AcasăPoliticaE oficial! Ioana Mihăilă, propusă de USR PLUS ministru al Sănătății. Prima...

E oficial! Ioana Mihăilă, propusă de USR PLUS ministru al Sănătății. Prima reacție

E oficial! Ioana Mihăilă, propusă de USR PLUS ministru al Sănătății. Prima reacție (sursa foto. Facebook/Ioana Mihăilă)

E confirmat! Ioana Mihăilă, secretatul de stat în Ministerul Sănătății al cărei nume fusese intens vehiculat în ultima perioadă drept posibil candidat la șefia instituției, după demiterea lui Vlad Voiculescu, este propunerea USR PLUS pentru a prelua conducerea MS.

Decizia de la nivelul USR PLUS a fost anunțată în urmă cu scurtă vreme, oficialii formațiunii conduse de către Dan Barna și Dacian Cioloș precizând, totodată, că propunerea a fost trimisă premierului Florin Cîțu.

Deja s-au aflat și primele declarații venite din direcția Ioanei Mihăilă, după această nominalizare. Medicul și-a prezentat deja prioritățile pentru noua funcție, respectiv pentru șefia MS.

Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, susține Ioana Mihăilă, citată pe pagina oficială de Facebook a USR PLUS.

Mihailă, medic endocrinolog de profesie

Ioana Mihăilă are 40 de ani și e medic primar endocrinolog de profesie, absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

A profesat ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea, iar la începutul anului 2021 a fost numită în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății, postură din care ”a coordonat activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României”, conform USR PLUS.

author avatar
Cristina Stefan
262 afisari

1 COMENTARIU

  1. Deocamdata e incompatibila .
    Are firma medicala privata.
    Cu cine credeti ca va tine in finantari ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger