AcasăPoliticaUPDATE: Discuții decisive la PSD, înaintea consultărilor de la Cotroceni. Ciolacu: Mergem...

UPDATE: Discuții decisive la PSD, înaintea consultărilor de la Cotroceni. Ciolacu: Mergem din respect pentru instituția prezidențială

Discuții decisive la PSD, înaintea consultărilor de la Cotroceni. Ce a anunțat Ciolacu  (sursa foto: Facebook)

Cu doar câteva ore înainte de startul consultărilor de la Cotroceni, convocate de Klaus Iohannis pentru ziua de luni, social-democrații au avut o ședință decisivă.

UPDATE: ”Mergem la Cotroceni din respect pentru instituția prezidențială, fiind cea mai importantă instituție a statului român, nu din respect pentru cei care au creat această criză politică”, a anunțat Ciolacu, până să plece de la sediul PSD, către întrevederea cu Klaus Iohannis.

Liderul PSD a mai punctat că va merge la discuțiile de la Cotroceni alături de secretarul general al formațiunii, Paul Stănescu, și de ”trei tineri din administrațiile locale”.

Întrebat dacă social-democrații au o propunere de premier, Ciolacu a răspuns scurt: ”Vom face aceste declarații după consultările cu președintele Klaus Iohannis”.


Așadar, mai-marii formațiunii conduse de către Marcel Ciolacu au intrat la discuții, înainte de a merge la consultările de la sediul Președinției, convocate în vederea desemnării candidatului pentru funcția de premier, după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost votată în Parlament, ceea ce a dus la demiterea Guvernului Cîțu.

Până să înceapă această ședință a social-democraților, Marcel Ciolacu a făcut câteva scurte declarații în fața presei. ”Dacă avem o majoritate, revenim la guvernare”, a anunțat Ciolacu.

Calendarul consultărilor de la Cotroceni

Vă amintim că aceste consultări de la Cotroceni vor fi deschise, la ora 12, de liberali, pentru ca, o oră mai târziu, să intre la discuțiile cu Klaus Iohannis și social-democrații, urmați de USR și de restul formațiunilor politice cu reprezentare în Parlament, conform calendarului anunțat oficial.

Mai exact, calendarul consultărilor de luni, 11 octombrie, cu partidele și formațiunile politice parlamentare arată astfel:

  • 12:00
    Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)
  • 13:00
    Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)
  • 14:00
    Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)
  • 16:00
    Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
  • 16:30
    Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)
  • 17:00
    Consultări cu reprezentanții minorităților naționale reprezentate în Parlament
124 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger