AcasăPoliticaDublare alocații/Fost ministru PSD, după votul din Parlament: Mizăm că Iohannis nu...

Dublare alocații/Fost ministru PSD, după votul din Parlament: Mizăm că Iohannis nu va ataca legea la CCR

După ce Parlamentul a votat, miercuri, respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 privind amânarea – până la 1 august – a dublării alocațiilor pentru copii, deputatul social-democrat care s-a aflat în fruntea Ministerului Muncii în Guvernul Dăncilă a arătat cu degetul în direcția actualului Executiv.

Marius Budăi l-a săgetat pe liberalul aflat în fruntea Ministerului Finanțelor și-a exprimat speranța, în numele social-democraților, că președintele nu va apela la varianta sesizării CCR și că va da undă verde legii care va ajunge pe masa acestuia, la Cotroceni, în vederea promulgării.

„Astăzi, în Parlamentul României, Guvernul Orban-PNL a fugit de copiii României, aşa cum a fugit şi ministrul Cîţu de responsabilitatea şi de onoarea de a fi prim-ministrul României. Am propus astăzi (miercuri – n.n.) pe ordinea de zi a Parlamentului, noi, grupul parlamentar PSD, respingerea OUG 2/2020 care proroga termenul de plată al alocaţiilor dublate pentru copii în anul 2020. Din păcate, colegii de la PNL s-au abţinut, nu au avut nici măcar curaj să voteze împotrivă, să îşi susţină punctul de vedere. Mizăm pe domnul preşedinte Klaus Iohannis să nu atace legea la Curtea Constituţională și să o proroge sau să nu o trimită în Parlament”, a subliniat social-democratul, miercuri, de la Parlament.

Referindu-se la resursele financiare care să susțină dublarea alocațiilor pentru copii, Budăi a adus în discuție declarațiile lui Cîțu, pe tema creșterii economice. „Ştim că Guvernul are resurse financiare, deoarece domnul prim ministru dezertor Cîţu ne-a anunţat că există creştere economică şi că în aprilie au avut încasări suplimentare şi mai ales tot de la dumnealui ştim că urmează lucruri fantastice, deci nu vom avea probleme cu banii. Nu înţelegem de ce se opun”, a conchis deputatul PSD.

author avatar
Cristina Stefan
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger