AcasăPoliticaE clar! Ministrul Justiției merge mai departe cu desființarea SIIJ și după...

E clar! Ministrul Justiției merge mai departe cu desființarea SIIJ și după avizul negativ de la CSM – VIDEO

E clar! Ministrul Justiției merge mai departe cu desființarea SIIJ și după avizul negativ de la CSM - VIDEO

În ciuda faptului că, joi, Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ proiectului privind desființarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), ministrul a dat semnalul că nu renunță la inițativă.

Stelian Ion a anunțat că a trimis la Guvern propunerea de proiect legislativ pentru desfiinţarea SIIJ, punctând accent pe faptul că avizul CSM-ului este unul consultativ. ”În această dimineaţă, am semnat şi am trimis către Guvernul României propunerea de proiect legislativ pentru desfiinţarea SIIJ. După cum ştiţi, ieri (vineri-n.n) a fost o şedinţă în cadrul CSM, o şedinţă lungă, în care s-a dezbătut acest proiect. S-a dat un aviz negativ.

Vreau să fac precizarea că avizul este consultativ şi am decis, în urma analizării tuturor argumentelor, să trimit mai departe acest proiect de desfiinţare a SIIJ”, a anunțat Stelian Ion, vineri dimineață, într-o conferință de presă, la sediul instituției pe care o conduce.

Stelian Ion: Desfiinţarea acestei Secţii înseamnă o normalizare

Ministerul Justiției a amintit de promisiunea făcută în sensul desființării Secției Speciale, cum mai este ea cunoscută în spațiul public. ”Este important să readucem normalitate în sistemul de justiţie. Din punctul meu de vedere, desfiinţarea acestei Secţii înseamnă o normalizare. Este o promisiune pe care am făcut-o, este un punct foarte clar şi bine definit în programul de guvernare şi ne respectăm toate aceste promisiuni.

Bineînţeles, am ascultat toate argumentele, dar argumentele acelea pot fi avute în vedere într-un alt context. Vom discuta pe legile justiţiei şi vom vedea dacă mai este nevoie de alte ajustări”, a completat ministrul.

author avatar
Andrei Coman
191 afisari

8 COMENTARII

  1. Halal MJ care nu tine seama de avizul dat de CSM, pe cand DEMISIA DE ONOARE domnule Stelin Ion ?

  2. sa te desfiinteze pe tine bai asta care urlai prin stada ca justitia trebuie sa fie independenta pe alte vremuri , ca magistratii trebuie sa uite de politic si sa si faca treaba?????? vei pleca si tu in uitare.

  3. Pai cum ? Nu mai striga in strada jos labele de pe justitie ? Daca Justitia, prin CSM, i a dat flit de ce continua ? E contra naturii…

  4. & S-a găsit o explicație pentru faptul că dacii nu aveau reguli scrise, ? Dacă nu sunt scrise nu se pune problema că ar fi încălcate, ? Pentru ce să fie plătiți niște indivizi care scriu reguli pe care nu le respectă nici ei, ?

  5. CONSTITUTIA ROMANIEI
    ARTICOLUL 133
    (1) Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei.
    ARTICOLUL 134
    (2) Consiliul Superior al Magistraturii îndeplineşte rolul de instanţă de judecată, prin secţiile sale, în domeniul răspunderii disciplinare a judecătorilor şi a procurorilor, potrivit procedurii stabilite prin legea sa organică. În aceste situaţii, ministrul justiţiei, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu au drept de vot.

    Cum sa nu tii cont de avizul CSM? In plus, tu nu vezi ca pentru judecarea disciplinara a judecatorilor si procurorilor, tu nu ai dreptul de vot si tu vrei sa desfiintezi o sectie compusa din oameni numiti de CSM?

  6. Daca ignori Csm nu ai cum sa nu te numesti prost caci înfumurat mi se pare putin.
    Siij nu trebuie desfiintat ci imbunatatit sa scoata adevarul la lumina mai repede. Pt ca nu ai mijloace de balans atunci cand te crezi Zeu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger