AcasăPoliticaDupă o vizită pe șantier, Cîțu a dat glas nemulțumirilor: Nu se...

După o vizită pe șantier, Cîțu a dat glas nemulțumirilor: Nu se va mai lucra aşa de acum înainte – VIDEO

După o vizită pe șantier, Cîțu a dat glas nemulțumirilor: Nu se va mai lucra aşa de acum înainte - VIDEO

Până să plece, marți, la Bruxelles, premierul a mers să vadă cu ochii săi cum stau lucrurile la șantierul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare. Ocazie cu care a adus în discuție obiectivele de infrastructură din România, tărăgănate cu anii.

E de precizat faptul că Florin Cîțu l-a avut alături pe liberalul Lucian Bode, ministrul de interne și fost număr 1 la Ministerul Transporturilor.

”Am înţeles şi eu acum importanţa acestui pod pentru această zonă, nu doar pentru judeţul Satu Mare”, a fost auzit spunând premierul.

Cîțu: Am învăţat din ce s-a făcut prost în ultimii 30 de ani

Șeful Guvernului a făcut apoi referire în linii generale la proiectele de infrastructură, cu constatarea că se încep, dar că durează cam mult până sunt și finalizate. ”Problema pe care o văd şi pe care o vom remedia în această guvernare este că începem proiecte de infrastructură şi apoi durează şi durează şi durează. Acest proiect – înţeleg că a fost în 2007 prima intenţie, dar din 2015 a fost pregătit- și abia acum putem să vedem că se apropie de finalizare. Ceea ce pot să vă garantez este că nu se va mai lucra aşa de acum înainte.

Am învăţat din ce s-a făcut prost în ultimii 30 de ani, atât pe finanţări din fonduri europene, cât şi pe finanţările de la buget şi toate aceste proiecte de infrastructură pe care le pornim acum – aţi văzut că am pornit deja Sibiu-Piteşti şi A7 şi sunt mai multe, şi aici continuăm – vor fi făcute exact în termenul pe care ni-l asumăm de la început”, a susținut Florin Cîțu.

”Să ne ţinem de termene”

Totodată, premierul a dat glas unei constatări care s-a tot făcut de-a lungul anilor. Și anume aceea că România are nevoie de infrastructură. ”Aici am vorbit clar, acest pod va fi terminat până la finalul anului, este asumat acest lucru. Resursele financiare sunt puse la dispoziţie, trebuie doar să continuăm. Dar nu este doar despre acest obiectiv, este despre toate obiectivele de infrastructură din România care au fost tărăgănate ani de zile.

Vom modifica şi legislaţia, vom avea şi resursele ca, de acum înainte, dacă începem şi avem un termen pentru finalizare, să ne ţinem de termene. România are nevoie de infrastructură şi ştiţi foarte bine că este şi unul dintre obiectivele pentru care merg astăzi la Bruxelles”, a mai susținut șeful Guvernului.

author avatar
Cristina Stefan
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger