cernauti si Herta ca intre rusi si ucraineni, este raca din din anii 30′.

  8. TAPUL EMIL NEMERNIC SI TICALOS A FOST CA ANTIROMAN…NEMERNIC A RAMAS SI SUPER TICALOS PE DEASUPRA….DUPA 20 ANI….GUVERNAREA MAFIOTA CDR A FOST CEA MAI TICALOASA SI ANTIROMANA GUVERNARE DIN TOATA ISTORIA ROMANIEI..

  9. Geologul care a dat strainilor hartile cu resursele Romaniei a stricat si bruma de prietenie pe care o mai aveam cu sarbii dand americanilor drept de survol asupra Romaniei pentru ca acestia sa-i bombardeze pe sarbi inclusiv cu materiale radioactive. Iar acum se mainsi lauda! Nu-i ajunge sinecura cu studiul Levantului?

    • Asa este, uraniu saracit, dar si grafit, sa le opreasca retelele electrice, grafit care a venit si peste romanii care locuiesc de-a lungul Dunarii.
      Arzate-ar focul iadului, nenorocit tradator !

  10. Acest prostănac a ajuns din eroare șef de stat.Dacă i se caută catalogul de liceu ăștia care intrau la Geologie educație fizica ASE,etc erau de note 5 și 6

  11. România putea să rămână NEUTRĂ în acel context. Dar idiotul nu vedea decât 2 optiuni atunci: ori cu rușii -ori cu americanii. Așadar argumentul trădătorului și participantului la genocidul sârb precum că prin decizia lui ne-a ferit de Rusia este INFANTIL. Pentru o miza efemeră -nato , a călcat pe cadavre!

  12. pe vremea CDR soros a cumparat tot ce a vrut cu servicii cu tot . uitati-va la costin georgescu , imi este rusine ca sri a avut un asemenea director .

  13. L-A INVINS SECURITATEA, DAR EL ERA IN SLUJBA EI! SINGURA LUI CALITATE A FOST CA SE DUCEA DE-I CUMPARA TIGARI SENIORULUI CORNELIU COPOSU…IN REST…UN RATAT TOTAL.
    DE CE SI-A SCOS COPIII DIN TARA PATRIHOTUL IUBITOR DE LEVANT? FIE-SA IN ITALIA PE BANII ROMANIEI…SI FIUL TOT CU GASTI DE CONTRABANDA CA IN TIGARETA 2…MILICA, LA JAFUL CARE L-A INSTAURAT IN ROMANIA CU RETROCEDARILE, TREBUIA SPANZURAT SI NU DOTAT CU INSTITUT DE PIERDUT VREMEA .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger