AcasăPoliticaEmil Boc a câştigat Primăria la Cluj-Napoca, dar, în acelaşi timp, a...

Emil Boc a câştigat Primăria la Cluj-Napoca, dar, în acelaşi timp, a primit şi o veste proastă!

emil boc

Emil Boc a câştigat cel de-al şaselea mandat în urma alegerilor de duminică, cu 45% dintre voturi, potrivit numărătorii paralele realizate de liberali.

După ce liberalii au numărat 100 dintre cele 184 de secţii de votare din Cluj-Napoca, Emil Boc (PNL) conduce cu 45% dintre voturile exprimate, fiind urmat de Sabin Sărmaş, candidat independent, cu 30% dintre voturi, scrie presa locală.

L-au votat mai puţini oameni pe Boc

Emil Boc obţine, astfel, cel de-al şaselea mandat în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. În urmă cu 4 ani, Boc a câștigat Primăria Cluj-Napoca obținând 74,76% (73.182 de voturi).

Prezența la vot a fost la Cluj-Napoca de 46,28%.

Nicuşor Dan a câştigat la Bucureşti

Primele rezultate ale exit poll-urilor au arătat încă de duminică, de la ora 22.00, că, în București, în cursa pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a câștigat detașat alegerile.

Gabriela Firea a spus că a avut o campanie „care poate a fost prea serioasă”, „bazată pe soluţii”, iar din acest motiv nu a ajuns mesajul său la toţi bucureştenii.

„Nu vreau să reproşez nimănui nimic. Vreau să numărăm voturile, buletinele de vot, să avem o imagine clară asupra acestui rezultat şi avem timp să facem şi analize. Au fost în zona aceasta de centru-stânga mulţi candidaţi, am fost mulţi candidaţi şi în coaliţie, aşa a fost decizia.

Acum ce putem să mai facem? Eu am făcut o campanie corectă, bazată pe soluţii, din păcate ceilalţi contracandidaţi, domni, de dimineaţă până seara mă atacau pe mine ca şi cum eu eram primarul în funcţie şi eu trebuia să fac bilanţul guvernării locale.

Aşa au găsit ei de cuviinţă, cu fraze foarte urâte şi anumite expresii de la periferia vocabularului”, a spus Firea, duminica seara, la sediul central al PSD.

author avatar
Andrei Ștefan