AcasăPoliticaDupă ce șoferii au ajuns să fie exasperați de costurile de la...

După ce șoferii au ajuns să fie exasperați de costurile de la pompă, Ciucă cere să se verifice prețurile la carburanți: „Să putem să…” – VIDEO

După ce în ultima perioadă mulți dintre șoferii români au fost cocoșați de prețurile la carburanți și au ajuns să se ia cu mâinile de cap când au mers să-și alimenteze mașinile cu benzină sau motorină, văzând costurile de la pompă, s-a aflat că șeful Guvernului vrea să afle răspunsuri de la două ministere. Pe tema nivelului prețului la carburanți.

Și anume de la Ministerul Energiei și de la cel al Finanțelor, instituțiile conduse de către Virgil Popescu și Adrian Câciu.

În primă fază, la începutul reuniunii de joi, 16 iunie, a Cabinetului pe care-l conduce, Nicolae Ciucă a anunțat că în cadrul ședinței se va da undă verde OUG-ului antispeculă.

Ciucă: „Avem datoria să ne protejăm cetățenii”

„Vom aproba ordonanța de urgență privind combaterea acțiunilor speculative (…). Este o ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în timpul pandemiei de COVID-19, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina. Și avem datoria să ne protejăm cetățenii, avem datoria să ne protejăm mediul de afaceri.

Cred că este important (…) să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor”, a susținut Ciucă, în prima parte a reuniunii de joi a Executivului.

Cere să se verifice prețurile la carburanți

Totodată, premierul a cerut Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe „să verifice elementele de preț la carburanți, astfel încât să putem să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețului la carburanți”.

Anunțul premierului a venit după ce, în ultimele zile, s-a aflat că unii șoferi, din diferite orașe din țară, au ales o metodă inedită de protest față de scumpirea carburanților, alegând să alimenteze de o sumă foarte mică, iar apoi să se așeze din nou la coadă la benzinărie. Ba chiar să plătească folosind „pușculita” plină cu monede – VEZI detalii AICI.

260 afisari

3 COMENTARII

  1. 1- cata motorina este impirtata din Austria?
    2- este plătită de Omv petrom și motorina ptr
    omv Serbia și Bulgaria?
    3- este importata motorina prin intermediul Omv Turich? De ce? Care este comisionul?
    Etc

  2. Asta nu e prim ministru cred că se uită in documente ca curca-n lemne.
    E umflat așa din mai multe motive, în spate stă cine trebuie că el nu știe nicio comandă că lumea să de-a.
    A împărțit la multi din darurile fondurilor operative cu cei de aici unul parca a și căzut pe tehnică, procurorii băieți buni i-a făcut un acord de recunoaștere a vinovăției.
    Singurul merit că a făcut și unele lucruri pe fata, avansarea în grad și funcție a soției, rușine dar cred că nu mai are, dar cine știe decât cei de la contrainformații.
    Vai de capul nostru cu asemenea oameni care se trezesc în funcții ca pe timpul lui Ceașcă, are dosar bun de cadre beton, dar sărmanul e zero barat, plâng oltenii când îl văd.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger