AcasăPoliticaE oficial! Guvernul a adoptat forma finală a ordonanței de modificare a...

E oficial! Guvernul a adoptat forma finală a ordonanței de modificare a Codului Fiscal. Ce a anunțat ministrul Finanțelor – VIDEO

E oficial! Guvernul a adoptat forma finală a ordonanței de modificare a Codului Fiscal. Ce a anunțat ministrul Finanțelor - VIDEO (sursa foto -Facebook/Guvernul României)

Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal. E vorba de forma finală a acestei ordonanțe, unele dintre măsuri urmând să intre în vigoare chiar de la începutul lunii viitoare.

La finalul ședinței de Guvern, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a făcut precizări pe acest subiect. „Astăzi am adoptat forma finală a ordonanţei privind modificările la Codul fiscal. Sunt o serie de măsuri care intră in vigoare de la 1 ianuarie 2023 şi câteva măsuri care intră în vigoare începând din data de 1 august 2022”, a spus Câciu.

Citiți și: Au bătut palma. Noul Cod Fiscal jecmanește doar populația 

Pachetul de măsuri fiscale, decis în Coaliție. Viciile românilor vor fi supraimpozitate / Ce taxe se modifică – DOCUMENT

Ce cuprinde noul pachet de măsuri fiscale propus de Guvern. Primul val de scumpiri, de la 1 august – DOCUMENT

 

„Abordare echilibrată”

„O să accentuez această chestiune privind abordarea echilibrată pe această reformă fiscală, pentru că au fost o serie de poziţii ale mediului public prin care s-a solicitat o abordare mai radicală.

Guvernul a considerat că, în acest moment, având în vedere situaţia complicată prin care trecem, nu este oportun şi nici necesar să facă ajustări radicale de mediu fiscal, ci este bine să-şi continue traiectoria (…) de susţinere a mediului de afaceri, de consolidare a mediului de afaceri onest”, a mai declarat Câciu.

Ciucă: „Am făcut tot ceea ce a depins de noi”

Până ca Executivul să dea undă verde acestui act normativ, premierul Nicolae Ciucă a susținut, la începutul ședinței de guvern de vineri, că a existat un dialog nu doar cu mediul de afaceri și cu sindicatele, ci și cu Banca Mondială.

„Domnul ministru, am înțeles că avem tot procesul finalizat, am dorit încă de la început să avem un dialog atât cu mediul asociativ, cu mediul de afaceri, cu patronatele, cu sindicatele. Acest dialog s-a derulat imediat după publicarea textului ordonanţei în transparenţă publică şi, desigur, am avut dialog cu instituțiile internaționale de specialitate, cu Banca Mondială, cu Fondul Monetar, cu toți cei care au putut să ne sprijine în demersul nostru.

Prin măsurile pe care urmează să le stabilim în această ordonanță, am făcut tot ceea ce a depins de noi, astfel încât, pe de o parte, să începem, așa cum ni s-a solicitat, să eliminăm excepțiile, iar pe de altă parte, să facem în așa fel încât să asigurăm mediului de afaceri predictibilitate și stabilitate pentru a putea să continuăm încurajarea investițiilor în economia românească”, a susținit Ciucă, în debutul ședinței de Guvern din 15 iulie.

author avatar
Andrei Coman
379 afisari

8 COMENTARII

  1. ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI PERICOL PENTRU DEMOCRATIE 2022-07-15 13:59 13:59:52
    MAFIA. PSD-PNL => COALITIA GUVERNULUI MEU
    ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI CE INSULTA SI AMENINTA CITITORII
    UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT

    DERBEDEI, CRETINI, IDOTI, TUTE, SEMIDOCTI , curve, TRADATORI, MAFIOTI, ANALFABETI, ETC sunt de 32 de ani in cele mai importante functii ale STATULUI ROMAN MAFIOTIZAT

  2. MACIUCA ,LA RAPORT ,SA TRAITI !,DAR NU PREA MULT !,AM FACUT PRECUM ATI ORDONAT , I-AM BELIT PE ROMANI IAR !.

  3. Ti-ai dreacu de spagari,in Spania se poate,au taxat multinationalele si au ajutat cetatenii.La noi sub inaltul patronaj al Cocotatului aplicandu-se ” principiile liberale ” ale lui Catzu,mutinationalele care jecmanesc Tara ne rad in nas.De ani de zile si de miiliarde fara numar,fara numar ca la manelisti.

    • CINE A VRUT SA LE TAXEZE A AJUNS LA PUSCARIE DUPA UN DOSAR PENAL COMANDAT DE STAPANII DIN AFARA

  4. Cine v a cerut ba , pe fata si aici dicteaza altii , si la nemti si la francezi ca sunt ue e la fel?? Ditamai generalul pus prim min sa ia ordine din afara!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger