AcasăPoliticaEmil Boc nu trece cu vederea scandalul din PNL, dar nici guvernarea:...

Emil Boc nu trece cu vederea scandalul din PNL, dar nici guvernarea: ”Avem nevoie de performanță”

Liberalul aflat în fruntea Primăriei Cluj și a Asociației Municipiilor a comentat pe marginea tensiunilor din partidul condus de către Ludovic Orban.

Boc a susținut din start că nu are în vedere vreo funcție în cadrul formațiunii politice. ”N-am nicio funcție în PNL și nu-mi doresc nicio funcție în PNL. Ca să fie lucrurile acestea foarte clare și ferme”, a răspuns primarul Clujului, întrebat dacă se gândește să fie președintele acestui partid.

Cât despre criticile exprimate public, în ultima vreme, la adresa lui Ludovic Orban, din partea unor voci aflate la vârful partidului, respectiv Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, Emil Boc a lăsat să se întrevadă faptul că sunt firești, până la un moment dat. ”În privința dezbaterilor – PNL e un partid viu, dinamic și până la un punct acest lucru e firesc. Cele exprimate de colegii mei au reprezentat puncte de vedere din interior exprimate acum în exterior și eu consider că până la un punct precizarea acestor lucruri este firească, dar continuarea acestor lucruri mi se pare nefirească”, a declarat Boc, de la Palatul Victoria, unde a avut o întâlnirea a premierului Florin Cîțu cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR).

Boc: Dezbaterea trebuie să rămână de aici înainte în partid

Edilul liberal a adus în discuție și viitorul congres al PNL-ului, care ar urma să aibă loc lunile viitoare. ”Cred că dezbaterea trebuie să rămână de aici înainte în partid, vom avea un congres (…) organizat potrivit statului, sper să fie o competiție între programe politice și mai puțin între persoane, pentru că PNL de programe politice are nevoie, care să fie susținute de persoane credibile. Cred că PNL are nevoie și de Rareș Bogdan și de Ludovic Orban și de Robert Sighiartău și de alți colegi, de toți avem nevoie în PNL pentru că toți formăm o echipă, iar cei care vor merge la congres vor stabili locul fiecăruia, după programul și proiectul politic pe care îl susține”, a mai punctat Emil Boc.

”Consider că acum avem nevoie de performanță în actul de guvernare”, a subliniat Boc.

Orban: Președintele PNL este ales de Congres

Declarațiile lui Boc pe tema tensiunilor din PNL au venit pe fondul răspunsului venit, în prima parte a zilei, de la Ludovic Orban, pe fondul criticilor ”încasate” din interiorul partidului pe care îl conduce.

Președintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea un congres în cursul acestui an, până la acest congres eu sunt președinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunța public acest lucru”, a subliniat Orban, întrebat fiind, marți, dacă se gândește să demisioneze.