AcasăPoliticaDomnului Arafat. Scrisoare întredeschisă

Domnului Arafat. Scrisoare întredeschisă

Domnule Raed Arafat, îți adresez această scrisoare întredeschisă. Îi spun așa pentru că nu este nevoie să o desfășori până la capăt. Doar o întredeschizi. Este de ajuns să parcurgi câteva rânduri pentru a înțelege la ce mă refer.

Am aflat cu uimire că te simți jignit, doctore, de epitetele, comparațiile și termenii cu care ești etichetat. Ai ieșit în public pentru a-ți manifesta nemulțumirea și îngrijorarea că ai fost luat în bășcălie de unul, de altul, de tot mai mulți, fără a-i cuprinde aici pe toți. Domnule Arafat, te-ai simțit lezat în amorul profesional. Vreau să îți aduc la cunoștință că și eu, și alții, și chiar foarte mulți ne-am simțit jigniți. Nu de vorbele care ți-au fost adresate, e problema dumitale cu expeditorii, ci de modul în care ne-i tratat. Noi i-am dat lumii pe Petrache Poenaru, inventatorul stiloului, pe Coandă, Paulescu, Babeș, Enescu, Eminescu și Porumbescu, precum și alte zeci de nume sonore ce umplu enciclopediile. Dumneata, însă, ne-ai tratat ca pe un neam de rândași la coada cămilelor. Ne-ai luat de proști când ai afirmat că, dacă nu avem simptome, e clar că avem Covid. Sănătoși de ce nu puteam fi? Nu era voie? Ne-ai jignit când ai spus că asimptomaticii trebuie internați. I-ai băgat în spitale când nu aveau nimic și abia acolo s-au îmbolnăvit.

Ne-ai subestimat inteligența când ne-ai închis în case, crezându-ne ușor de dus de nas. Ai fost părtaș direct la batjocorirea sărbătorilor noastre religioase, mizând pe faptul că va regresa pandemia. Ghinion! N-a mers. Ai fost de acord cu toate ideile cretine ale guvernanților, de la împărtășitul cu lingurița de unică folosință și până la controlul temperaturii la intrarea în magazine. Mare doctor, nu ți-a spus nimeni niciodată că o măsea infectată dă o temperatură mai mare decât cea pe care o admiteai? De ce ne crezi chiar atât de proști? Ne jignești. Avem și noi medici, nu buni, ci foarte buni, dar care nu mai au curajul să spună lucrurilor pe nume de când ai devenit „comandantul acțiunii”. Nu știu care acțiune, căci pandemia îți râde în nas și dumneata, doctore, nu mai reușești să convingi. Și tot pe noi ne scoți de vină, că din cauza noastră nu reușești să-i dai de cap. Te-ai supărat că românii s-au amuzat la emisiunile tv din noaptea de Revelion pe seama dumitale. Doctore, a fost doar umor. Suntem renumiți pentru asta. Stai să vezi însă cum e să facem mișto, de-a dreptul. De aia îi spun epistolei „Scrisoare întredeschisă”, pentru că știu că nu te țin nervii să o citești până la capăt.

author avatar
Valentin Boeru
2.654 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger