AcasăPoliticaDisperare electorală la USR Sector 1

Disperare electorală la USR Sector 1

Disperare electorală la USR Sector 1Disperare electorală la USR Sector 1

Disperarea USR de a câștiga Primăria Sectorului 1 a atins cote nebănuite. În anul de grație 2020, „imaculații” politicii românești apelează la practici pe care le credeam demult apuse și care erau apanajul baronilor din anii 90.

În goana după voturi, useristii de la sectorul 1 își îndeamnă simpatizanți să încalce legea. Iată ce a apărut astăzi pe pagina de facebook a USR Sector 1:

„Vrei să ne ajuți să scăpăm de Administrația Tudorache și PSD la alegerile locale din septembrie? Fă-ți viză de flotant sau buletin de București, și votează unde contează. Aici în Sectorul 1, unde locuiești și îți pasă de școli și de străzi, de spațiul verde, de cum se cheltuie banul public. Procesul pentru obținerea vizei de flotant este destul de ușor! În plus, după modificările legislative recente, ai posibilitatea să îți faci viză chiar și în ziua votului.Da, este deschis la evidența populației în ziua votului! Pași de urmat pentru a-ți face viză de flotant in Sectorul 1”.

De ce este ilegal acest îndemn?

Potrivit articolului 30 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, reședința este acolo unde persoana fizică declară că are locuința secundară, alta decât cea de domiciliu.

Articolul 31 din același act normativ prevede că mențiunea privind stabilirea reședinței se înscrie la cererea persoanei fizice care locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară. …! Declararea în fals a adresei intră sub incidența art. 326 privind falsul în declarații din Noul Cod Penal!

Alte măști, aceeași piesă!

Prin astfel de practici vor să facă „apostolii schimbării” din USR o altfel de politică. Vorba poetului național:

„Alte măști, aceeași piesă,
Alte guri, aceeași gamă
Amăgit atât de-adese
Nu spera și nu ai teamă”.

author avatar
Andrei Coman