AcasăPoliticaDoi dintre miniștrii Guvernului Ciucă, chemați cu explicații în Parlament: „Inflaţia e...

Doi dintre miniștrii Guvernului Ciucă, chemați cu explicații în Parlament: „Inflaţia e scăpată de sub control și…” – VIDEO

Doi dintre miniștrii Guvernului Ciucă, chemați cu explicații în Parlament: „Inflaţia e scăpată de sub control și...” - VIDEO

Doi dintre reprezentanții Guvernului condus de către Nicolae Ciucă, și anume miniștrii Finanțelor și, respectiv, Energiei, vor fi chemați pentru a aduce lămuriri în fața aleșilor neamului.

În prima zi a aceste săptămâni, după ce USR-ul a avut o ședință a Biroului Național, purtătorul de cuvânt al formațiunii politice a anunțat că intenționează chemarea lui Adrian Câciu, cu explicații, la Senat, dar și a colegului său de Guvern, Virgil Popescu, de această dată la Camera Deputaților.

Moșteanu: Inflaţia e scăpată de sub control şi Cîțu și Ciolacu se ţin de bambilici fiscal la televizor

Cu această ocazie, purtătorul de cuvânt al USR-ului i-a săgetat pe liderii PNL și PSD, acuzându-i că „se ţin de bambilici fiscal la televizor”.

„Am decis astăzi în Biroul Naţional să îl chemăm pe ministrul Câciu în Parlament. Grupul USR de la Senat îl va chema la Ora ministrului. Constatăm cu toții că ministrul Finanțelor este total depășit de funcția pe care o ocupă. Vedem declaraţii incoerente, propuneri aiuristice lansate în spaţiul public. (…) Vedem, în legătură cu acest lucru, neînţelegeri între cei doi lideri ai coaliţiei de guvernare la aceste chestiuni care ţin de fiscalitate, (…) inflaţia e scăpată de sub control şi domnii Cîțu și Ciolacu se ţin de bambilici fiscal la televizor. (…)

Mediul de business are nevoie de predictibilitate, oamenii trebuie să ştie ce se întâmplă cu Ministerul Finanţelor, cu banii lor, cu bugetul național”, a declarat Ionuţ Moşteanu, luni la Parlament, la finalul şedinţei conducerii USR.

Și ministrul Popescu e așteptat „să explice ce măsuri are în vedere în perioada următoare”

Și tot luni s-a aflat de la oficialul USR că, „legat de criza din energie”, partidul vrea să îl cheme la Parlament pe Virgil Popescu, liberalul aflat la șefia Ministerului Energiei, ca „să explice ce măsuri are în vedere în perioada următoare”.

Și asta având în vedere că, la dezbaterea moțiunii simple depuse de USR la adresa ministrului Energiei – inițiativă ce nu a trecut de votul Camerei Deputaților (VEZI AICI), a apărut acel incident între Popescu și George Simion, co-președintele AUR, iar oficialul guvernamental nu a mai ajuns să își încheie discursul și explicațiile.

„Săptămâna trecută, din cauza acelor acte de huliganism, ministrul Popescu nu a mai dat explicaţii în Parlament. (…) Le cerem să bage la vot în comisii şi în plen de urgență (…) PLX 606/2021, proiectul USR prin care am propus scăderea TVA la energie de la 19 la 5%, excluderea certificatelor verzi din facturile pentru utilizatorii casnici și acel credit fiscal pentru companii”, a mai precizat Moşteanu.

161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger