AcasăPoliticaDolarii americani nu sunt suficienți pentru ca Ucraina să câștige

Dolarii americani nu sunt suficienți pentru ca Ucraina să câștige

Rusia păstrează un avantaj în materie de trupe și armament

În ciuda ajutorului de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, unii oficiali ai administrației Biden sunt sceptici că este suficient pentru ca țara să câștige războiul cu Rusia.

Dinamica câmpului de luptă s-a schimbat mult în ultimele luni, în parte pentru că Ucraina a rămas fără armament și muniție în timp ce Congresul dezbătea autorizarea unui ajutor suplimentar, au declarat pentru Politico trei oficiali americani, toți sub protecția anonimatului.

Rușii păstrează avantajul

Rusia păstrează un avantaj în materie de  trupe și  armament. De asemenea, oficialii americani sunt preocupați de propriile tactici și priorități ale Ucrainei, mai ales după ce contraofensiva Kievului a eșuat.

La Capitoliu, legislatorii își exprimă îngrijorarea cu privire la faptul dacă mai multe arme furnizate de SUA pot duce la o înfrângere a Ucrainei în fața Rusiei sau dacă sunt suficiente doar pentru o defensive temporară. „Aceasta este întrebarea”, a declarat un consilier senior democrat din Senat.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a lăsat să se înțeleagă marți că Ucraina nu are încă un plan complet format pentru a învinge Rusia, deși SUA ar fi în discuții pentru a ajuta la cristalizarea unuia.

„Vom putea continua să purtăm discuții cu ucrainenii despre care este strategia lor pe termen lung pentru a respinge agresiunea rusă și apoi să adaptăm pachetele viitoare pentru a răspunde acestor nevoi”.

Fanteziile lui Zelenski

Volodimir Zelenski insistă că Ucraina trebuie să recâștige peninsula Crimeea, teritoriul estic Donbas și alte regiuni. Această poziție angajează Statele Unite într-un conflict mult mai lung, fără nicio garanție că Zelenski își va atinge obiectivele.

„Este cu siguranță posibil ca Rusia să obțină câștiguri tactice suplimentare în următoarele săptămâni”, a declarat miercuri Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională.

Pachetul cel mai imediat care se îndreaptă către Ucraina va totaliza un miliard de dolari și va include arme cu rază lungă de acțiune ale Sistemului de rachete tactice, pe care Kievul îl dorește de mult timp. Democrații și republicanii sugerează că viitorul Ucrainei depinde mult mai mult de ceea ce va oferi Biden decât de suma în dolari.

„Administrația trebuie să trimită arme de înaltă calitate, precum ATACMS, pentru ca Ucraina să poată înclina balanța”, a abvertizat reprezentantul Don Bacon (republican din Nebraska), membru al Comisiei pentru servicii armate din Camera Reprezentanților.

Oficialii administrației Biden se așteaptă ca ajutorul de  61 de miliarde de dolari să dureze cel puțin până la sfârșitul acestui mandat prezidențial. În cazul în care Biden va câștiga realegerea în fața fostului președinte Donald Trump, nu este clar dacă va trebui să ceară Congresului – în care republicanii ar putea conduce atât Senatul, cât și Camera Reprezentanților – o altă autorizație.

Tranșa de ajutor ar trebui să fie judecată în funcție de faptul dacă îmbunătățește poziția de luptă și de negociere a Ucrainei împotriva Rusiei, susține Samuel Charap de la RAND Corporation.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
501 afisari

5 COMENTARII

  1. sincer as vrea sa casti ge UCRAINA dar e foarte greu daca nu imposibil sa invinga russia cu tot ajutorul in armament modern din vest si dolari americani .PUTINA ISTORIE OCUPAREA CRIMEEI ,, a durat din octo.1941 pana in iulie 1942 ,au participat 9 divizi germane cu cel mai moderene arme in special tunuri de mare calibru ,la divizile germane s-au adaugat 3 divizi romanesti ele mai bune .in mai 1944 cand rusi au reocupat peninsula ,au venit CUM SPUNEA BUNICUL CARE A FOST in aceasta batalie foarte multi ,am tras pana sau decalibrat tunurile si am gatat munitia iar rusi veneau in continu ,am sabotat tunurile si am plecat spre port unde ne asteptau vapoarele pt retragere ,, in concluzie rusi sunt multi la ei nu conteaza p ierderele umane .

  2. NATO ,UE,si ukraina vor pierde razboiul…..trimit arme mai puternice,si rusi vor raspunde cu arme mai puternice…pîna se va ajunge la un razboi total

  3. Ucraina a pierdut războiul de când a început.Problema importanta pentru România este ca soarta noastră depinde de acest război.Ce nu vor unii sa inteleaga? Rusia este o putere militara, un complex militar industrial lângă care ne-am aflat, ne aflam și ne vom afla mereu indiferent cata propaganda jegoasa se face pe acest subiect.Americanii vor pleca intr-o zi asa cum au plecat de peste tot pe unde au fost și au jefuit.Cu cine rămânem pe urma ? În sfera cui vom întra și ce va însemna asta nu se întreabă NIMENI

  4. Problema este ca un raspuns posibil la cele 61 de miliarde americane, ATACMS, ar fi ca Atlanticul sa inceapa si el sa traga cu Kalibr, Kh101, Iscander, spre America.

  5. NA to si Urcraina nu au nici o sansa Rusia are peste 1 400 000 de militari pregatiti , industria de armament merge 24 de ore care este mult mai mare decit tot putregaiul Na to , sau folosit it doar 20% din munitie si armament ,numai vorbim de technica militara si organizarea ,disciplina si strategia militara condusa de ofiteri extrem de calcification si patrioti nu mai vorbim de armele nucleare peste 7000 de focoase are Rusia in acest moment ,plus ,rachete cu zircon , invelite in plasma ,hypersonice ,subsonice si supersonice,CCHINA ,INDIA ,NORD COREA ,IRANUL si chiar alte tari vor sustine RUSIA TOT TIMPUL . In Urcraina 20% de militari si ofiteri au desert at si au fugit in Rusia peste 550 de mii de cadavre sint declarati morti ,multi disparuti care nu au fost declarati morti ,in Rusia toti sint voluntari peste 1300 pe saptamina numai din Rusia plus din alte tari care lupta cu RUSIA SLAVA Z

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger