AcasăPoliticaDoliu în lumea diplomației! A murit unul dintre cei mai apreciaţi ambasadori...

Doliu în lumea diplomației! A murit unul dintre cei mai apreciaţi ambasadori ai României

George CiambaDoliu în lumea diplomației! A murit unul dintre cei mai apreciaţi ambasadori ai României

Ambasadorul României în Grecia, George Ciamba, a murit, duminică noapte, la vârsta de 55 de ani. Diplomatul suferea de cancer.

George Ciamba revenise în țară săptămâna trecută și de mai multă vreme suferea de o boală incurabilă.

George Ciamba

În perioada noiembrie 2018 până în noiembrie 2019 a fost ministru pentru Afaceri Europene în Guvernul României, iar, în această calitate, a gestionat prima Președinție română a Consiliului UE.

Înainte de a deține funcția de ministru pentru Afaceri Europene, George Ciamba a fost secretar de stat pentru Afaceri Bilaterale și Strategice în Spațiul Euroatlantic, între ianuarie 2017 și noiembrie 2018. Totodată, a mai fost ambasador al României în Grecia între 2005 și 2012 și ambasador în Turcia între 1999 și 2003.

George Ciamba, decorat de președintele Greciei

A primit în anul 2000 Ordinul Meritul Național în Grad de Comandor – acordat de Președintele României, Emil Constantinescu, iar în 2012 a primit ordinul Marea Cruce a Ordinului Phoenix, acordat de Președintele Republicii Elene.

A deținut și funcțiile de Ambasador și de Reprezentant cu însărcinări speciale pentru diplomație economică (2016-2017). În această calitate, a contribuit la promovarea și derularea proiectelor economice în cadrul cărora România are interese strategice, precum și la consolidarea relației inter-ministeriale în vederea reprezentării economice externe.

author avatar
Andreea Vlad
517 afisari

3 COMENTARII

  1. Bine ca se cheltuie miliarde de dolari pt plecari in cosmos, pt armanent etc …… dar pt cercetare in domeniul cancerului nu prea sau poate de loc. Da!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger