AcasăPoliticaEdilul sectorului 2 și-a pierdut răbdarea cu Nicușor Dan/Primarul Radu Mihaiu: „Ne...

Edilul sectorului 2 și-a pierdut răbdarea cu Nicușor Dan/Primarul Radu Mihaiu: „Ne cad copacii în cap!”

(sursa foto: Radu Mihaiu/Facebook)

Edilul sectorului 2 îl critică pe primarul Capitalei. Și atrage atenția asupra problemei copacilor care cad sau pot să pice când bate vântul mai tare.

Situația semnalată de către Radu Mihaiu, primarul USR al sectorului 2 vine după ce în ultima zi a săptămânii trecute mai mulți copaci au fost doborâți de vântul care a suflat puternic în Capitală. „Am trimis către PMB 1328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri”, acuză edilul Mihaiu.

Primarul sectorului 2 susține că arborii din București nu sunt îngrijiți corespunzător și acuză Primăria Capitalei că nu emite avizele necesare pentru a se interveni în cazul copacilor au nevoie de toaletare sau care sunt uscați.

Radu Mihaiu: „Am obosit să tot ascund sub preş problema reală”

„Ieri a bătut vântul puţin mai tare în Bucureşti, şi au căzut 19 copaci. Anul acesta am avut 72 de astfel de incidente.

Mai grav e că nu e o surpriză pentru nimeni. Nu e niciun secret că pomii din București nu sunt îngrijiți corespunzător (nu s-au făcut toaletări, pomii complet uscați nu au fost defrișați). E valabil în tot orașul pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări.

Am obosit să tot ascund sub preş problema reală. Am trimis către PMB 1328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri”, a scris Radu Mihaiu, luni seară, 19 septembrie, pe Facebook.

Primarul sectorului 2: „Ne cad copacii în cap!”

Primarul sectorului 2 dă de înțeles că deși ar fi făcut mai multe solicitări către primarul general, pentru a se rezolva această problemă, nu s-ar fi primit decât promisiuni. Așadar, până acum nicio soluție concretă la problema arborilor…cu probleme, din câte reiese din postarea edilului de sector.

„Eu înţeleg că înainte s-au făcut toaletări agresive şi defrişări fără sens. Dar unele toaletări şi unele defrişări chiar sunt necesare. Nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces. Ne cad copacii în cap! Deja a devenit o problemă de siguranță pentru locuitorii din București.

În nenumărate rânduri am cerut primarului general să proceseze aceste cereri și să găsească o soluție. Deocamdată primim doar promisiuni.

E o situație urgentă. Pe măsură ce intrăm în sezonul rece riscul unor prăbușiri de copaci crește considerabil”, susține Radu Mihaiu, în același mesaj.

Vântul a pus la pământ arbori și a desprins bucăți din acoperișuri

Din câte a anunțat recent ISU București-Ilfov, zeci de copaci au căzut duminică, zi în care a fost în vigoare o atenționare COD GALBEN de vânt, emisă de ANM pentru Capitală și județul Ilfov.

„În data de 18.09.2022, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică cod galben, în intervalul orar 02.00-20.00, pentru București și județul Ilfov, privind intesificări ale vântului, cu viteze de 55…75km/h. În urma atenționării meteorologice, au fost înregistrate 125 de intervenții (118 în București, șapte în Ilfov), după cum urmează:

degajarea a 89 de copaci căzuți;
opt stâlpi;
patru elemente de acoperiș desprinse;
îndepărtarea a altor două elemente de construcție”, au transmis reprezentanții ISU.

351 afisari

3 COMENTARII

  1. Este o problemă generală și urgentă să se rezolve cu toți copacii din București, mai ales de pe bulevarde. Am venit duminică dinspre A1 și ne uitam câte crengi uscate au copacii de pe bd. Iuliu Maniu , posibil să le dea jos acel vânt puternic. Atenție mare!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger