AcasăPoliticaDominic Fritz se loveşte de un ZID. Neamţul simte pe pielea lui...

Dominic Fritz se loveşte de un ZID. Neamţul simte pe pielea lui ce înseamnă birocraţia din România

Dominic FritzDominic Fritz se loveşte un ZID. Neamţul simte pe pielea lui ce înseamnă birocraţia din România

Dominic Fritz, care, deşi a câştigat alegerile la Timişoara în urma numărătorii voturilor, tot nu a fost recunoscut ca primar al oraşului de pe Bega, a mai primit o lovitură.

Tribunalul Timiş a amânat, marţi, pronunţarea privind validarea mandatului de primar al lui Dominic Fritz, acesta fiind contestat de trei timişoreni. Biroul de presă al Tribunalului Timiş a confirmat că „pronunţarea a fost amânată pentru miercuri”.

Fritz mai are de aşteptat cel puţin o zi

Marţi trebuia să aibă loc învestirea în funcţie a primarului ales Dominic Fritz, susţinut de Alianţa USR PLUS, dar ceremonia a fost amânată până după pronunţarea magistraţilor tribunalului, în dosarul 25174/325/2020, deschis pe această speţă, conform Agerpres.

Părţile apelante sunt fostul DJ de la Radio Timişoara Călin Narcis Petrescu, Monica Hărmănescu, cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, şi Adrian Popescu, candidat ALDE la funcţia de primar al Timişoarei în alegerile locale din septembrie.

Dominic Fritz spune că are reşedinţa în Timişoara

În cererea sa de respingere a contestației, Dominic Fritz a invocat prevederile Legii 115/2015 și ale OUG 102/2005 privind libera circulație în România a cetățenilor din UE, arătând că statul român nu atestă prin nici un fel de document domiciliul cetățenilor europeni rezidenți în România.

O altă contestație împotriva validării candidaturii lui Fritz a fost depusă de Monica Lia Hărmănescu, cadru didactic la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară-USAMV Timișoara, membră PNL.

Primarul ales al Tmişoarei spune că va înfiinţa o comisie dedicată COVID-19

Primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunță că, imediat după ce va fi învestit în funcție, va începe să funcționeze o comisie de experți care îl va sfătui în legătură cu controlul pandemiei de COVID-19 la Timişoara.

Fritz a susţinut, într-un mesaj postat pe Facebook, că săptămâna trecută a avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul de a combate pandemia la Timişoara și s-a întâlnit cu rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş, Octavian Creţu, pentru a discuta despre o strategie de testare.

author avatar
Andrei Ștefan
368 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger