AcasăPoliticaE clar! Ministrul Justiției merge mai departe cu desființarea SIIJ și după...

E clar! Ministrul Justiției merge mai departe cu desființarea SIIJ și după avizul negativ de la CSM – VIDEO

E clar! Ministrul Justiției merge mai departe cu desființarea SIIJ și după avizul negativ de la CSM - VIDEO

În ciuda faptului că, joi, Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ proiectului privind desființarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), ministrul a dat semnalul că nu renunță la inițativă.

Stelian Ion a anunțat că a trimis la Guvern propunerea de proiect legislativ pentru desfiinţarea SIIJ, punctând accent pe faptul că avizul CSM-ului este unul consultativ. ”În această dimineaţă, am semnat şi am trimis către Guvernul României propunerea de proiect legislativ pentru desfiinţarea SIIJ. După cum ştiţi, ieri (vineri-n.n) a fost o şedinţă în cadrul CSM, o şedinţă lungă, în care s-a dezbătut acest proiect. S-a dat un aviz negativ.

Vreau să fac precizarea că avizul este consultativ şi am decis, în urma analizării tuturor argumentelor, să trimit mai departe acest proiect de desfiinţare a SIIJ”, a anunțat Stelian Ion, vineri dimineață, într-o conferință de presă, la sediul instituției pe care o conduce.

Stelian Ion: Desfiinţarea acestei Secţii înseamnă o normalizare

Ministerul Justiției a amintit de promisiunea făcută în sensul desființării Secției Speciale, cum mai este ea cunoscută în spațiul public. ”Este important să readucem normalitate în sistemul de justiţie. Din punctul meu de vedere, desfiinţarea acestei Secţii înseamnă o normalizare. Este o promisiune pe care am făcut-o, este un punct foarte clar şi bine definit în programul de guvernare şi ne respectăm toate aceste promisiuni.

Bineînţeles, am ascultat toate argumentele, dar argumentele acelea pot fi avute în vedere într-un alt context. Vom discuta pe legile justiţiei şi vom vedea dacă mai este nevoie de alte ajustări”, a completat ministrul.

author avatar
Andrei Coman