AcasăPoliticaDragnea, somat sa scoata regionalizarea de la secret

Dragnea, somat sa scoata regionalizarea de la secret

Uselistii cer o mai buna comunicare din partea lui Liviu Dragnea

Regionalizarea continua sa fie un subiect fierbinte in USL, parlamentarii Uniunii reprosandu-i direct sau voalat vicepremierului Liviu Dragnea ca este zgarcit cu detaliile pe aceasta tema.

Uselistii cer o mai buna comunicare din partea lui Liviu Dragnea
Gheorghe Flutur sustine ca USL baga intentional la apa primariile

Cand vine vorba de reorganizarea-administrativ teritoriala a Romaniei, deputatii si senatorii USL au pretentia sa fie informati si consultati la fiecare pas. Dorinta parlamentarilor nu este in acord cu stilul de lucru al ministrului Dezvoltarii, Liviu Dragnea, care este mai degraba un om al faptelor si nu al vorbelor. „Vicepremierul se enerveaza atunci cand ii cerem sa nu se grabeasca sau cand voci din USL afirma ca regionalizarea se face dupa ureche. Daca nu avem mai multe detalii, dar lumea ne intreaba, spunem ce credem noi ca este corect”, a declarat un senator PNL. ”Exista nemultumiri ca informatiile despre regionalizare nu doar ca intarzie, dar sunt si contradictorii, circuland pana si mai multe harti ale impartirii teritoriului pe regiuni (multe dintre ele mixte, fara legatura cu regiunile istorice), sustine si deputatul PSD Vasile Popeanga, citat de site-ul pesurse. Totodata, acesta precizeaza ca in lipsa unor explicatii clare, „regionalizarea este vazuta si ca o sursa de creare a unor superbaroni zonali, deasupra baronilor locali”, stare de fapt care genereaza o anumita temere. ”Lipsa de informatie risca sa compromita in ochii oamenilor o idee ce poate sa fie una salvatoare pentru Romania”, a conchis deputatul social-democrat.

Uselistii, banuiti ca joaca stramb

Guvernantii „pregatesc reorganizarea administrativa prin trimiterea in insolventa a primariilor”, sustine secretarulul general al PDL, Gheorghe Flutur. Totodata, acesta este de parere ca masura reprezinta ”o perdea de fum pe un subiect major din administratia publica”. „Temerea mea este ca majoritatea USL din consiliile judetene va face sa fie dati preferential bani primariilor pentru stingerea datoriilor si ne punem intrebarea daca nu cumva, cei din USL, pregatesc reorganizarea administrativa prin reducerea numarului de primarii, trimitandu-le in insolventa”, a afirmat Flutur.

author avatar
eNational
502 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger