AcasăPolitica”E rău și va fi și mai rău cu acest Guvern!”. PSD-ul...

”E rău și va fi și mai rău cu acest Guvern!”. PSD-ul a ieșit la atac, cu accent pe criticile Consiliului Fiscal pe tema rectificării bugetare

”E rău și va fi și mai rău cu acest Guvern!”. PSD-ul a ieșit la atac, cu accent pe criticile Consiliului Fiscal pe tema rectificării bugetare (sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Lesne de înțeles, mai ales în contextul în care au anunțat că intenționează să depună o moțiune de cenzură, în sesiunea parlamentară ce stă să înceapă, social-democrații au reacționat la recent comunicata analiză venită din direcția Consiliului Fiscal pe tema proiectului rectificării bugetare și vor explicații de la Florin Cîțu, liberalul aflat în fruntea Guvernului.

”PSD cere premierului Cîțu să dea explicații românilor despre rectificarea bugetară, mai ales în urma criticilor Consiliului Fiscal. Experții subliniază, în cea mai recentă opinie, consecințele economice nocive ale guvernării actuale!

Ei confirmă astfel avertismentele repetate ale Partidului Social Democrat: România este într-un profund dezechilibru economic, ca urmare a politicilor hazardate ale Guvernelor Orban și Cîțu”, susțin reprezentanții principalei formațiuni de opoziție, într-un comunicat de presă transmis vineri, 27 august.

PSD: România va continua să fie îngropată în împrumuturi

Social-democrații adus în discuție împrumuturi – dar pentru plăți curente, nicidecum pentru investiții. Și arată cu degetul în direcția actualului Executiv.

”Veniturile în scădere acută, creșterea masivă a cheltuielilor, adâncirea gravă a tuturor deficitelor și sarabanda de împrumuturi la costuri enorme, de miliarde de euro anual, riscă să compromită pe termen lung orice șansă de redresare și echilibrare, dacă actualele tendințe continuă.

Guvernul Cîțu angajează cheltuieli bugetare iresponsabile (+21,4 miliarde de lei), peste sumele prevăzute în buget, în condițiile anticipării unor venituri supraestimate și insuficiente (+17,6 miliarde de lei).

Este grav că venituri temporare, precum recuperarea taxelor și impozitelor amânate din cauza pandemiei, ajung să finanțeze cheltuieli bugetare permanente!

România va continua să fie îngropată în împrumuturi, nu pentru investiții, ci pentru plăți curente”, susțin social-democrații.

PSD: E rău și va fi și mai rău cu acest Guvern!

Săgețile sunt îndreptate direct înspre actualul șef al Executivului, fiind vorba despre acuze ce se aduc în contextul în care, se știe, liberalul aspiră la fotoliul de lider al PNL-ului, în cursa ce se va decide la Congresul din toamnă.

”Și mai grav este că miliarde de lei sunt direcționate abuziv, discreționar, pentru a ”cumpăra” favoruri politice în interes personal sau de grup. Revoltător și fără precedent, 3 miliarde de lei au fost luați din bugetul de pensii, oricum aflat în grav deficit, pentru ca premierul Cîțu să-i poată direcționa către primarii de ale căror voturi are nevoie ca să ajungă președinte al PNL.

E rău și va fi și mai rău cu acest Guvern! O spune evaluarea neutră a Consiliului Fiscal care arată textual că actualul proiect de rectificare bugetară ,,slăbește consolidarea bugetară așa cum era anunțată pentru anul 2021, manifestă un derapaj major pe partea de cheltuieli bugetare, arată incapacitatea guvernului de a ține sub control creșterile de prețuri peste așteptări la bunuri și servicii achiziționate de stat și comportă riscuri considerabile, ce se pot materializa prin evoluții economice defavorabile viitoare, la nivel intern și internațional”.”, mai transmit social-democrații.

Soluția văzută de PSD? Schimbarea actualului guvern

Reprezentanții partidului condus de către Marcel Ciolacu își încheie mesajul menit să ajungă la urechile premierului cu trimitere la anunțatul plan al PSD-ului de a depune o nouă moțiune de cenzură îndreptată împotriva Cabinetului Cîțu.

”Singura ieșire din acest cerc vicios al nenorocirii prognozate este schimbarea catastrofalului Guvern Cîțu.

Aceasta este prioritatea politică imediată a PSD, pe care o va definitiva la nivelul conducerii partidului și a grupurilor parlamentare, la finalul acestei săptămâni, în contextul deja anunțatei intenții de depunere a unei moțiuni de cenzură, imediat după începerea sesiunii parlamentare”, se mai precizează în comunicatul PSD.

Opinia Consiliului Fiscal

Reacția social-democraților vine după ce în cursul serii de joi, 26 august, s-a aflat opinia Consiliului Fiscal – forul condus de către economistul Daniel Dăianu, fost ministru de Finanțe -cu privire la proiectul primei rectificări a bugetului general consolidat pe anul 2021.

”Proiectul de rectificare bugetară slăbește consolidarea bugetară așa cum era anunțată pentru anul 2021. Soliditatea construcției bugetare programate la rectificare este inferioară celei aferente proiectului de buget, chiar dacă nivelul țintit al deficitului bugetar (7,13% din PIB) este apropiat de cel inițial (7,16% din PIB)”, este opinia Consiliului Fiscal.

Mai mult, aceeași sursă consideră că: ”Această rectificare bugetară este singulară în istoria rectificărilor evaluate de Consiliul fiscal, din 2010 până în prezent, prin magnitudinea rectificării pozitive a veniturilor și cheltuielilor bugetare (creșterea acestora fiind de aproximativ 4,8% față de valorile propuse anterior). În prezenta rectificare, sume mai mari decât sporul veniturilor programate sunt alocate cheltuielilor”.

Opinia Consiliului Fiscal poate fi citită integral în cele ce urmează:

Opinie CF rectificare 1 2021
200 afisari

2 COMENTARII

  1. Viermii de pesediști, ca și milițienii, trebuie aliniați și decimați. Măcar de 6 sau 7 ori.
    Oricum, Ciolacu este bun ca șef, aproape la fel de bun ca Veorica!

  2. Barbule,rautatea si prostia.Ciuma galbena ti-a adus victorii multe. Ia zi,sincer,ti-a crescut puterea de cumparare ? Capul tau ala zbuciumat intelege ceva dela Betivan cad turuie,bolboroseste tot felul de minciuni si promisiuni,o sa facem,o sa dregem,e bine e foarte bine ? Ti-ai dreacu de prosti,pe voi se bazeaza ,pe prostia care zace in voi,Tagma jefuitorulor,clica penalului Cocotat la varful statului Mafiot,zise Basescu. Si el stie ce spune,tu ce spui ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger