AcasăPoliticaUSR vrea să „subordoneze” Justiția! Ce deputat anunță desființarea Secției Speciale. „Nici...

USR vrea să „subordoneze” Justiția! Ce deputat anunță desființarea Secției Speciale. „Nici nu vor fi mari dezbateri!”

E clar! Din direcția USR-ului se anunță desființarea Secției Speciale: ”Nici nu vor fi mari dezbateri”

Nu s-a anunțat încă oficial componența noul guvern, cel propus de PNL, USR PLUS și UDMR, și pentru care a fost nominalizat premier din partea coaliției Florin Cîțu. În schimb, s-a aflat că viitorul Executiv ar avea în vedere desființarea, cît mai rapid, a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cunoscută și drept Secția Specială de investigare a magistraților.

Un anunț în acest sens a fost făcut marți de către deputatul USR PLUS Stelian Ion, politicianul al cărui nume apare pe lista posibilelor variante de preluare a șefiei Ministerului Justiției.

”O desființăm, este foarte clar lucrul ăsta, nici nu există discuții și aici vă spun un lucru, nici nu vor fi mari dezbateri, pentru că despre desființarea Secției Speciale am vorbit mai bine de trei ani de zile, deci se cunosc toate argumentele și de o parte și de alta, cunoaștem și opiniile magistraților și opiniile specialiștilor, avocaților, societății civile, opiniile emise de instituții internaționale (…) și atunci suntem în măsură să luăm o decizie fără să mai stăm pe gânduri multe luni de zile (…). Noi ne ținem de promisiuni și ce am spus de-a lungul timpului vom face. Dacă ne-am asumat angajamentul să rezolvăm rapid această problemă, o vom face rapid”, a susținut Stelian Ion, la RFI.

Mesajul USR PLUS

Lunea trecută, pe 14 decembrie, alianța USR PLUS anunța că are în noul Parlament 80 de parlamentari – 55 de deputați și 25 de senatori, dar și ce planuri au reprezentanții celor două formațiuni, făcându-se trimitere inclusiv la desființarea SIIJ.

”Vom continua să ne batem în Parlament pentru proiectele importante și benefice pentru țară, indiferent de cât de incomode sunt ele pentru alte partide politice. De la „Fără penali în funcții publice” la eliminarea unor categorii de pensii speciale și impozitarea celorlalte, de la DNA-ul pădurilor la desființarea Secției speciale și modificarea legilor Justiției.

Suntem pregătiți și pentru o guvernare reformatoare, pentru luarea deciziilor ferme de care România are nevoie și pentru îndeplinirea celor 40 de angajamente asumate în campanie.
Nu mai este timp de pierdut. O Românie fără hoție trebuie să devină realitate!”, se menționa într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a USR-ului.

295 afisari

4 COMENTARII

  1. & Indiferent de rezultatul alegerilor pare că există o continuitate ideilor ceea ce, așa cum se exprima Mircea Geoană, probabil că oferă o anumită „predictibilitatea” guvernării, un fel de copy-paste cum zicea Traian Băsescu, ca să îi cităm doar pe unii dintre cei mai cunoscuți lideri contemporani ai politicii de la București, ?

  2. & Deci, probabil și că nu s-ar putea afirma și că ar exista și o lipsă de „doctrină”, „doctrină” poate fiind prea mult spus, în raport de care politicienii actuali nu s-ar putea poziționa , ?

  3. Chiar e cazul, dupa ce abuzuri fara perdea se fac in Justitie. Ca doar avem Stat de Drept.

  4. Se stie ca Legile Justitiei au fost ” macelerite ” de catre Monica Macovei si Raluca Pruna,sub ” inaltul patronaj” al lui ” iesi afara javra ordinara ” ,respectiv un” penal Cocotat la varful statului” Piele lunga,in guvernul meu,Ciolos. Asta vara Cocotatul injura PeeeeSeeeeDeeee-ul caa macelarit Legile justitiei. Iar acum gasca lui Ciolos sub inaltul patronaj al Cocotatului dela Notre Deal,vrea sa desfiinteze SIIJ ,pt. ca procurorii sectiei nu numai ca nu baga gunoiul sub pres,dar intre altele cerceteaza Dosarul privind grupul infractional organizat condus de Kovesi, unitatile de elita( livada de portocali) intinsa pe tot cuprinsul Patriei.Cel mai dureros fiind insa Dosarul in care grupul infractional condus de Iohanis este cercetat penal privind infiintarea FGDR care cu ajutorul a doaua Judecatoare” vecine de casa ” a devenit ” mostenitoarea GEG,Grupul Etnic German infiintat la Sibiu dupa ce Hitler a dat foc la Colectiv,pardon,la Reichstag.Astfel ca primarul Iohanis a aprobat cererea FGDR al carui presdinte era,de a prelua din patrimoniul statului Roman circa 29.000 de imobile in frunte cu Mizeul Brukental.Muzeu care valoreaza cca.un miliard de Euro.GEG confisca propietatile evreilor din zona Sibiu dupa ce ii trimitea la Auschwitz. Asta este durerea cea mare a Cocotatului,prin urmare e la mintea cocotatului ca trebuie urgent desfiintata SIIJ. Ca sa va lamuriti mai in detail,cititi in arhiva ziarului Cotidianul articolul,” Iohanis are un interes personal pt. desfiintare SIIJ.” Traiasca statul de drept,in totalitate strabmb din Romania.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger