AcasăPoliticaDupă Ludovic Orban, și Nicușor Dan a făcut testul pentru COVID-19. Alți...

După Ludovic Orban, și Nicușor Dan a făcut testul pentru COVID-19. Alți doi oficiali din Guvern anunță că se vor testa – VIDEO

Nicușor Dan, la evenimentul de la Ministerul Fondurilor Europene

În contextul în care luni dimineață s-a aflat că premierul a decis să se testeze pentru noul coronavirus și, în așteptarea rezultatului, să își anuleze programul public pentru ziua în curs, inclusiv participarea la un eveniment la care primarul ales al Capitalei a fost prezent, și Nicușor Dan a anunțat că a făcut testul COVID. Totul, după ce atât premierul, cât și edilul ales al Capitalei au fost prezenți, săptămâna trecută, în studioul unei emisiuni al cărei moderator a fost depistat recent cu noul coronavirus.

”Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului.

În afara emisiunilor tv, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii.
Revin curând – cu vești bune, sper”, a transmis Nicușor Dan, în urmă cu scurtă vreme, via Facebook.

 

Ce spusese Nicușor Dan la evenimentul de la Ministerul Fondurilor Europene

În primă fază, Nicușor Dan anunțase, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat alături de vicepremierul Raluca Turcan și de ministrul Marcel Boloș, de la Fonduri Europene, că ăși va face testul pentru noul coronavirus, după ce a fost prezent în respectiva emisiune TV, miercurea trecuta. ”Nu intru în definiţia contactului, aseară am aflat informația și în cursul zilei de azi o să mă testez”, spusese Dan.

Întrebat de ce nu a luat aceeași decizie ca și premierul Orban, aceea de a se izola, practic, până la aflarea rezultatului testării, primarul ales al Capitalei a adus în discuție definiția de caz. ”Repet, există nişte normative care reglementează această chestiune. Nu sunt, conform definiţiei de caz, contact direct, nu am această obligaţie legală. În cursul zilei de astăzi o să fac testele. (…) N-o să fac teoria contactului direct (…), însă în acest moment legea sau cadrul legal nu mă obligă să fac nimic, în mod voluntar eu voi merge să mă testez”, a ales să precizeze Nicușor Dan, prezent la sediul Ministerului Fondurilor Europene.

Turcan și Boloș anunță că își fac testul

Ministrul Boloș și vicepremierul Turcan

La rândul lor, vicepremierul Turcan și ministrul Boloș – aflați la același eveniment – au anunțat că se vor testa pentru COVID-19.

De altfel, ministrul Fondurilor Europene a declarat că s-a testat voluntar ”de vreo trei ori până acum”. ”Mă voi testa, pentru că este importantă sănătatea colegilor mei”, a susținut Boloș, în fața presei.

 

author avatar
Cristina Stefan
85 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sa dea Domnul sa nu fie adevarat dar meritati din plin un covid dupa cate minciuni ati spus

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger