AcasăPoliticaDiscuții de ultimă oră. Mai mulți experți în Sănătate, chemați la Cotroceni!

Discuții de ultimă oră. Mai mulți experți în Sănătate, chemați la Cotroceni!

Mai mulți experți în Sănătate, chemați la Cotroceni. Cine merge de la Guvern (foto: presidency.ro)

Pe măsură ce se discută tot mai intens în ultimele ore despre problemele apărute la nivel de Terapie Intensivă, în speță cu lipsa paturilor, cu care se confruntă spitale din țară, aflăm că președintele Iohannis și-a propus să aibă noi discuții cu oficialii guvernamentali și cu experții în domeniul Sănătății.

Astfel că, marți la ora 15, la Cotroceni urmează să ajungă atât premierul Ludovic Orban, cât și miniștrii Sănătății și Apărării, Nelu Tătaru și, respectiv, Nicolae Ciucă, precum și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, dar și general dr. Ionel Paul Oprea, secretarul de Stat în cadrul Ministerului Sănătății.

La ședința de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 mai sunt așteptași, de asemenea, directorul General al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea, directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila, șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș Marian Popescu, directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan, precum și vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra.

O ședință similară a avut loc și zilele trecute, înainte ca autoritățile să dispună noi măsuri în lupta contra COVID. Acestea se aplică de luni, 9 noiembrie, începând și includ, între altele, suspendarea activității în piețe care funcționează în spații închise, limitarea programului magazinelor până la ora 21, precum și restricții la nivel de circulația persoanelor pe timp de noapte, cu unele excepții și folosirea declarației pe propria răspundere.

author avatar
Cristina Stefan
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger