AcasăPoliticaDupă demisie, Florin Roman acuză „două tipuri de atacuri” în cazul său,...

După demisie, Florin Roman acuză „două tipuri de atacuri” în cazul său, inclusiv în planul „forţelor oculte” – VIDEO

(sursa foto: facebook/Florin Roman)

Liberalul Florin Roman a venit cu explicații după ce și-a anunțat demisia din Guvernul Ciucă, din calitatea de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Și a arătat din nou cu degetul în direcția liderului USR, Dacian Cioloș, după ce fpcuse acest lucru și în postarea de pe Facebook în care își anunța plecarea din Executivul Ciucă.

„În cazul meu au fost două tipuri de atacuri, cel politic, iar regizorul acestui atac politic la adresa mea – a şi recunoscut, de altfel, pentru că a dorit să se împăuneze ca mare învingător – este domnul Dacian Cioloş. În celălalt plan, al forţelor oculte, le-am simţit, dar încă nu le pot defini, deşi am solicitat sprijinul instituţiilor statului atunci când am simţit că lucrurile scapă de sub control”, a susținut Florin Roman, miercuri seară, la B1 TV, Florin Roman.

Roman: „Înseamnă business de zeci de miliarde de euro în următorii ani”

Și nu au fost singurele aspecte asupra cărora a ținut să se oprească Florin Roman în intervenția sa la postul de televiziune amintit.

„Era foarte necesar ca Florin Roman să nu fie ministrul Digitalizării cel puțin până la data de 15 ianuarie, când se va lua o decizie foarte importantă. În jurul acelei date urmează să se stabilească, în urma consultanței pe care eu am dorit-o cu Banca Mondială, dar alții au dorit-o să se facă în alt mod, să se stabilească soluția de interconectare pe cloud-ul guvernamental și partea de migrare. Ceea ce înseamnă business de zeci de miliarde de euro în următorii ani, pe partea de soluții, echipamente și furnizori de echipamente”, a susținut liberalul.

Deci eu am luat această decizie pentru că aveam două variante: de a continua ce începuse domnul Teleman (fostul ministru al Digitalizării -n.red.) – discuțiile cu Banca Mondială – sau ce mi s-a sugerat, să fie o discuție cu un investitor strategic. Iar eu am refuzat acest lucru. Și a mai fost o discuție de a negocia cu Comisia Europeană în speranța obținerii unui calendar mai larg. (…) Vă spun adevărul, nu am nimic de ascuns”, a completat Florin Roman.

Roman, supărat pe Cioloș: „Ne vedem în instanță”

Anunțând că și-a înaintat, miercuri, demisia din postura de ministru, Florin roman a anunțat, pe o rețea de socializare, că pleacă din această funcție „cu fruntea sus” și că face acest pas pentru ca scandalul iscat în jurul numelui său să nu afecteze activitatea Guvernului. Cu câteva ore înainte, Cioloș îi ceruse premierului Ciucă să-l demită „de îndată” pe ministrul Cercetării – VEZI AICI.

„Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a scris Roman pe Facebook.

246 afisari

3 COMENTARII

  1. Un atac a pornit pe nevazute de sus de sus de sus al do2lea atac a venit din interior tot pe nevazute.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger