AcasăPoliticaDoamne, ce frumos mai minte Orban!

Doamne, ce frumos mai minte Orban!

Premierul ar trebui să gestioneze treburile țării. Alții, prin alte locuri, o fac și chiar le reușește. Lui Orban, însă, nu-i iese nimic. Nu-i e de ajuns vocea lată și trecutul de trubadur pe lângă stăpâni vremelnici. Nici facultatea de șuruburi și chibițarea în politică nu i-au fost de ajuns, după cum nici impunerea liberalilor ca urmași ai Brătienilor nu i-a ieșit. Între ceea ce au făcut Brătienii și ceea ce face Ludovic Orban este o diferență cosmică. Primii doreau o Românie modernă. Orban vrea o Românie după dorințele lui Iohannis. Iar ceea ce vrea Iohannis nu are legătură cu românii, ci cu interesele unei Europe ce se încurcă în propria construcție artificială.

Muza lui Orban sau profesorul care i dictează

Pentru a putea conduce o țară premierului îi trebuie viziune, capacitatea de a coordona și sincroniza mecanismele economice, financiare și sociale. Îi mai trebuie și imaginație, precum și un guvern solid, construit pe criterii de competență. Un guvern cu impostori, cu genii precum Monica Anisie, catastrofa învățământului, cu habarniști ca Ion „Grindă” Ștefan, Violeta Alexandru, Cîțu sau Tătaru nu este altceva decât o brigadă artistică de agitație lipsită de talent, ce participă la festivalul „Încântarea lui Iohannis”. Poate recita mult pe scenă, dar doar mimează priceperea.

Va simți pe 6 decembrie

Lipsit de idei, Ludovic Orban așteaptă salvarea de la Cotroceni. Dar Cotroceniul cu ce să-l ajute, când nici președintele nu excelează în vorbe, darmite în judecăți? Și atunci, nu e mai bine să mintă, lăsând impresia bunelor intenții? Nu e mai bine să se ascundă pe după deget, prefăcându-se că spune adevărul? Ar vrea să redeschidă școlile, zice el, dar răspândirea virusului îi pune piedici.

Monica Anisie dezastrul limbii române și al educației

Nu, Orban, nu ai vrut niciodată să redeschizi școlile, pentru că știi prea bine că măsurile luate sunt ineficiente, sunt doar de spectacol. Iar asta, într-un final, ar presupune că ceea ce tu numești Guvern este un mare zero în materie de prevenție și de securitate medicală. Ar vrea să redeschidă școlile, pretinde, pentru că la școală copiii sunt în siguranță. Minți, Orban, pentru că a le redeschide nu se mai potrivește cu strategia de semănare a panicii și a fricii pentru care ai militat până acum. I-a băgat cineva în cap că un popor înfricoșat este mai ușor de manevrat. Este parțial adevărat, pentru că nu se mai aplică la români. Au încetat de multă vreme să le mai fie frică, în schimb, sunt mai nervoși ca oricând. Iar asta o va simți Orban pe 6 decembrie.

Porcul german guiță mai frumos

La fel stau lucrurile și cu închiderea piețelor. A invocat că ar fi focare de infecție, în pofida anchetelor și studiilor care nu au depistat cazuri de infecție din piețe. A lăsat în schimb supermarketurile deschise, unde riscul este mai mare.

Peste 11000 de morți în lupta cu pandemia Bine că nu se luptă și cu sănătatea

Explicația este alta și toți au intuit-o. Decembrie este lună de vârf în materie de vânzări. Numai un singur lanț de magazine desface zilnic spre 1.000 de tone de carne de porc, importată din Germania. Plus mezeluri, plus semipreparate. De ce să cumpărăm de la producătorii români, când beneficiul trebuie să fie în favoarea Europei, căci restul produselor e tot de proveniență străină?

Același drac

Ar vrea creșterea salariilor, repetă necontenit premierul. Minți, Orban, mișcarea asta de fapt te îngrozește, tocmai ca să nu se vadă cum ai cheltuit până acum. La începutul mandatului a spus că nu e nicio problemă, banii există și sunt prevăzuți în buget. După care a descoperit că nu mai sunt. S-au topit ca banii pentru dublarea alocațiilor. Și atunci a inventat formula ticăloasă că salariile se vor mări în raport de dezvoltarea economică. Care economie, căci ce a mai rămas din ea e ținută sub obroc?

O țară sub control total ar fi ideală pentru guvernarea actuală

Șomaj în creștere, ramuri blocate, despre ce dezvoltare o fi vorba? Orban a ajuns să se încurce în propriile minciuni. Pe de o parte susține că o creștere a numărului de salariați ar produce un plus financiar statului, iar pe de alta vrea o scădere drastică a personalului bugetar, pentru reducerea cheltuielilor. Adevărul este altul, Orban, crești sau scazi cheltuielile, tu tot minți. Și minți pentru că nu te pricepi. E ca în vorba aia țigănească: Fecioara Maria sau Sfântul Petru, același drac!

Orban, de ce nu ai curajul să pleci?

Nu ar vrea să recurgă la o carantină totală, țipă el la toate intersecțiile. Minți, Orban, ți-ar plăcea enorm. Doar într-o țară blocată, cu un control total asupra populației, tu și camarila vă simțiți în siguranță. Doar într-o țară în care nimeni să nu sufle vă puteți face de cap, transformând România într-un stat totalitar. Dacă nu stau așa lucrurile, de ce nu plecați acum, pentru a dovedi contrariul?

author avatar
Valentin Boeru
2.086 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger