AcasăCORONAVIRUSDomnu’ Nelu, custode la Muzeul Covid

Domnu’ Nelu, custode la Muzeul Covid

Am căutat o poză cu Domnu’ Nelu, una ceva mai umană, în care să-i vezi zâmbetul larg și prietenos. Una în care să-i deslușești bucuria de a sta cu alde Covid la masă și de a-l lua la întrebări. Una în care să-i citești pe chip fericirea de a-l îndesa în eprubetă și de a-i număra coastele la microscop. Din păcate, nu am găsit. Nu neapărat de când a ajuns ministru, dar cel puțin după ce Covid s-a făcut mare, Domnu’ Nelu poartă mască. Cred că i s-a lipit de față și nici cu bomfaierul nu i-o mai dai jos. Acum mă refer la funcție, căci măști are slavă Domnului la Huși cât să astupe tot ce vrea din chipul lui. N-avem noi Covizi câte măști are el.

Domnu’ Nelu mi-a devenit din ce în ce mai drag. Are el o anume sensibilitate, o anume chemare către frumos, către lucrurile delicate și țepoase. I le-a arătat și lui Gâdea, și coanei Dobrovolschi, și unui plutonier cu aere prelipcene de la UM Digi24. De altfel, peste tot pe unde a ajuns nu s-a dus cu mâna goală. Nu putea merge cu toți apendicii extrași de el pe când era chirurg la Huși. Mulți s-au stricat, pen’că nu i-a ținut la rece.

Cum e corect?

A luat însă după el o pungă cu Covizi. Zglobii, care dădeau din țepi ca niște arici de mare. Așa de frumoși, încât Gâdea i-a pus pe video wall să-i vadă tot poporul. La ce ne-a ajutat? La nimic, dar Domnu’ Nelu a ținut morțiș să ne convingă că există. Și el ca ministru, dar și animăluțele alea de care se sperie lumea. În mod ciudat, Domnu’ Nelu nu părea speriat de ele. Și atunci, noi de ce am fi ?

Strădaniile lui de a ne educa în spiritul cultului covidian nu au fost încununate de succes. Noi, românii, nu prea credem așa ușor ce ni se arată. Nici în Ceaușescu nu am crezut, decât când i-a făcut familia de un an. Acum, supărat pe noi că nu dăm doi bani pe spusele lui, Domnu’ Nelu ne invită la Terapiile Intensive, anesteziate sau nu, să vedem Covidul și să ne convingem că există. Nu știu la ce ne ajută. Nici pe el nu văd să-l avantajeze cumva. N-are atestat de ghid turistic la Muzeul Covid. Pregătire de director nici atât, poate doar de calfă la  nicovala unde se bat rapoartele și cifrele false. Domnu’ Nelu, nu te crede lumea. Nu din vina ei. Ci a dumitale. Renunță la halatul cu mânecuțe, de custode, și hai la o bere. Să vezi atunci cum strigă lumea ura. Sau își strigă ura, că niciodată nu am știut cum e corect.

author avatar
Valentin Boeru
672 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger