AcasăPoliticaDiscuții importante la București! Taulant Balla, liderul Grupului Parlamentar al Partidului Socialist...

Discuții importante la București! Taulant Balla, liderul Grupului Parlamentar al Partidului Socialist din Albania, întrevedere cu Ciolacu și alți oficiali români

Discuții importante la București! Taulant Balla, liderul Grupului Parlamentar al Partidului Socialist din Albania, întrevedere cu Ciolacu și alți oficiali români (sursa foto: mediaflux.ro)

Întrevedere de lucru importantă România- Albania, la București.

O delegație albaneză – condusă de liderul Grupului Parlamentar al Partidului Socialist din Albania, deputatul Taulant Balla, și din care au făcut parte și Ilir Pendavinji și Jurgis Çyrbja, doi dintre cei 140 de deputați ai Adunării Republicii Albania, aleși din partea Partidului Socialist – a avut întâlniri cu mai mulți oficiali români.

(sursa foto: mediaflux.ro)

E vorba despre întrevederi cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, cu ministrul PSD al Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, dar și cu Secretarul General al Guvernului, Marian Neacșu, cu Robert-Marius Cazanciuc, senator și vicepreședinte al Senatului României, Angel Tîlvâr, senator, președintele Comisiei pentru Europa în Senatul României și secretar de relații internaționale al PSD, președintele Grupului PSD din Senatul României, Ștefan Radu Oprea și președintele Comisiei de politică externă Titus Corlățean și cu Daniela Gitman, secretarul de Stat pentru Afaceri Europene.

Aderarea Albaniei la UE, pe masa discuţiilor

În cadrul întrevederii de lucru s-a abordat și subiectul aderării Albaniei la UE. Secretarul de stat român a reafirmat susținerea fermă a României pentru parcursul european al Republicii Albania și a reiterat disponibilitatea țării noastre de a acorda expertiză și asistență interinstituțională pentru avansarea acestui obiectiv strategic, potrivit mediaflux.ro. În acest context, partea română a subliniat importanța lansării cât mai curând posibil a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Albania și Republica Macedonia de Nord, respectiv organizarea primelor conferințe interguvernamentale în acest sens, conform aceleiași surse.

Totodată, ambele părți menționat interesul pentru dinamizarea dialogului politico-diplomatic și sectorial dintre România și Republica Albania în perioada următoare, cu accent pe impulsionarea schimburilor comerciale, intensificarea cooperării în domeniile cultural și educațional, implementarea unor proiecte comune de facilitare a interconectivității și îndeosebi pe consolidarea relației cu persoanele aparținând minorității naționale înrudite din Albania.

author avatar
Andrei Coman
235 afisari

4 COMENTARII

  1. LINSUL IN CUR GRETOS PE ZIARE.COM SITE-UL ANALFABETILOR CE VOR SA CASTIGE O PAINE PUBLICAND ARTICOLE LANGUROASE LA ADRESA CLASEI POLITICE DE LA GUVERNARE SI DICTATORULUI SSAS

  2. Hahahahahaha. !!! Cenzureaza si sterg comentariile Ziare coma daca nu postati dupa dictarea lor de fosti comunisti
    Ziare.com un sit al dezonoarei si a servilismului . Klosetul jurnalismului si mediocritatii absolute

  3. Cică ,, discuții importante”🤣🤣🤣….am ajuns sa ne fălim cu Albhania,🤣🤣🤣..care nu e o țară,e un Clan Mafiot🤮

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger