AcasăPoliticaDupă ce a fost confirmat cu COVID, ministrul Economiei vorbește de lockdown....

După ce a fost confirmat cu COVID, ministrul Economiei vorbește de lockdown. Care ar fi, de fapt, intenția Guvernului

După ce a fost confirmat cu COVID, ministrul Economiei vorbește de lockdown. Care ar fi, de fapt, intenția Guvernului (foto: Facebook/Virgil Popescu/Facebook)

În ciuda discuțiilor și a temerilor multor români referitor la impunerea de noi restricții dure în România, dată fiind criza COVID, unul dintre cei doi reprezentanți ai Cabinetului condus de către Ludovic Orban despre care se știe că au intrat în izolare după ce au fost confirmați, zilele trecute, cu noul coronavirus, pare cât se poate de convins de un lucru.

”Guvernul nu intenționează să impună un lockdown nici înainte de alegeri și nici după, nici în 2020 și nici în 2021”, a transmis marți Virgil Popescu, ministrul Economiei, prin intermediul unei postări pe pagina sa oficială de Facebook.

Totodată, oficialul guvernamental subliniază cât este de important ca oamenii să aibă grijă de ei și de cei dragi și să se protejeze în fața temutului virus și pune accent pe deciziile luate recent de la nivelul Executivului, pe fondul creșterii numărului cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivel național. ”Este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi. Măsurile care au fost luate sunt gândite pentru a încetini semnificativ extinderea epidemiei, pentru a ne permite să avem sărbători liniștite și să evităm lockdown-ul.

Fiecare dintre noi are o responsabilitate în această luptă comună. Trebuie să fim o echipă, să ne protejăm, pentru a le permite medicilor să se ocupe de cei care au forme grave de boală, dar și de oamenii care au alte boli și ajung la spital. Mai mult decât atât, trebuie să respectăm cu toții măsurile pentru a reveni cât mai repede la o viață cât mai apropiată de normalitate”, susține ministrul Popescu.

Doi miniștri din Guvernul Orban, confirmați cu noul coronavirus

În urmă cu aproximativ o săptămână, pe 2 noiembrie mai precis, Virgil Popescu dezvăluia, pe aceeași rețea de socializare, că a primit rezultat pozitiv la testarea pentru COVID-19. ”Am urmat protocolul și sunt încrezător că va fi bine. Sâmbătă am fost testat pentru plecarea în Israel. Testul a fost negativ. Duminică noaptea am avut simptome de gripă. Astăzi am făcut un nou test, care a ieșit pozitiv. Nu am simptome grave. Cei apropiați sunt în regulă.

Aveți grijă mare de fiecare dintre voi. Masca vă poate proteja. Am respectat regulile, dar acest virus nu iartă. Sunt încrezător că voi trece și peste această perioadă. Că este multă treabă de făcut”, transmitea, la acea dată, ministrul Economiei din Guvernul liberal.

Două zile mai târziu, respectiv miercuri, 4 noiembrie, și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, avea să anunțe că a fost confirmat cu COVID-19, și acesta fiind izolat la domiciliu.

230 afisari
Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger