AcasăPoliticaDupă ce ne-a distrus Delta, Ucraina vrea să ne ia și Moldova....

După ce ne-a distrus Delta, Ucraina vrea să ne ia și Moldova. Unire, dar pe axa Chișinău-Kiev

Cresc tensiunile în Moldova și asta fiindcă s-a ajuns în acel punct al planului care fix despre așa ceva vorbește. Maia Sandu joacă o carte mare (sau cel puțin crede ea) și arată pisica României acceptând o tot mai mare implicare a Ucrainei în viața politică a Chișinăului. După ce ne-a distrus Delta Dunării prin dragarea canalului Bâstroe, Zelenski vrea să ne ia și Moldova.

Se vorbește de unire, dar pe axa Chișinău-Kiev, după cum arată rapoartele serviciilor de informații.

Maia Sandu acuză Federația Rusă că pune la cale o lovitură de stat în Moldova, dar la baza afirmațiilor sale nu se află românii, ci dezvăluirile lui Zelenski, iar asta trebuie să ne dea de gândit. Retorica Administrației de la Kiev e arhicunoscută, însă nimeni nu suflă-n front cât timp Washingtonul a dat undă verde Ucrainei să atace. Unde? În Moldova, dar mai exact Transnistria, regiune separatistă pe graniță și care are o importanță strategică. Despre ce e vorba? Despre depozitul de armament de la Cobasna, unde sunt tone de muniții la care Kievul râvnește.

Când Ucraina spune că, de fapt, Rusia plănuiește să invadeze Transnistria, nici nu știm dacă să râdem sau să ne enervăm, văzând cum inteligența ne este insultată. Încă o dată, la fel cum s-a întâmplat și în narațiunea cu distrugerea conductelor Nord Stream 1 și 2; de parcă Moscova nu putea să închidă robinetul de gaze, ca să lase Europa nealimentată, trebuia să își arunce în aer propriile gazoducte pe care le-a construit cu eforturi (mai ales financiare) gigantice! În plus, în autoproclamata republică Transnistria sunt deja trupe ruse (undeva la 2000 de soldați) și din anii ’90 încoace situația a fost relativ calmă, fără incidente care să degenereze într-un conflict de amploare.

Zelenski vrea cu orice preț Moldova împinsă în război. Un al doilea front ar slăbi Armata Roșie, iar Kievul, pe fondul „neatenției” rușilor, s-ar alimenta cu muniție din cel mai mare depozit de pe continent. Ce mai câștigă Ucraina? Păi, dacă Chișinăul ar fi „călcat” de bocancul moscovit, saltimbancul ajuns președinte trage nădejde că Bucureștiul s-ar repezi să-i apere pe frații moldoveni, angajând, astfel, NATO într-un conflict direct cu Federația Rusă.

Surprinzător, dacă România a ales o poziție echilibrată în toată această poveste, Maia Sandu s-a repezit să îmbrățișeze retorica belicoasă a Ucrainei, făcând jocurile (voit?!) lui Zelenski. Astfel, un tir de acuze fără precedent s-a tras de la Chișinău în direcția Moscovei, care ar fi plănuit să lovească Moldova printr-o lovitură de stat ce implica inclusiv luări de ostatici şi atacuri asupra unor instituţii de forță (cu implicarea unor „cetăţeni cu pregătire militară” din Federaţia Rusă, Belarus, Serbia şi Muntengru).

În anii ’60, URSS considera regiunea transnistreană extrem de importantă pentru planurile sale militare, vorbindu-se despre punctul de plecare al unei eventuale ofensive sovietice spre bazele NATO din Grecia și Turcia, în cazul în care s-ar fi ajuns în acest punct.

Informațiile din zonă sunt că Ucraina a plasat trupe importante în Platonovo (regiunea Odesa), pe granița cu Transnistria și se mai așteaptă doar „OK-ul” Unchiului Sam pentru ofensiva asupra Tiraspolului. „Operaţiunea Transnistria” are toate șansele să reușească, pentru ruși fiind aproape imposibil să intervină deoarece intervenția le este blocată de o Odesa foarte bine apărată. Planul e simplu și în două puncte: eliberarea Transnistriei (teritoriu moldovenesc, să nu uităm) și preluarea controlului asupra depozitului de la Cobasna.

Rămâne de văzut doar cum va reacționa Moscova, fiind de așteptat un răspuns pe măsură.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.821 afisari

44 COMENTARII

  1. Și românia ce-mi face…?…stă, cugetă, cugetă până ne trezim invadați de moldoveni,ukrainieni…

    • ”Ucraina vrea să ne ia și Moldova”
      Sa o ia . Numai asa cand Ucraina va fi luata de rusi va lua si Ripablika Moldova plina cu rusnaci astfel incat se va lamuri ce sunt moldovenii aia de veneau in Romania sa-si ia pasapoarte romanesti dar vorbeau perfect limba rusa.

      • Și totuși nu era un facke news ce spuneau ruși și avertizau ,ca ucrainieni vor să atace transnistria și sa destabilizeze ordinea în Republica Moldova

      • Ucrainienii nu sunt rusi, semianalfabetule !

        Ucrainienii sunt khazari inchinatori la Satana si nazisti, iar rusii sunt ortodocsi si il au pe steag pe Sfantul Gheorghe Biruitor in lupta.

        Stalin, Hitler, Lenin, Soros, fiica lui Hitler Angela Merkiller, nepotul lui Hitler Barak Husein Obama, Bill Gates si alte scursuri ca si Zelensky si tot neamul lui de satanisti si Talmudisti imputziti sunt sau au fost khazari.

    • Mergi de ia ”basarabia”. Si bunicii mei au mers sa o ia. Au ajuns in Siberia la Kolima in mina. Au stat acolo 10 ani pana au murit.
      Drum bun! Cap patrat ce esti. Trotinetist idiot.

    • Eu am zis ,ca pericolul mare pt noi ca țară vine de la ucrainieni, nu de la ruși, a nu se uita ce,a declarat piticul circar despre România chiar înainte de începerea războiului sug baghetă americanilor o s-o ducem mult mai rău decât sub cea a bolșevicilor, americanul este cinic,nu,l interesează deloc România

  2. Sigur este planul unchiului Sam și nu al lui Soros, care are la butonieră cele două guverne? Apoi, Maia Sandu se vede de departe că mai mult se uită în gura lui Zelenski și mai puțin către România. Atunci, care a fost scopul vâjâielii ei pe la București, că Johannis nu a spus mare lucru. Sceneta cu atacul Rusiei asupra Moldovei este slăbănog de tot. Cum crede cineva că va avea loc un astfel de atac atâta timp cât rușii nu au pus stăpânire pe Odessa și tot sudul Ucrainei, pentru a fi în legătură directă cu Transnistria. La scenariul tembel promovat de Zelenski au pus mulți botul fără a analiza complet problema. Diversionistul acesta, care își bate joc de România (vezi canalul Bâstroie și minoritatea română), crede că le știe pe toate. Mai nou, după un alt berbec, cică șeful unui serviciu secret care-l vedea pe Putin mort din cauza cancerului, drogangiul Zelenski îl vede asasinat pe Putin de oamenii lui. Când în istoria Rusiei ultimilor 100 de ani a fost asasinat un președinte?

    • ”Atunci, care a fost scopul vâjâielii ei pe la București, că Johannis nu a spus mare lucru. ”
      A venit la cersit cum vin de 33 de ani moldovenii din Ripablika.
      Cica la Davos aceasta Maia a gasit un portofel pe jos. Asa a dublat PIB-ul Moldovei.

      • Bre al nostru este un piccollo – slugoiul perfect – face ce i se spune, ca are doar interese personale.
        Romania nici nu conteaza, ai lui sunt in Germania, unde probabil se va duce si el

      • @zap 2023-02-27 18:42 18:42:00
        VOI PUR SI SIMPLU NU ADULMECATI OPORTUNITATEA
        VETI AVEA
        5 ARMATE
        5 MINISTERE DE INTERNE DGA-URI ETC….
        VREO 3.000 POLITII LOCALE/COMUNITARE/GARDIENI PUBLICI
        35 SERVICII SECRETE(SRI SIE STS SPP DGIA DIPI/DGPI/0215)
        SUTE DE PROCURATURI X5(DNA DIICOT PARCHET MILITAR PARCHET DE PE LANGA CURTEA DE APEL PARCHETE OBISNUITE)
        SUTE DE JUDECATORII…TOTUL SE INMULTESTE CU 5
        5 PRESEDINTI(ADICA 3 CA UNUL VA FI REGE SI ALTUL GUVERNATOR)
        5XPARLAMET ADICA 10 CAMERE DEPUTATI SI SENATORI
        5 GUVERNE….
        ETC ETC….
        SUNTETI BAROSANI BASTANI SMECHERI…ATI EXTRAS LOZUL CASTIGATORI….V-ATI LUAT SUX X 5

      • Dacă bozgorii nu au pensii speciale, de ce nu!?

        NU SE MAI POATE CU ANIMALELE CU PENSII SPECIALE ȘI CU URIAȘA ARMATĂ DE BUGETARI!!!

        ĂȘTIA TREBUIE LAPIDAȚI!!!

      • @zap 2023-02-27 18:42 18:42:00
        FOARTE SERIOS
        IN SEPTEMBRIE 2021 UCRAINA A INTRAT IN FALIMENT/INCETARE DE PLATI-A URMAT RAZBOIUL SI DEZMEMBRAREA TERITORIALA
        VEDETI VOI CINE INTRA IN DEFAULT/INCAPACITATE DE PLATA IN MAI-IUNIE 2023-VA SPUN EU-ROMANIA
        CE URMEAZA-VA POATE SPUNE ILIESCU MOLIERE 3-5 ISARESCU-BNR STOLOJAN-BANCA MONDIALA MELESCANU VOICULESCU VACAROIU…SUNT VREO 10-12….EI ISI SPUN „PERMANENTELE SISTEMULUI”….
        ASTA CA SA NU MAI REFULATI PE FORUMURI SAU SA ORACAITI IN STRADA…..MERGETI DIRECT LA ASTIA SI VA VOR SPUNE CA PE CERTIFICATUL VOSTRU DE DECES NU VA MAI SCRIE ROMANIA CA IN BULETIN SAU CERTIFICATUL DE NASTERE

        • ”PE CERTIFICATUL VOSTRU DE DECES NU VA MAI SCRIE ROMANIA CA IN BULETIN SAU CERTIFICATUL DE NASTERE” si ce va scrie bai p ulika?

          • @Anonim 2023-02-27 20:36 20:36:34
            V-AM EXPLICAT
            TRILION TRILIESCU BATRANUL EDEC BOLSEVIC BUNICUTZA CRIMINALA ILIESCU STIE
            EL A LUAT FEUDA,ACEST TERITORIU DE LA CEAUSESCU CU DOBIT-OACE IOBAGI SI CE MAI E PE AICI
            NOBILUL T-IGAN DE OLTENITA TREBUIE INTREBAT

          • Esti frumos Ionut! Imi place de tine! Vreau sa fii omul din spatele meu. Sa te slobozesti in c urul meu!

          • @nik 2023-02-27 23:48 23:48:34
            NIK….POVESTEA MAESTRUL ION CRISTOIU CA ILICI ILIESCU A SPUS IN DECEMBRIE 1989….”DACA NU NOI ATUNCI CINE,DACA NU ACUM ATUNCI CAND”….ADICA EL SI CU TANTI NINA…NU VA SPUN DE RAU….VEDETI CA MAI TRAIESTE….E BINE SANATOS CU 6 STENT-URI IN INIMA….IL TINE DRACU…ADICA FRATELE…VEDETI CE MARE E DIAVOLUL…

  3. Romania cel mai probabil va fi desfiintata in 3 bucati mai manevrabile si asta nu neaparat din cauza ukrainei. pur si simplu bucurestenii oligarhi sunt prea obisnuiti cu centralizarea comunista si intr-o forma sau alta se fofileaza de la reorganizarea admnistrativa si financiara a tarii. Descentralizarea ar facilita absorbtia fondurilor europene si indeplinirea proeictelor de infrastructura europene existente dar bastanii de la bucuresti vor cu orice pret sa isi ia dreptul si nici nu fac nimic dupa ce si-l iau asa ca ue a gasit o metoda de a-i sari. Iote sa vezi si sa nu crezi Unirea Moldovei dar nu cu Romania ci cu Moldova Mare a lu Stefan dom’le dupa care Iote sa vezi sa nu crezi Unirea Transilvaniei da cu Ungaria nu cu Romania ca parca prea joaca orban asta in frau. Asa daca-l diluezi cu niscaiva romani mai mototoi ii mai scade si lui incrancenarea de calaret de stepa. In compensatie prostii raman cu prostii – niste valahi increzuti hulpavi si hapsani combinati cu niste bulgari prosti si caposi plus ceva sarbi prosti si rai ca sa-i contrabalanseze pe valahi si iote ce iarasi n-ai vazut – Unirea Valahiei da cu Bulgaria cu ecouri in imperiul romano-bulgar numai ca de data asta sub culorile curcbeulgbtiste cu o friptura zdravana de greiere si o tzara de viermi pane digitali desigur! Suna kosorosher ! Te pomeni ca om vedea si o federatie Moldo- Ukrainiana cu ecouri pe vremea albanezului (probabil machidon) Vasile Coci zise The Wolf si aginerelui sau Tymofiy Khmelnytsky fiul lui??? drum rolls 🥁🥁🥁 BOGDAN KHMELNYTSKY – Distrugatorul Ucrainei – Marea Ruina si al Polonei – Marel Potop si artizanul involuntar al ridicarii Muskovoiei la rang de putere europeana si mai apoi blestematul imperiu care din pacate dainuie si azi! Si uite asa intra si ukraina in ue pe usa din dos si nici maia nu ramane fata batrana!

  4. ”maia nu ramane fata batrana!”’
    Maia este lesbianca. Linge si este linsa in p izda!

  5. AM SPUS DE MULTI ANI…MOLDOVA FARA BUGEAC E IMPOSIBIL DE FOLOSIT LA CEVA…ORI TOTUL ORI NIMIC……DACA ASTA E POPORUL ROMAN…..SA PIARDA TOT…
    INCEP SA CRED CA VLAD TEPES A FOST UN FILM ARTISTIC,,,,IAR TARGOVISTE E CEVA DIN ISTORIA ANTICA
    DATI-LE SI MOLDOVA……DAR AM O INTREBARE>>>>>>>>>>>>LA CE FOLOSESTE SA FII MEMBRU NATO SI UE??????LA DEZMEMBRAREA TARII????

    • Pai daca nu vrei sa faci descentralizare se va trece la dezmembrare. Ue si nato nu (mai) garanteaza integritatea teritoriala si nici nu cred ca au garantat vreodata.

  6. Pe cine nu-l lași să moară nu te lasă să trăiești, spune o înțeleaptă vorbă românească. ( Cugetări înțelepte avem multe, numai acţiuni si politicieni înțelepți, NU. ). După ce ne-am pus masa si casa la dispoziția ucrainenilor, le mai plătim și traiul de zi cu zi, le asigurăm învățământ in limba lor, ceea ce nu este cazul pentru romanii din Ucraina, ba le mai dam si din sărăcia noastră curent, gaze, acareturi militare, și cine știe ce altele, acum avem răsplata. De altfel noi nu cu Rusia avem mari probleme istorice, ci cu Ucraina, fie ea cea veche, de pe vremea hatmanilor, fie mai curând, cu blocarea Canalului Sulina, dragarea Canalului Bâstroe, teritorii romanești sub stăpânire ucraineana, si daca istoria aşa a vrut, atunci măcar sa-i respecte pe romanii băștinași, interzicerea aproape totala a folosirea limbii romane și mai ales a stâlpului rezistentei de-a lungul istoriei a poporului roman, asigurându-i chiar supraviețuirea, BISERICA ORTODOXA , de care nici măcar turcii musulmani nu sa-u atins. Oare câte ar mai trebui să facă Ucraina României pentru a-i trezi pe ai noștri mormoloci de politicieni să-i trezească din somnul cel de moarte. Degeaba-i îndeamnă zilnic Imnul National la aşa ceva, când îl ascultă mimează doar mana la inimă, dar cu gândul sunt cum sa facă pentru a-i servi mai bine pe colonizatori.

    • Nu la asta se refera imnul national. Ia vezi de unde au venit Basarabestii si ce nume aveau nevestele lor. Asta e starter pack-ul ca daca ne uitam la etnia Movilestilor sau a lui Mihai Viteazul treaba se impute repejor. Iar pentru protocronisti, ghici unde s-a nascut Alaric I ? Originea tezaurului ciordit de Muskovoy nu o mai mentionam.

    • Delta e dată spre căsăpit ukrainienilor de marele nostru cîrmaci sub îndrumarea ue
      Pentru cei care încă nu ai fost in Moldova; pe stradă auzi vorbind rusește, pretutindeni auzi muzica rusească, intri in magazine preturile afișate și pe rusește. Doar treci Prutul și dai cu ochii de șepcile și epoleții staliniste și ești întimpinat cu amabilitate sovietică. DECI ???? Sint ruși, romini sau moldoveni ? E clar încotro se îndreaptă….europa lor e spre est și nord .In ue cu Transnistria, ukraina, Bielorusia, Rusia

      • @Cred ce vad 2023-02-27 19:39 19:39:04
        AR TREBUI SA CREDETI SI SA VEDETI CA AMERICANII S-AU LAUDAT CA SE OCUPA DE „SECURITATEA EUROPEANA” SI IN ULTIMII 33 ANI DE LA CADEREA BLOCULUI COMUNIST AU PROVOCAT SI ALIMENTAT TOATE CONFLICTELE ETNICE POSIBILE PE ACEST CONTINENT
        IN AFARA DE ASTA-„PRIMAVARA ARABA”-RAZBOI CIVIL IN AFRICA DE NORD SI ORIENTUL MIJLOCIU
        IRAQ-AFGANISTAN-RAZBOAIE REALE SI DE GUERILLA
        PE VOI ROMANII V-AU CUMPARAT CU 2 POLI UN MAC UN PACHET DE TIGARI SI NISTE CIUNGA IN PAR

  7. E clar ca evreii ce vor sa construiască noul Israel in Ucraina, daca tot pierd Donețk ul, atunci sa ia Moldova sa unească cu noul Israel. Probabil ca vor aceiași suprafața de teren. Cert este ca oile romane, ar trebui sa se roage ca România sa rămână asa cum este măcar. Si sa nu se împartă iar in trei

  8. Ba ,dobitocilor,sistemul subteran v-a anuntat acum cativa ani ca Ucraina isi va recupera de la Rromania teritoriile ocupate de Rusia.Credeti ca vopsirea masinilor Politiei in culorile ucrainene a fost intamplatoare?Oamenii au vrut sa fie subtili insa rromanii mancatori de gratare si bautori de bere la pet n-au priceput.

  9. Nu vă temeți românii lui Ștefan, nu se unesc moldovenii cu ucrainieni lui Zele. Cu ruși au scos-o la capăt dar cu ucrainieni nu mai le merg. Nu văd moldoveni ce pățesc români din Ucraina, nu mai au drepturi. Maia și cu Zele bagă bățul prin gard, să intrăm în război. Ei doi se iubesc și vor să îi nășim. Eu unul nu vreau! Să meargă nenea Johannis cu toți PNL-iști, PSD-iști, USR-iști, AUR-iști, PMP-iști și care or mai fi prin parlament, care toacă frunză la câini și iau bani mulții. Să nu îi uite cumva pe Ciucă, Câțu, Orban, nenea Marcel, nenea Barna, Cioloș, Bode, Arafat, Georgică, TRP, Radu Tudor și cu ceilalți jurnaliști care ne-au stresat un an de zile cu războiul la Tv. Să-i ia și pe cei care ne-au stresat cu vaccinul și pe cei care au făcut rău Țări Românești și românilor adevărați și să facă nuntă mare. Noi nu ne supărăm!

  10. Nu vă temeți românii lui Ștefan, nu se unesc moldovenii cu ucrainieni lui Zele. Cu ruși au scos-o la capăt dar cu ucrainieni nu mai le merg. Nu văd moldoveni ce pățesc români din Ucraina, nu mai au drepturi. Maia și cu Zele bagă bățul prin gard, să intrăm în război. Ei doi se iubesc și vor să îi nășim. Eu unul nu vreau! Să meargă nenea Johannis cu toți PNL-iști, PSD-iști, USR-iști, AUR-iști, PMP-iști și care or mai fi prin parlament, care toacă frunză la câini și iau bani mulții. Să nu îi uite cumva pe Ciucă, Câțu, Orban, nenea Marcel, nenea Barna, Cioloș, Bode, Arafat, Georgică, TRP, Radu Tudor și cu ceilalți jurnaliști care ne-au stresat un an de zile cu războiul la Tv. Să-i ia și pe cei care ne-au stresat cu vaccinul și pe cei care au făcut rău Țări Românești și românilor adevărați și să facă nuntă mare. Noi nu ne supărăm!

    • „Romanii” lui Stefan erau moldoveni si daca Ioan Albert nu era tampit sa incerce sa-l puna pe Sigismund pe tronul Moldovei (desi putea sa fie o dezinformare ungureasca marca corvinus la care „degraba varsatoriu de sange” a pus botul sau i-a convenit sa puna botul ca sa scape de suzeranitatea polona) moldovenii erau si acum vasalii Poloniei.

  11. Bai, astia care mai aveti de gand sa mai stati mult prin Vaslui, Iasi, Blatosani, Braila, Galati, sekuricii au inceput sa trimita peste tot ordine de chemare, asa ca aviz amatorilor, aia care se prezinta ca niste prosti fraieri, in aceeasi zi va si urca in vagoanele cu care transporta boii si vacile vaxxinate incap, si va arunca afara din tren numai in Donbass, pe la Bakhmut, unde speranta si durata de viata este cam de 4 ore, pe front, ca sa stiti si voi in ce rahat mortal va bagati 🙂 Toate trupele ukro-na-zi ai cirkarului de zdrelinski sunt aliniate gata de atac pe toata lungimea frontierei cu transnistria, sa ocupe depozitul de munitii de Kobasna, dar uita ordinarii aia haholi betivani ca rusnacii salbatici au minat totul, si il vor aunca tot in aer, in plus ca rezulta si un micut cutremur de 5 grade, asa ca vorba aia, va fi bine pentru toata lumea 🙂

    • @Misu 2023-02-28 9:38 9:38:50
      Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți… la fel și când ești prost…Philippe Geluck
      daca esti prost de mic cand esti mare doar te joci
      Anatol Țăranu: „Jumătate dintre moldoveni nu au de gând să ia arma în mână să-și apere patria”
      https: //60m.ro/2023/02/28/anatol-taranu-jumatate-dintre-moldoveni-nu-au-de-gand-sa-ia-arma-in-mana-sa-si-apere-patria/
      Harta păcii chineze: Planul taie Ucraina în două Cimpoi Adrian Ultima actualizare 28/02/2023
      https://60m.ro/2023/02/28/harta-pacii-chineze-planul-taie-ucraina-in-doua/

  12. eram sigur ca se pune problema dezmembrarii de la inceputul conflictului! am spus ca implicarea noastra fara garantii va avea ca rezultat dezmembrarea dar cum romanii sunt idioti…..vom avea soarta kurzilor! oricum astept reactia tinerei generatii care se va oferi masiv sa apere unirea! 😃

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger