AcasăPoliticaE clar! Premierul Cîțu a pus gând rău sporurilor bugetarilor: ”Multe dintre...

E clar! Premierul Cîțu a pus gând rău sporurilor bugetarilor: ”Multe dintre ele vor dispărea” – VIDEO

E clar! Premierul Cîțu a pus gând rău sporurilor bugetarilor: ”Multe dintre ele vor dispărea” - VIDEO (sursa foto. Facebook/Guvernul României)

Până să ajungă bugetul în Parlament, un anunț venit, sâmbătă, de la șeful Guvernului s-ar putea să nu le cadă deloc bine angajaților din sistemul public care se bucură de unele sporuri.

”La buget bineînțeles și multe dintre ele vor dispărea”, a declarat Florin Cîțu, întrebat fiind când ar putea apărea o decizie legată de sporurile bugetarilor – și mai precis de sporurile prefecților, acestea din urmă fiind în continuare în plată.

Cîțu: Subvențiile nu vor mai fi la nivelul anului trecut

La nivel de cifre, șeful Executivului a anunțat la ce sumă se ridică sporurile identificate de Guvern până la momentul actual. ”Vă pot spune cât sunt sporurile, în jur de 600 de milioane de lei, ceea ce am identificat în acest moment, dar la buget veți vedea exact cum vor arăta aceste sporuri. Eu vă spun că subvențiile nu vor mai fi la nivelul anului trecut. Și revin asupra acestui lucru”, a subliniat premierul, la Spitalul Militar, din Capitală, după ce i-a fost administrată a doua doză de vaccin antiCovid.

Totodată, prim-ministrul a lansat un avertisment către companiile de stat – cu pierderi – care au în plan să obțină subvenții de la stat. ”Companiile de stat cu pierderi care vor să beneficieze de subvenții de la buget trebuie să vină cu un program de reformă, de restructurare, care să arate că pot să meargă, să fie pe profit în câțiva ani de zile. Dacă nu, nu vor primi subvențiile și vor trebui să se descurce cu banii pe care îi au”, a susținut Florin Cîțu.

436 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger