AcasăPoliticaElementul Șoșoacă

Elementul Șoșoacă

Premeditată sau nu, mișcarea senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă a izbit cu forță tagma politică bună numai de gargară. Niciun lider de partid nu era prezent în Valea Jiului. Niciun parlamentar nu se ostenise să vadă de ce minerii se revoltă cu atâta îndârjire. Cu doi vicepremieri, guvernul dormea pe o rână, visând că ar conduce bine țara. Ministrul care ar fi trebuit să dea fuga cu sufertașul de mâncare la cei blocați în subteran s-a mulțumit cu cea mai proastă ipostază: e ministru și nu se deranjează. Iar premierul a comis-o cu seninătate, declarând că va da o ordonanță de urgență pentru ca minerii să-și încaseze salariile. Cât de prim-ministru la cap trebuie să fii pentru a reglementa ceea ce era deja stabilit prin lege?

Minerii au văzut salvarea în Diana Șoșoacă

Pe fondul acestei degringolade totale, senatoarea Șoșoacă și-a făcut apariția în Valea Jiului. Fiecare pas făcut printre minerii furioși însemna un punct marcat în defavoarea celorlalți. A tras la poartă ori de câte ori a vrut, cu atât mai mult că nu avea cine și cum să o oprească.

Demagogia guvernanților și politicienilor

Desigur, nu a rezolvat nimic pe loc. Nici nu avea cum, problemele minerilor nu se rezolvă printr-o vizită. Însă a tras un serios semnal de alarmă tuturor. În primul rând, poporului de adormiți care ar trebui să iasă în stradă și să protesteze. Apoi guvernului, care se sufocă în propria neștiință și delăsare și, nu în ultimul rând, întregii clase politice, pe care a arătat-o mulțimii în toată splendoarea goliciunii. Nici măcar PSD, partidul celor săraci, nu era prezent acolo. Șoșoacă i-a tăiat elanul politic de propagandă, dezvelindu-i adevărata față. Un partid care s-a zbătut pentru propriile fotolii din Parlament, după care ne-a urat sănătate și la mulți ani.

Premierul pe dinafară de subiect

Practic, fără a face nominalizări, senatoarea a pus la zid întreaga clasă politică, indiferentă la ceea ce se întâmplă în țară. Indiferentă inclusiv față de cei care au votat-o. A reușit, în câteva cuvinte, să cucerească și să acapareze protestul minerilor, demascând demagogia guvernanților și a politicienilor.

Spune ceea ce lumea vrea să audă

Mulți comentează că și-a făcut capital electoral. E o tâmpenie, pentru că, până în 2024, nu mai avem alegeri și ceea ce face acum se uită. Alții deja afirmă că își caută simpatizanți pentru un partid pe care l-ar face curând. Posibil, dar foarte puțin probabil. Șoșoacă se simte bine în pielea de senator independent, fără obligații de a se integra în disciplina vreunui partid sau altul. Nimeni nu a sesizat, însă, că a devenit „elementul Șoșoacă” într-o ecuație politică complicată. Sigură pe picioarele ei, senatoarea poate încurca orice partid, devoalând interesele ascunse și jocurile de culise. Auditoriul ei, într-o continuă creștere, poate rezerva surprize dintre cele mai puțin plăcute. Nu în mod neapărat în sensul unei revolte, ci în trimiterea în derizoriu a celorlalte partide, altfel unul mai iubitor de țară decât altul. Verbul ei tăios, atributul și adjectivul neponderat, fac din Diana Șoșoacă un element de temut pentru mulți. Poate exagerează când se lansează în acuzații dure, dar este ceea ce lumea vrea să audă. De aici și succesul ei în a electriza mulțimile.

Ferice de partidul care pune mâna pe ea

Nu sare calul când cere demisia premierului Florin Cîțu. O țară întreagă i-o cere, sătulă de fasoanele lui de domnișoară de pension și de prostia care îl înconjoară. Nu iese din matca normalității când afirmă că România este condusă de asasini economici, și nici când îi cere lui Iohannis să lase România în pace și să plece. Câți îl mai vor astăzi pe Iohannis, exceptându-i pe lacheii de la curte?

Cine îl mai vrea azi pe Iohannis

Când cere demisia guvernului de demagogi unde exagerează? Toată lumea vede minciuna fără leac în care se trăiește în România. Mai marii puterii, mai pe față sau mai ferit o pun la zid sau îi minimalizează existența politică. Printre dinți, însă, unui lider de partid îi scapă adevărul, „ferice de partidul care pune mâna pe ea”. Numai că pe Diana Șoșoacă e greu de pus mâna. În primul rând, partidul ăla nu s-a născut, iar senatoarea știe bine asta. Apoi, nu este într-atât de naivă încât să se lase prinsă la cingătoare, ca un breloc de care partidul să se fălească. Preferă să fie „elementul Șoșoacă” ce încurcă ecuațiile politice ale multora.

author avatar
Valentin Boeru
5.353 afisari

35 COMENTARII

    • Sosoaca zbiara si intra cu forta peste managerul Beatrice Mahler , Sosoaca si raspopitul Terhes incearca sa intre cu forta in Ministerul Economiei … Astia se cred barbarii de la portile Romei , urmasii lui Attila si Gingis-Han ? Hal de parlamentari , cozi de topor ce profita dupa urma amaratilor sa-si faca capital politic !!

      • Managerul Mahler????? Cea care făcea reclama vaccinului dar a tăcut ca porcu-n păpușoi când a murit o asistenta din spitalul dumneaei după vaccinare?

        • Aceasta individa mincinoasa mahler face numele marelui compozitor de rusine( de aceea nu am onorat-o cu majuscula). Este o sluga abjecta a sistemului care s-a pretat la toate jocurile murdare si minciunile acestuia!

  1. Soso , observ, are un singur ” targhet”, nu e PNL, nu zice nimic de USR cu mimoza Voiculescu, ci doar „jos Arafat”.Soso are tinte bine definite mai ales in sanatate.De ce oare ?
    Vai de adormitii din PSD…de atata tacere o sa dispara !

  2. A facut ce trebuie!
    PNL face pe el, PR partidului cine stie pe unde e si ce face.
    A inceput campania de taieri la Buget, marca PNL, astia atata vor si pot

  3. Au trecut 13 zile . 8 februarie 2021 , National . ro , articol de Valentin Boeru , ora 19:06 : ” PARTIDUL ”DIANA SOSOACA” EA INSASI ” : ” Atmosfera a inceput sa semene cu iarmaroacele de pe vremuri , cand iesea cate unul de pe cortina si striga cat il tineau plamanii ca la femeia cu barba e reducere 50 la suta pana la 18 ani , iar dupa se intra doi pe-un bilet . Lume , lume , sa te tii cand se porneste Partidul sa faca dreptate . Te trezesti cu plangere penala de la Ea Insasi ”……..” Daca si-ar tine respiratia pana ajunge la miezul problemei , asistenta ar cadea sufocata de nici Arafat nu ar mai avea ce sa resusciteze ”. Tot 8 februarie 2021 , Cotidianul , articol savuros al lui Cornel Nistorescu : ” GDS CONTRA SOSOACA ETC” S-a dat ordin pe unitate la mucles , spalat sosoi si dres busuiocul ? Dupa esecul rasunator cu Dancila , se pregateste comedia cu iepoca Soso ?. Dancu e lesinat sa-i aseze bustul in fata Blocului de Stanga , ce vraji se mai tes prin laboratoarele cartitelor ? Minerii sunt tare suparati , nu inteleg in ruptul capului de ce gratioasa Diana cu ciuta isi piteste soferul cu limuzina luxoasa si incalta cizmele de cauciuc intr-un Opel Corsa jerpelit pe care-l conduce personal pana la intrarea in sut , ii stirbeste din aura ….

  4. O analiza excelenta a evenimentelor zilei si a doamnei Sosoaca .Mult succes doamnei si mare grija ,sunt multe hiene deranjate !

    • Mult succes doamnei gaspadine Iovanovici din partea unei hiene deranjate din campul muncii in boscheti de Meletia Garii !

  5. Cît timp Vadim a dat, vreme de 25 de ani, cu hoții de pămînt, cea mai mare parte a presei române ați făcut front comun cu borfașii. Acum vă cufuriți de admirație, cu labele in sus, pentru doamna Șoșoacă. Vadim era ” nebun ” și ” extremist ” cînd lupta, SINGUR, pentru țara asta batjocorită, dar doamna Șoșoacă e parfum. O fi, ne dorim să fie, vom mai vedea.

    • Comisarul.ro , azi , 22 februarie 2021 , ora 10:43 : ” Romania nu mai are contract cu rusii de la Gasprom . Acordul istoric pentru transportul gazelor rusesti a incetat ”.

  6. Transmit pe acesta cale d-nei Sosoaca sa-si achizitioneze un contor/detector/dozimetru de RADIATII si sa verifice pe toate partile scaunul primit in Senat ! Amintesc cazul senatorului Antonie Irogovan care a murit dupa un cancer de pancreas galopant fiindu-i comunicat la investigatiile din strainatate ca a fost iradiat cu ajutorul uni fragment de uraniu plasat intr-un scaun pe care a stat…

  7. PSD „partidul celor săraci”???????? UAUUUUU, O AȘA MIZERIE NU AM MAI AUZIT!!! DA, AL SĂRACILOR CU DUHUL, POATE, DAR ATÂT!

  8. Bravo Diana,santem si vom fi alaturi de tine!!!Nemernicii astia de la guvernare impreuna ci ioha trebuie sa place.Vom iesi in strada si te vom sustine,esti speranta noastra ,a celor napastuiti!Te iubim Diana!!!!

  9. Bravo Diana,santem si vom fi alaturi de tine!!!Nemernicii astia de la guvernare impreuna cu ioha trebuie sa place.Vom iesi in strada si te vom sustine,esti speranta noastra ,a celor napastuiti!Te iubim Diana!!!!

  10. Sunt balbait , d-asta repet postarile dupa 54 de secunde , Raionul a apelat la pietre in gura , mi-a umflat mustiucul . Bravo , Diana Soso Iovanovici , noi , boschetarii LGBT din spatele garii Tiraspol , suntem alaturi de tine , esti speranta noastra , a celor napastuiti de navetistii de Rabnita ! Te iubim , Diana . Pupici ! P.S : Unde ai lasat cizmele din Valea Jiului , poti sa mi le faci cadou ca merg descult pe peron ? Cred ca ne potrivim la numarul de la picior , am glezna fina , de dama de pica …

  11. AK-24 : ” IOHANNIS , SCHIMBARI MAJORE . IL RECHEAMA PE GEORGE MAIOR DIN FUNCTIA DE AMBASADOR IN SUA ” . Presedintele Klaus Iohannis a semnat azi , luni , 22 februarie 2021 , decretele privind rechemarea mai multor ambasadori , printre care si GEORGE MAIOR si EMIL HUREZEANU .

  12. Bravo Diana,desi erai obosita si veneai din Vale ai mers direct la Nasta.Bravo,Bravo,Bravo….

    • Diana , poti sa-ti dau un ghiocel cules di mini pi malu stang al Nistrului ? Diana , cand dai o fuga si la Rabnita sa ti ospatam cu bucati aliese si covor rosu ? Stiai ca esti stindardul mancurtilor puturosi din Transnistria , aia di pi sant si din boschietii di la gara ?

  13. AK-24 , azi , 22 februarie 2021 , articol de Lavinia Popa : ” SOSOACA , PUSA DUR LA PUNCT DE MARIAN GODINA : ” DE GROHAIT POATE ORICE PORC . NU ARE SIMTUL RIDICOLULUI ”

  14. Acolo vad o problema a autoritatilor locale puturoase. De ce sa nu marci banu sa aibe Valea caldura si apa calda si sa nu ai peste vara 1000 de vagoane? de carbuni pusi la uscat pt iarna.
    Socrate a ramas perplex o singura data in viata lui dupa ce a fost condamnat nedrept la cucuta.
    Cand a auzit urmatoarea maxima.
    Iarna nu e ca vara- de Petrov

  15. De durdulia Sosoanca am teama de ea sa nu ma tavaleasca in baie sa dea buzna in calitate de senatoare. In rest nu stiu cum imparte patu inainte de somn sau dupa cu gura sau cu indemnul oricum cred ca e genul de femeie care rage de zarnaie sifonieru la penetrare.

  16. Lepra SUGIUC hahalera bolnava
    Ai scos capul din nou din bordelul lepros
    Animal unsuros ,taratoare scarnava
    Obelisc de rahat imputit , puturos

    Nazi pictat cu rulmenti in urechi
    Sparge ti capul sa vezi ce i in el!
    Ce ti cloceste a ta tidva cu doua perechi
    De coarne de drac , de misel

  17. Lepra SUGIUC hahalera bolnava
    Ai scos capul din nou din bordelul lepros
    Animal unsuros ,taratoare scarnava
    Obelisc de rahat imputit , puturos

    Nazi pictat cu rulmenti in urechi
    Sparge ti capul sa vezi ce i in el!
    Ce ti cloceste a ta tidva cu doua perechi
    De coarne de drac , de misel

    Ai pornit sa -i improsti pe toti la gramada
    Da ti seama ce faci bai ,,onanis”
    Uite ca iese lumea in strada
    S l vor fugari pe iohanis

    Si o data cu el vor fugi toti mancurtii
    Toate leprele si vor lua talpasita
    Vor fugi dupa el toti lingaii si sutii
    Si catzii si sici cu maimutza

  18. Sosoaca nu e prima nici ultima aruncata de generalii securiattii stalisnite in strada, in mocirla politruca. imbata la propriu si la figurat cu aburii alcoolici ai unei false puteri a strazi Sosoaca se teme , se teme atat de multimea in fata careia urla instigator la razboi civil , cat si de consecintele faptelorei momentane. de aceea Sosoaca si-a laut garda de corpt batausi interlopi de o mare bestialitate animalica. https://evz.ro/interlop-straja-diana-sosoaca.html

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger