AcasăPoliticaDragnea iese la atac: „A grăit întâiul ipocrit al țării”/ Îi cere...

Dragnea iese la atac: „A grăit întâiul ipocrit al țării”/ Îi cere lui Iohannis să caute „pixul ăla bun”

Dragnea iese la atac: „A grăit întâiul ipocrit al țării”/ Îi cere lui Iohannis să caute „pixul ăla bun”Dragnea iese la atac: „A grăit întâiul ipocrit al țării”/ Îi cere lui Iohannis să caute „pixul ăla bun” (sursa foto: facebook/Liviu Dragnea)

După ce a aflat ce a ales să transmită Klaus Iohannis în mesajul venit, vineri, din direcția Cotrocenilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, Liviu Dragnea a reacționat tranșant. Și l-a acuzat pe președinte de ipocrizie.

„Astăzi a grăit întâiul ipocrit al țării, care ne vorbește despre cât de greu îi e lui să conducă o țară în care drepturile și libertățile fundamentale ale românilor sunt călcate în picioare”, susține fostul lider al PSD-ului.

Referiri la congresul PNL

Mai mult, Dragnea readuce în discuție Congresul PNL, cu mii de persoane, de la Romexpo, din septembrie, când a fost aleasă noua conducere a liberalilor, eveniment care a generat îndelungi discuții cu privire la numărul participanților, în contextul restricțiilor decise ca urmare a situației COVID.

„Păi căutați pixul ăla bun, domnule Klaus Werner Iohannis, din care ați anunțat cazuri și restricții reduse când ați avut congres la PNL cu 5000 de oameni. Poate reușiți ceva cu drepturile și libertățile românilor…”, mai scrie Liviu Dragnea, pe Facebook, în mesajul transmis pe 10 decembrie.

Iohannis: Nu este niciodată ușor pentru decidenți să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale

Anterior în cursul zilei, de la Cotroceni s-a transmis un mesaj al președintelui Iohannis, în care primul om în stat face referire inclusiv la contextul pandemic, generat de COVID-19, și menționează, între altele, că „nu este niciodată ușor pentru decidenți să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale, chiar dacă acestea urmăresc scopuri legitime, sunt prevăzute de lege, sunt temporare și proporționale.”

Redăm în cele ce urmează, integral, textul mesajului pe care l-a transmis Klaus Iohannis vineri, 10 decembrie, cu prilejul Zilei Internaționale a Drepturilor Omului:

„Declarația Universală a Drepturilor Omului, adoptată la data de 10 decembrie 1948 de către Organizația Națiunilor Unite, reprezintă un reper major în istoria umanității. Acest angajament global a stabilit pentru prima dată standarde comune de promovare și protecție a drepturilor omului la nivel internațional. Recunoașterea demnității umane, a drepturilor inalienabile și a importanței acestora reprezintă fundamentul libertății, justiției și păcii între popoarele lumii.

Cea de-a doua conflagrație mondială a arătat că, fără mecanisme universale clare de protecție, fără reguli agreate la nivel internațional, drepturile omului sunt vulnerabile, iar libertatea poate fi strivită în fața tiraniei.

Consacrarea drepturilor și libertăților în legi fundamentale și în numeroase tratate internaționale dă substanță acestui ideal, al protecției universale a drepturilor omului. Sunt eforturi permanente, o continuă dedicare pentru a face lumea un loc mai bun, în care demnitatea umană și libertățile cetățenilor să fie promovate, respectate, înțelese.

În ultimul an, marcat profund de pandemia de COVID-19, subiectul drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor s-a aflat mai mult decât oricând pe buzele tuturor, pe agenda publică, în atenția decidenților politici, a instanțelor de judecată, a fiecărui cetățean. În această nouă realitate, statele au fost puse în situația de a găsi abordări echilibrate.

Protecția sănătății publice, a dreptului la viață, la integritate fizică, protejarea concomitentă a tuturor celorlalte drepturi și libertăți nu sunt deziderate facil de atins, mai ales când de acestea depind coeziunea socială, încrederea în instituții, eficacitatea acțiunii statului.

Nu este niciodată ușor pentru decidenți să adopte măsuri care restrâng exercițiul unor drepturi și libertăți fundamentale, chiar dacă acestea urmăresc scopuri legitime, sunt prevăzute de lege, sunt temporare și proporționale. Tocmai de aceea, doar printr-o responsabilitate asumată la nivel individual, putem depăși această perioadă și putem să ne bucurăm cu toții din nou de exercițiul deplin al drepturilor și libertăților noastre fundamentale, fiind, totodată, conștienți și de îndatoririle care decurg din statutul nostru de cetățeni ai României.

Idealurile consacrate în Declarația Universală a Drepturilor Omului prind viață în realitatea noastră cotidiană odată cu valorile pe care ni le asumăm și pe care le promovăm, cu atitudinile și comportamentele noastre, în deplin respect față de demnitatea umană. Pentru a trăi armonios în societate, este nevoie de echilibru, iar această zi este un bun prilej de a ne cunoaște mai bine drepturile, libertățile, dar și îndatoririle, de a reflecta asupra lor și de a face tot ce stă în putința noastră pentru ca drepturile celorlalți să fie respectate și protejate.”

651 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai cum naiba sa nu fie ” calcate in pIcioare drepturile si libertatile fundamenatale ” ale oamenilor,atatA timp Cat ” petrecerea ” se desfasoara sub inaltul patronaj al Cocotatului penal la varful statului ” de drept ” mafiot esuat cu oistea IN POARTA DELA cOTROCENI ?

  2. Pe data de 10 august 2018 ati fost gazati de catre PSD cu gaze care v au schimbat ADNul De asta acum vi se pare firesc ca un hot evazionist ,un tradator de tara ,un traficant de copii sa va dea sfaturi De asta vi se pare firesc ca ,,clotildele,, sa fure voturile Bucurestenilor si sa va lase cu gunoiul pana in pragul usii iar sobolanii sa se plimbe printre rafturile din supermarket iar tante sa nu fie intrebata de sanatate? De asta vi se pare corect cand un rapanos nespalat mancator de muci sa si demonstreze prostia si incompetenta si sa va lase in frig iarna De asta ati adus la conducere toate jigodiile blagesti ,valcovesti ,catzesti si alinutesti ,hoti si atacatori asupra monedei nationale de pe urma carora ati fost nevoiti sa platiti dobanzi duble la imprumuturi.De asta acceptati faptul ca acesti hoti v au ucis parintii si fratii si prietenii arzandu i in spitale si furand pana si medicamentele date ca ajutoare de alte tari Chiar ca vi modificat ADNul daca intamlandu- se toate astea acceptati si stati ca mamaligile uitandu- va cu nepasare cum DNAul si celelalte institutii nu-si fac datoria aparand hotii cu care sunt mana- n mana Ce se mai aude cu Dinca criminalul care a ucis doua suflete facand trafic de carne vie. Domnul Iohannis nu are nimic de spus asupra faptului ca SRIul nu si face datoria decat cand este vorba sa -i inchida lui oponentii Este corect cand ,,gazatii” dau pomeni peste pomeni la primarii lor ,bani furati de la pensionari,acorda pomeni de zeci de miliarde la straini de la care aduc avioane de acum 40 de ani la pret actual Vi se pare firesc sa nu vi se acorde drepturile de catre acesti ,,gazati”in numele recesiunii iar serviciile care- i apara pe ei sa inghita cote imense de banet pe care i cheltue cu deplasari ,excursii si chiolhanuriOameni buni!!!!Nu mai acceptati nedreptatile unei clici conduse de un interlop traficant de carne vie si cu 42 de dosare penale ascunse de catre justitia sa Iesiti in strada si inlaturati-i pana cand nu ne vor ucide ca pe strabunicii nostri in 1907 !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger