AcasăPoliticaEmil Boc recunoaște: „Ne place, nu ne place, stăpânul inelelor e la...

Emil Boc recunoaște: „Ne place, nu ne place, stăpânul inelelor e la Cotroceni”

Emil BocEmil Boc recunoaște: „Ne place, nu ne place, stăpânul inelelor e la Cotroceni”

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis, că partidele care vor să formeze viitoarea coaliție de guvernare rămân fără timp. Fostul premier consideră că negocierile dintre partide trebuie să se încheie cu o soluție pentru România.

Din propria experiență, Boc știe că în această perioadă, deciziile se iau la Cotroceni. Așadar, toate ițele jocului se află în mâinile președintelui Klas Iohannis.

„Coaliția, ca să fiu sincer, își cam pierde perioada de grație. Oamenii înțeleg că e nevoie de negocieri, dar trebuie să se încheie cu o soluție pentru România, nu doar pentru anumiți lideri. Ne place, nu ne place, stăpânul inelelor e la Cotroceni, mai ales în această perioadă, în condițiile în care nu e un partid cu 50%, decizia finală e la Cotroceni. Așa a fost mereu. Rămâne la latitudinea președintelui gradul de implicare, din punct de vedere constituțional toate deciziile fundamentale se iau la Cotroceni”, transmite fostul premier, potrivit Digi 24.

Negocierile întârzie nominalizarea unui premier

Președintele Klaus Iohannis spune despre negocierile pentru formarea noului guvern că trebuie să avem răbdare, pentru că în alte state negocierile au durat luni sau ani. Iohannis așteaptă propunerea și o va accepta, „că este Orban, că este Cîțu”. El a subliniat că politica așa funcționează de când există, cu negocieri și discuții între partide.

 „Acum, cum suntem în pandemie, am început mai repede consultările. Nu vreau să repetăm greşelile din trecut, nu vreau să avem discuţii în contradictoriu şi dăunătoare. Toate aceste lucruri vreau să fie clarificate înainte de formarea Guvernului. Partidele învaţă cum se negociază. Am mai avut coaliţii şi nu putem spune că au guvernat extrem de bine”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Iohannis a adăugat că dacă se înțeleg PNL, USR PLUS și UDMR și vin cu o propunere, o va accepta: „că este Orban, îl accept, că este Cîțu îl accept. Nu știu pe cine negociază ei acolo, dar vor veni să propună ceva”.

author avatar
Andreea Vlad
327 afisari

8 COMENTARII

  1. Recunosc , sunt marioneta mancurta la Raionul sforar , dobitocu pitit in boschetii din spatele garii Tiraspol

  2. & Emil „Interjecție” ce ținea discursuri publice „cu referiri la substantivele comune”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Nicolae Ciucă: Fiecare dintre voi are dreptul și șansa de a-și decide propriul destin. Duminică, votați cu inima!

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a transmis, vineri, un mesaj către alegători, la finalul campaniei electorale, în care vorbeşte despre importanţa fiecărui vot şi despre...

UPDATE. Explozie puternică la un magazin de bricolaj din Botoșani. PLANUL ROȘU, activat/Mai multe persoane, rănite – VIDEO

Autoritățile din județul Botoșani au intrat în alertă, iar salvatorii au intervenit de urgență, vineri, în zona unui magazin de bricolaj din municipiu, acolo...
proger