AcasăPoliticaDiscuții de ultimă oră. Ședință esențială a Coaliției, la sediul Guvernului

Discuții de ultimă oră. Ședință esențială a Coaliției, la sediul Guvernului

Discuții de ultimă oră. Ședință esențială a Coaliției, la sediul GuvernuluiDiscuții de ultimă oră. Ședință esențială a Coaliției, la sediul Guvernului (foto: opiniatimisoarei.ro)

Mai-marii formațiunilor din coaliția de guvernare – PSD, PNL și UDMR- urmează să aibă discuții de ultim moment.

E vorba despre o ședință restrânsă a Coaliției, ce urmează să aibă loc miercuri, la Palatul Victoria, potrivit stiripesurse.ro, pe agenda discuțiilor figurând situația facturilor la energie, dar și propunerea PSD de plafonare a unor prețuri.

Vestea s-a aflat după ce moțiunea simplă depusă de USR la adresa ministrului Energiei, liberalul Virgil Popescu nu a trecut, miercuri, de votul Camerei Deputaților. Rămâne de văzut dacă ministrul va participa la această întrevedere și dacă va veni cu propuneri în ceea ce a ajuns să se numească în spațiul public „criza facturilor” la energie și gaze naturale.

Ciolacu: Când vorbim de plafonare, automat înseamnă că există și o compensare

Marți, liderul PSD, Marcel Ciolacu, făcuse referire, de la Parlament, la creșterea prețului energiei și la efectele acestei scumpiri. „Din cauza scumpirilor în energie, și repet, nu s-a scumpit producerea energiei, ci s-a scumpit prețul energiei, ceea ce e total incorect, efectele le-am văzut cu toții atât în inflație, cât și în scumpirile la carburanți și alimente.

Când vorbim de plafonare, automat înseamnă că există și o compensare. De aceea, când am vorbit de plafonarea la prețurile de bază la alimente, asta nu înseamnă că obligăm producătorii să vândă la un anumit preț sau sub prețul de producție.

Asta înseamnă că statul român, ca și în aceste două luni, cum am făcut plafonarea la prețul energiei, intervine și subvenționează o parte din acest preț, că am văzut anumiți oameni politici, „aoleu, ce nenorocire s-a întâmplat, îi omorâm pe producători”. Mai mult, am zis că vom veni cu un astfel de proiect după ce vom avea discuții atât cu hypermarket-urile, cât și cu producătorii. Cu prim-ministrul am avut discuția ca în jurul Guvernului, cum este și normal, fiindcă noi suntem legislativ, Guvernul este executiv, să se creeze aceste echipe, grupuri de lucru, și pe urmă ministrul de resort să vină în cadrul coaliției să prezinte propunerile și să le decidem politic”, a anunțat președintele PSD, în 8 februarie.

În tot acest context, amintim că luni, 7 februarie, premierul Ciucă a avut, la sediul Guvernului, o întrevedere cu miniștrii Energiei, Virgil Popescu, Finanțelor, Adrian Câciu, și Agriculturii, Adrian Chesnoiu, la finele căreia de la Palatul Victoria s-a anunțat că „a fost analizat impactul măsurilor adoptate de Guvern în domeniile economic și energiei pentru protejarea populației și a mediului de afaceri”.

Și că reprezentanții Executivului „vor continua evaluarea situației generate de creșterea prețurilor la gaze naturale și energie electrică, Executivul fiind decis să consolideze efectele măsurilor stabilite pentru a ajuta consumatorii casnici și a asigura funcționarea în condiții optime a serviciilor publice și a economiei”, s-a mai transmis într-un scurt comunicat.

259 afisari

2 COMENTARII

  1. Ciolacu iesi din mizeria astora si organizeaza alegeri anticipate. Nu poti sa conduci alaturi de idioti.

  2. Vorbiti ba pana vi se usuca gura ca noi am ajuns la fundul sacului cu voi care nu faceti nimic decat din rau in mai rau asa ca e timpul sa va duceti pe la casele voastre sa vina altii!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger