AcasăPoliticaE oficial! Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă: „Este inadmisibil...

E oficial! Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă: „Este inadmisibil să continuam în acest stil”- VIDEO

(sursa foto: presidency.ro)

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, la finele consultărilor cu formațiunile cu reprezentare în Parlament că îl desemnează pe Nicolae Ciucă drept candidat la funcția de prim-ministru.

De altfel, actualul ministru interimar al Apărării a fost prezent alături de Klaus Iohannis, la momentul declarațiilor.

„Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală, acum criza politică trebuie să se încheie, acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă și pe români (…) această criză a durat deja prea mult, este inadmisibil să continuam în acest stil, avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitalele din România, iarna bate la ușă (…) este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit”, a susținut Iohannis.

Președintele s-a declarat mulțumit că PNL a venit cu o nouă abordare

„Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă aici prezent.

Analizând întreaga situație, discuțiile și trăgând concluziile care se impun am decis să îl desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a mai punctat președintele.

Cîțu: Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor pentru a avea un guvern cât mai rapid

De altfel, varianta Ciucă -premier a fost propusă de PNL la discuțiile de joi de la Cotroceni, din câte a confirmat Florin Cîțu, la revenirea la sediul partidului, după consultările cu președintele.

„Partidul Național Liberal l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar, alături de partenerii cu care am gestionat și până acum această situație, de la UDMR”, din câte a precizat Cîțu.

„În acest moment mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid”, a mai punctat liderul PNL.

183 afisari

3 COMENTARII

  1. Juntă militară?
    Puterea din umbră n-a reușit cu injecțiile și ATIurile. Încearcă cu gloanțe.
    Țineți minte, nu e vorba de nici o boală nouă, e PLANdemie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger