În cazul în care vă întrebați ce leafă are primarul general al Capitalei, chiar Nicușor Dan – edilul Bucureștilor – a dezvăluit care îi e salariul.
Concret, edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, a spus, miercuri seară, la un post TV, ce salariu are ca primar. A punctat din start – cea mai mare leafă din instituție este cea a primarului.
Nu în ultimul rând, el a dezvăluit și care sunt câștigurile salariale, în medie, ale funcţionarilor din Primăria Bucureşti (PMB).
Care e media salariilor din Primăria Generală a Capitalei
„Cel mai mare salariu este salariul meu. (…) Salariul primarului este mai mare, salariul viceprimarului este mai mic şi legea spune că nimeni nu poate să-l depăşească pe al viceprimarului”, a afirmat Nicuşor Dan, miercuri seară la Digi 24.
Întrebat, cu subiect și predicat, cât este salariul său, Nicușor Dan a răspuns scurt: „Al meu net este 21.000 de lei”.
Edilul general din București a mai anunțat că salariul viceprimarului este de aproximativ 18.000-19.000 de lei. Dan a mai spus că media salariilor din Primăria Generală a Capitalei este „undeva la între 6.000 şi 7.000 de lei”.
Întrebat cât plăteşte Primăria Capitalei pentru salariile angajaţilor din instituție, edilul a explicat că sunt mai multe instituții subordonate PMB, iar asta înseamnă că aproape un miliard de lei pe an ar merge pe plata angajaților.
„Avem Primăria Capitalei şi avem mai multe instituţii subordonate, care sunt teatrele, care sunt Poliţia Locală, ASPA, cei care se ocupă de câinii străzii şi instituţii de cultură, de tineret. Deci ei toţi, împreună, au salariul de cam 80 de milioane de lei pe lună, asta înseamnă aproape un miliard de lei pe an din bugetul de 5 miliarde de lei al Primăriei, la care nu punem banii care vin din fonduri europene”, a explicat edilul general.
Ce a anunțat recent Nicușor Dan
Pe de altă parte, zilele trecute, mai precis marți după-amiază, 28 ianuarie, primarul Nicușor Dan a anunțat, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, faptul că a transmis Guvernului și liderilor coaliției propunerile de modificare a legislației fiscale, „astfel încât voința exprimată de bucureșteni în cadrul referendumului din noiembrie 2024 să fie respectată”.
„Mă aștept ca Parlamentul să discute aceste modificări în paralel cu dezbaterea Legii Bugetului Național pentru 2025, pentru ca în februarie să fie aprobate.
Aceste schimbări vor permite Primăriei Capitalei să gestioneze mai eficient proiectele mari pentru întreg orașul, cum ar fi extinderea transportului public, transferul CET-urilor de la Ministerul Energiei către Primăria Capitalei și alte inițiative esențiale pe care Bucureștiul le așteaptă de ani de zile.
În prezent, împărțirea impozitului pe venit și a taxelor locale în București se face conform a două acte legislative: Legea 273 a Finanțelor publice și Codul Fiscal. Bucureștenii au decis că veniturile din taxele și impozitele locale, dar și din impozitul pe venit, să fie centralizate la nivelul Municipiului București. Astfel, banii colectați din aceste surse vor fi gestionați de Primăria Capitalei, prin Consiliul General, care îi va redistribui primăriilor de sector pe baza unor criterii clare”, a notat Nicușor Dan în mesajul postat pe rețeaua de socializare.
SALARII BABANE!
Cei din privat nici nu visează astfel de salarii. CÂT ERA PROCENTUL CELOR CARE LUCREAZĂ PE MINIMUL PE ECONOMIE? 60% DIN CEI DE LA PRIVAT, NU-I AȘA!?
UN LUCRU MI-A PLĂCUT LA CE-A ZIS: SALARIUL NIMĂNUI DIN ACEA PRIMĂRIE NU TREBUIE SĂ-L DEPĂȘEASCĂ.
Și în țară cel mai mare salariu la atârnători ar trebui să fie al președintelui!
Ceva nu înțeleg eu: toți se iau de salarii dar nimeni nu zice nimic de exageratele extrabeneficii: sporuri, prime, vouchere, „norme” de mai știu eu ce… PĂI ĂSTEA UNEORI CHIAR DUBLEAZĂ SALARIUL ĂSTORA DE TAIE FRUNZĂ LA CÂINI!