AcasăPoliticaEmil Boc l-a ridicat în slăvi pe Florin Cîțu, pe care l-a...

Emil Boc l-a ridicat în slăvi pe Florin Cîțu, pe care l-a comparat cu Angela Merkel şi Margaret Thatcher

emil bocEmil Boc l-a ridicat în slăvi pe Florin Cîțu, pe care l-a comparat cu Angela Merkel şi Margaret Thatcher

Emil Boc este un fan declarat al lui Florin Cîţu, pe care-l susţine cum poate mai bine în campania pentru funcţia de preşedinte al PNL-ului. Primaeul Clujului a ajuns chiar să-l compare pe premier cu Angela Merkel şi Margaret Thatcher.

Edilul din Ardeal s-a referit la faptul că cele două au deţinut în acelaşi timp funcţii administrative şi politice la cel mai înalt nivel: „Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să aibă performanţă? Nu există!”.

De ce trebuie să fie Cîţu şeful PNL?

Eu mă uit la Germania. Cancelarul actual, Angela Merkel, care îşi va încheia curând mandatul, a fost aleasă preşedinte de partid şi premier din 2005.

Vă imaginaţi în Germania un cancelar să nu fie şi preşedinte de partid şi să ai performanţă? Nu există! Robert (Robert Sighiartău – n.r.) vorbea de Margaret Thatcher în Marea Britanie.

V-aţi fi închipuit ca Margaret Thatcher să nu fie şi preşedinta Partidului Conservator ca să poţi duce un program de reformă? Şi sistemul nostru constituţional aşa este alcătuit: trebuie preşedintele partidului şi premierul să aibă… mai ales în guverne de coaliţie cum a avut şi Merkel.

Ar fi rezistat Merkel 15 ani în viaţa publică să conducă coaliţii dacă nu ar fi fost şi preşedinta Uniunii Creştin Democrate? Nu ar fi rezistat. Deci trebuie să ne gândim şi din această, perspectivă.

Aceste alegeri nu sunt împotriva cuiva. Fiecare om din acest partid a făcut, la timpul lui, cât s-a putut şi trebuie să-i mulţumim pentru că a dus partidul acolo unde este astăzi.

Aceste alegeri nu sunt despre justificarea pierderii alegerilor anterioare, sunt despre câştigarea celor următoare”, a afirmat Emil Boc în discursul ţinut sâmbătă seară la conferinţa de alegeri a filialei judeţene PNL Sălaj.

Boc susţine, deci, că alegerile din PNL nu sunt împotriva cuiva, aluzie la Orban, și că „fiecare om din partid a făcut, la timpul lui, cât s-a putut” şi trebuie să i se mulțumească pentru că a dus partidul acolo unde este astăzi.

author avatar
Andrei Ștefan
170 afisari

11 COMENTARII

  1. In locul vostru as verifica daca informatia este reala. Totul este posibil. Articolul este scris de andrei Stefan.

  2. lige popou ,limbricul basist ,in momentul in care cucutu ajunge unde doreste v-a fi primul mazilit de cucut ,o simpla fasaiala si cel din dos ce o icaseaza este linge popou !!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger