AcasăPoliticaDosarul „Rapid”, botezul lui Dan Șucu!

Dosarul „Rapid”, botezul lui Dan Șucu!

Ținta Dan Șucu

Când a explodat la scurt timp după victoria din derby-ul cu FCSB (4-0), care a relansat lupta la titlu în campionat, mulți s-au gândit că scandalul ridicării de acasă a lui Daniel Niculae ar avea legătură cu fotbalul. Petarde și fumigene, da, dar nu neapărat în sensul propriu, ci mai degrabă metaforic, de inducere pe o pistă falsă a opiniei publice. În realitate, Dosarul „Rapid” are o singură țintă, iar aceea este Dan Șucu, patronul grupării giuleștene și, de ce să nu o spunem, un personaj care apare tot mai mult, în ultima vreme, în jurul politicienilor.

Neregulile din galeria giuleșteană un agațament

Șucu trebuie agățat, cumva, pentru că a devenit prea vizibil și, zic unii, ambițios. El sau alte persoane foarte aproapiate lui, nici nu mai contează, de fapt, cert e că spectacolul mediatic oferit de Șucu în ultimele luni a început să deranjeze.

Dacă s-ar fi rezumat doar la show-ul de pe Giulești, acolo unde invitații patronului se succed cu fiecare partidă disputată, poate n-ar fi fost o problemă, dar Dan Șucu a apărut în sediul PNL-ului fix când presa l-a plasat în fruntea favoriților liberali pentru candidatura la Primăria Capitalei. Iar cu prilejul unui eveniment organizat de Guvernul României (lobby pentru primirea României în OCDE), a luat fața tuturor și, sub privirile mirate și, deopotrivă, surprise neplăcut, i-a înmânat secretarului general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, un tricou al clubului Rapid, cu numărul 10 pe spate și numele acestuia, Mathias Cormann.

Un gest simbolic, cum la fel, poate, au fost și altele, însă la nivelul la care este Dan Șucu nimic nu se face fără un scop anume. În cazul de față, vorbim despre o imagine atent construită de-a lungul anilor, iar acum această imagine trebuie să producă.

De undeva, însă, iată că s-a dat ordinul ca patronul „feroviarilor” să fie trecut pe „linie moartă”.

Cu ochii pe galeria Rapidului încă de anul trecut

Galeria Rapidului este atent monitorizată și nu de ieri, de azi, ci din 2023. Activitatea „ultrașilor” din Peluza Nord, care „aprind” Giuleștiul meci de meci, nu putea trece neobservată, o unitate specială de la Jandarmerie fiind cu ochii pe ce fac Liviu Ungurean („Bocciu”, liderul galeriei) și băieții săi.

Plimbările lui Șucu la PNL nu sunt sănătoase

Dar este mai mult de atât și suntem în măsură să vă spunem că dosarului i s-a dat greutate prin implicarea temutei și respectatei unități 0215. Iar când „Doi ș’un sfert” apare în peisaj, e clar că nu vorbim doar de „tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor” și „operațiuni cu articole pirotehnice”, așa cum a sunat comunicatul Poliției după desantul de joi, 14 martie. Se știe că o echipă și logistica de la „215” nu intră în joc în fazele preliminare, ci numai când se ajunge în „finală”. Iar agățarea lui Dan Șucu pare că are o asemenea miză.

Ce se urmărește

16 persoane au fost duse la audieri în acest dosar, iar primul și cel mai important nume este chiar al președintelui clubului Rapid. Daniel Niculae s-a trezit cu „mascații” la ușă, luat pe sus și „transferat” la echipa de anchetă.

Au urmat, după el, liderii galeriei, iar trei persoane, printre care și șeful „Legione Granata”, au primit mandat de 30 de zile.

Daniel Niculae a vorbit și a ieșit

Cu toții au fost întrebați despre materialele pirotehnice folosite la derby-ul cu FCSB, plus la celelalte meciuri din Giulești, așa-i, dar mai presus de toate „Sistemul” a vrut să afle de unde au avut bani suporterii să cumpere torțele, petardele și fumigenele interzise prin lege. Anchetatorii caută să afle dacă Dan Șucu a dat bani galeriei, iar cu banii de la el s-a ajuns la comiterea unei infracțiuni. „N-a vorbit unul până acum”, am aflat, dar aceleași surse spun că, la un moment, cineva tot se va sparge la interogatoriu, iar atunci Șucu va fi „agățat” în dosar, acuzat de tăinuire.

Și să nu uităm un aspect foarte important – ministrul de Interne este liberal, iar Cătălin Predoiu are în subordine, iată, arme grele, de calibru „215”!

Păi, ați văzut să se acționeze în același mod și la alte cluburi/galerii? Dinamoviștii s-au bătut pe teren la meciul cu UTA, punând în pericol mii de femei și copii veniți pe Arcul de Triumf, și nimeni nu a mai fost ridicat de acasă și dus la audieri. De ce? Pentru că șefii lui Dinamo nu vin la sediul partidului pentru ca mai apoi să afirme că resping total intrarea în politică.

Lui Dan Șucu i s-a făcut botezul acum, am putea spune. Se știe că orice figură publică trebuie să aibă un dosar, să fie șantajabil în caz că mișcă-n front. Nimeni nu ajunge în politică „neîmbăiat”!

„Nico”, eliberat după ce a vorbit

De altfel, după ce apele s-au mai liniștit, declarațiile publice date de părțile implicate tind să confirme faptul că ancheta are legătură cu finanțarea activității galeriei de către patronul clubului Rapid.

A spus-o răspicat chiar Șucu: „Avem niște informații suplimentare (…) Noi, în club, avem un buget de 25.000 de lei prin care susținem autocare și tot ce înseamnă deplasările suporterilor. Și o dată sau de două ori avem contribuție la coregrafii. Nu e ceva foarte plăcut ce s-a întâmplat, din punctul de vedere al imaginii clubului…”.

Și, încă o dovadă că Dan Șucu este adevărata țintă, iar Daniel Niculae a căzut pe subiect – după câteva ore de discuții cu oamenii legii, a fost lăsat liber și și-a reluat nestingherit activitatea obișnuită. Vineri, 15 martie, a mers la FRF, participând la ședința Comitetului Executiv, iar seara a apărut pe stadion, la meciul cu Farul.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.168 afisari

3 COMENTARII

  1. acest se curist sucu spala banii se curistilor sat anisti, de unde are atitia bani, s-a nascut bogat? vrea sa cumpere voturile celor slabi de inger de la rapid; ii vine rindul si la acest smecheras arogant la pu scarie, da mita la arbitrii co rupti ca sa ii protejeze echipa asta de doi lei, el cumpara si spala din banii se curistilor, cica investitor toti se curistii sint „investitori” adica spala bani si ni dau socoteala la nimeni!!

  2. Și voi mai vorbiți de Rusia!…aici la Rumania nu te poți șterge la fund fără acordul securiștilor!…
    Uitați -vă la dulapul de la Cotroceni,…face ce vrea mușchii lui Gyuri Soros!…doar,doar, apucă postul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger