AcasăPoliticaE clar! Ce se întâmplă cu restricțiile în perioada Sărbătorilor. Iohannis: ”Stați...

E clar! Ce se întâmplă cu restricțiile în perioada Sărbătorilor. Iohannis: ”Stați acasă cu familia!” – VIDEO

Ce se întâmplă cu restricțiile în perioada Sărbătorilor. Iohannis: ”Stați acasă cu familia!” - VIDEO (foto: captură video)

După ce a fost să vadă cum stau lucrurile la Centrul național de stocare a vaccinurilor COVID-19 din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, în așteptarea primei tranșe, simbolice, de doze de vaccin antiCovid ce ar urma să ajungă în România până la finalul anului, Klaus Iohannis a făcut referire la perioada Sărbătorilor.

”Foarte multă lume este interesată să știe ce va fi de Crăciun şi de Anul Nou. Pot să vă spun ce va fi: restricţiile, toate restricțiile care sunt acum în vigoare, rămân în vigoare. Și de Crăciun şi de Anul Nou. Însă aceste restricţii nu sunt facultative, aceste restricţii sunt obligatorii”, a subliniat Klaus Iohannis.

Cine nu respectă restricțiile riscă amenzi

Președintele a pus accent pe rolul acestor restricții și, totodată, a atras atenția că în cazul în care se vor constata abateri, se vor da amenzi.

Ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare organizate de MAI pentru cei care nu înţeleg vorba bună, vor avea surpriza neplăcută să fie amendaţi. Restricţiile, repet, nu sunt doar aşa doar ca să fie, ci respectarea lor e obligatorie. Cred că majoritatea românilor înţeleg rostul acestor restricţii, rostul măştii, distanţării. Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală”, a susținut președintele.

Trimitere la raportările oficiale

Mai mult, Klaus Iohannis a focut trimitere la raportările oficiale din ultima perioadă, care arată o scădere semnificativă – îndeosebi comparativ cu luna noiembrie – a cazurilor noi de infectări cu COVID-19 depistate la nivel național.

Aceste măsuri sunt corecte. Cu toţii vedeţi datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul de la o zi la alta nu mai este în creştere, cum, din păcate, a fost de exemplu în noiembrie. (…) Se poate chiar observa o mică scădere, însă să nu o înțelegem greșit: nu este momentul pentru relaxare. Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor, de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia!”, a conchis şeful statului.

Cifrele anunțate vineri de GCS

Autoritățile au anunțat, vineri, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.340 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Din raportarea venită de la Grupul de Comunicare Strategică rezultă că până vineri, 18 decembrie, în România au fost confirmate 582.786 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 484.948 de pacienți au fost declarați vindecați.

Oficialii Grupului de Comunicare Strategică au mai anunțat, totodată, că din totalul celor 11.710 de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil, 1.270 se află la Terapie Intensivă – ATI.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică au transmis că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.561.726 de teste. ”Dintre acestea, 27.482 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.226 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.256 la cerere.

Totodată, vineri au fost raportate și 188 de decese.

author avatar
Cristina Stefan
273 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bolsevicul cotrocean se screme de sase ani sa dea foc Romaniei, asta fiind UNICUL lui obiectiv, marturisit inca de cand a candidat prima data. Marele lui merit este ca ii cunoaste BINE pe romani si stie ce poate face cu ei. Dovada este ca romanii sunt cei care i-au sustinut toate actiunile distrugatoare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger