AcasăPoliticaDîncu, reacție de ultimă oră în privința situației din Transnistria: „Trebuie să...

Dîncu, reacție de ultimă oră în privința situației din Transnistria: „Trebuie să ne îngrijoreze” – VIDEO

Dîncu, reacție de ultimă oră în privința situației din Transnistria: „Trebuie să ne îngrijoreze” - VIDEO (sursa foto: facebook/Vasile Dîncu)

Pe fondul îngrijorărilor tot mai crescute iscate de situația din Transnistria, urmare a exploziilor ce au avut loc luni și marți (DETALII AICI), incidente care au făcut ca președintele Republicii Moldova să convoace o reuniune a Consiliului Suprem de Securitate, s-a aflat o reacție a ministrului român al Apărării pe această temă.

Sigur că trebuie să ne îngrijoreze tot ce se întâmplă și ne îngrijorează ce se întâmplă în jurul țării noastre atunci când este vorba de conflicte.

În acest moment vedem în acest eveniment o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă, care după toate analizele noastre în acest moment nu are șanse să se dezvolte, să se desfășoare”, a spus Vasile Dîncu, miercuri, în fața presei.

Dîncu: „Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova”

Totodată, șeful de la MApN a ținut să menționeze că autoritățile din Moldova – în speță Executivul și Președinția – gestionează situația. „Sigur că Guvernul Republicii Moldova, Președinția gestionează această situație, sunt într-o situație de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situații, dar nu vedem ca fiind o problemă aceasta”, a mai declarat Dîncu.

„Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova. Vă amintesc că Republica Moldova este neutră din punct de vedere militar, politic”, a susținut Dîncu.

Maia Sandu: „Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”

De altfel, marți, 26 aprilie, după ce a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate pe tema incidentelor din regiunea transnistreană și a evoluției situației de securitate din regiune, Maia Sandu a ieșit în fața presei exprimând poziția Republicii Moldova pe marginea acestei chestiuni.

Ceea ce se întâmplă în ultimele 24 de ore în regiunea transnistreană este o escaladare a tensiunilor. Vă amintesc că, pe durata mai multor săptămâni, în regiune au fost mai multe alerte cu bombe în școli și instituții medicale. Au urmat exploziile de ieri de la sediul așa-numitului “mgb” transnistrean, incidentul de pe aerodromul din Tiraspol și explozia de la nodul de radiocomunicații din Mayak.

Autoritățile Republicii Moldova urmăresc cu precauție și vigilență evenimentele care au loc pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol. Analizele noastre, la această oră, arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova.

Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară. Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, a spus Maia Sandu, citată pe site-ul Președinției Republicii Moldova.

„Vom lua toate măsurile necesare pentru prevenirea unor escaladări, pentru întărirea securității statului și protejarea cetățenilor noștri” – Maia Sandu.

 

author avatar
Andrei Coman
203 afisari

6 COMENTARII

  1. @ Ce bă, nu aveți erecții fără puști la cingătoare, ? Sunteți „forme de paraziți”, ?

  2. & „Conectați la fondul comun de erecție” , ceva „asemănător” „imunității de turmă”, ?

  3. & Pare touși a fi și o confruntare „submisivă” între „Gruparea de Educați Dănculete” și aceea cu „Susținătorii Șercăniței”, care își exhibă plagiatele ,încrecând probabil să evalueze și efectele, prin „teatrele de operațiuni” , ?

  4. @ Și cum îi zicea și domnu’ Ion Iliescu, ,,și nici nu e „desăvârșit””, ca domnu’ Traian Băsescu, „Perfectul” , așa cum își spunea dumnealui, ?

  5. & Un alt aspect ar fi că domnu’ Mircea Geoană, lipsit de „desăvârșirea” pe care domnul Ion Iliescu i-o reproșa ,nici nu are „extinderea funciară” a CV-ului și a „Operelor Alese” ca domnu’ Dîncu sau alți importanți autori contemporani ,charismatici, implicați în viața publică și politică, fiind totuși solicitat de NATO cu toate aceste inconveniente pe care ceilalți autori științifici și literari și politicieni i le reproșează, ca și domnu’ Ion Iliescu, care probabil însă că îi face reproșuri îndeosebi despre funcțiile dumnealui, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger