AcasăPoliticaDin lac în puț. România pledează pentru cedarea suveranității

Din lac în puț. România pledează pentru cedarea suveranității

Bogdan Aurescu dă suveranitatea la schimb cu Schengen

După ce în primăvara acestui an a respins categoric propunerea lui Emmanuel Macron și a Ursulei von der Leyen, prin care se cerea desființarea dreptului de veto al statelor UE, România, prin ministrul de Externe, anunță acum o schimbare totală de macaz. Astfel, pe motiv de încercare de a intra în Schengen, România va pleda pentru renunțarea la dreptul de veto, care echivalează cu o cedare a suveranității.

Când Bogdan Aurescu a ieșit să ne admonesteze pentru boicotul împotriva Austriei și să ne spună să lăsăm diplomaţia română, cei care se pricep, să îşi facă treaba, aşa cum și-au făcut-o si până acum, nici nu bănuiam ce urma să se întâmple. Și iată că România se întoarce la 180 de grade și își schimbă radical poziția față de cea mai periculoasă propunere din UE, făcută de Ursula von der Leyen și Emmanuel Macron, adică Germania și Franța, de a se renunța la dreptul de veto. Dacă în primăvară România a spus un NU hotărât unei asemenea propuneri, acum reprezentanții țării noastre vor să pledeze pentru desființarea dreptului de veto, astfel încât hotărârile luate de statele membre să poată fi adoptate cu majoritate calificată, și nu cu unanimitate ca în prezent.

”Este surprinzătoare această schimbare de poziție a Ministerului de Externe și a Guvernului României cu privire la acest subiect, dat fiind poziția exprimată anterior, în care România, la cel mai înalt nivel, s-a opus schimbării acestui proces de vot. România merge dintr-o extremă în alta și acest lucru este greșit, pentru că atunci când vorbim de decizii europene, trebuie să le analizăm foarte bine. În prezent, 90% dintre deciziile UE se iau pe bază de majoritate și doar 10% se iau pe bază de unanimitate. În cele 10%, în mod special, vorbim de zone ce țin de politica externă, politica fiscală și Schengen. Doar în ce privește Schengen am văzut cu toții că este nevoie de un sistem majoritar și asta ar trebui să susținem. Însă sunt anumite zone unde ar trebui să fim prudenți”, ne-a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Oficializarea celor două Europe

Fără dreptul de veto, pe care România l-a avut ca as în mânecă, deși nu și l-a exercitat, față de Ungaria și Polonia, care l-au folosit din plin, cele două Europe, cea a statelor puternic dezvoltate și a celor mai puțin dezvoltate, se vor oficializa. Practic, statele sărace nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, producându-se, clar, o cedare a suveranității. În plus, politicile fiscale și reformele impuse de statele puternice ar putea duce la supraimpozitări nesustenabile în România și la vânzări ale companiilor de stat. Potrivit europarlamentarului Tudor Ciuhodaru, menținerea dreptului de veto este foarte importantă, mai ales în ce privește suveranitatea.

”Ar fi fost bună soluția de a acționa Austria și Olanda în instanță pentru votul negativ în Schengen, dar nimeni din conducerea țării nu are o asemenea intenție.  Noi am putea să dăm veto și pentru orice comitet propus pentru Austria sau Olanda. Avem contractele cu firme din aceste țări care pot fi evaluate și, dacă se constată că sunt datorii, se pot naționaliza, că văd că în Germania s-a putut. Am putea transpune în legislația românească impozitarea profiturilor, avem probleme cu redevențele. Diplomația, din punctul meu de vedere, înseamnă un pumn de fier într-o mănușă de catifea”, ne-a precizat europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.

Și fără Schengen, și fără veto

La ritmul în care se mișcă lucrurile, este posibil să rămânem și fără drept de veto și fără Schengen. Avem guvern de dreapta, președinte de dreapta, șef al Parlamentului European de dreapta, majoritate PPE în Parlamentul European, comisii de dreapta, iar Olanda și Austria au guverne de dreapta, dar tot nu am intrat în Schengen, susține europarlamentarul Tudor Ciuhodaru. ”Este clar că nu se vrea, pentru că statele UE ar fi avut instrumentele necesare să determine Austria și Olanda să ne dea vot favorabil. România, cu un mix energetic foarte convenabil, cu o forță de muncă calificată, cu resurse și poziție geostrategică înseamnă o amenințare pentru țările europene, pentru că ar putea deveni un jucător foarte important pe piața economică europeană. Cu 30 de miliarde de euro pierdute de România în cei 11 ani în care nu am fost primiți în Schengen am fi avut infrastructură sanitară, infrastructură rutieră, feroviară, am fi dezvoltat energia regenerabilă, hidro. Dar România trebuie să fie doar piață de desfacere”, a mai afirmat europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.136 afisari

28 COMENTARII

    • KLAUS WERNER ESTE DRAGNEA 2
      SISTEMUL DE GUVERNARE A FOST COPIAT DUPA IDEILE LUI DRAGNEA SI IN LOCUL VIORICAI DANCILA A FOST PUS CIUCA , DUPA CE TARA A VOST DEVALIZATA SI JEFUITA , INGROPATA IN DATORII OENTRU SECOLE CU AJUTORUL LUI CITU P.M. DESEMNAT DE UN PRESEDINTE ESCROC ZIS SASE CASE , IMPOSTOR

  1. Jidovul Bogdan Aurescu ar trebui sa se care în Israel….. împreuna cu ceilalti jidani, care toti împreuna îsi bat joc de Români si de România.

  2. Creerul politicii externe e insusi Inutilul,el gireaza tot, tot ce ne esueaza definitiv.
    Slugarnicia si prostocratia Liberala, fara margini ! Vivat Tradatorii !

    • Esti prost daca crezi asta , si el este o papusa in mainile securitatii , care si ea este remorca altora . cheama o vidanja sa-ti scoata c a catul din cap !

    • Actuala majoritate este ILEGALA iar guvernul o adunatura de gunoaie imputite

      • ACUM CU UN GUVERN DE EXCREMENTE IN FRUNTE CU UN VENETIC TRADATOR SI VANZATOR DE TARA , NIMENI NU MAI IESE IN STRADA , TOATA LUMEA E MULTUMITA . CAND HOTII PSD-ISTI ERAU LA PUTERE , CEILALTI HOTI PNL-ISTI FRUSTRATI SCOTEA LUMEA LA MANIFESTATII SI REVOLTA
        ACUM S-AU UNIT SI E LINISTE . PNRR , PNDL SI ALTE VENITURI DE MILIARDE SUNT IMPARTITE FRATESTE

    • Ei, ăștia chiar cred ca pot sa mai joace țonțoroiul pe noi! Poporul roman este răbdător, pana când i se umple paharul și atunci pune mâna pe bata și da in toate părțile.
      Sa nu ajungă acolo unde nu ne mai interesează ce ne mai da: caldura, un milion la salariu etc.
      Da, au ajuns mai urâți decât Ceaușescu. Lovitura de stat a fost dar și acum alții pot face o lovitura și poporul abia așteaptă.
      Eu sper sa nu ajungem aici, sper sa se trezească și sa mai salveze ce mai pot acum, cât încă nu da pe dinafara paharul.
      Nu mai este mult.
      Cu Austria: romanului i s-a umplut paharul cu ei. Gata. Orice ar face/zice/da nu mai vrem, nu ne mai interesează. Nu este de Schengen ci de tot ai cu tot ce fac: ca noi avem nevoie de ei ca ce fac și dreg etc cu totul ni se face și mai lehamite.
      Iar Dl Aurescu și Dl Iohannis nu sunt cei care ne vor face sa me schimbam părerea, dimpotrivă și mai rău vom face.
      Este la fel cum o persoana intr-o relație toxica suporta, suporta, suporta și camd i s-a luat indiferent ce face celălat nu mai vrea și gata, nu vrea decât sa nu mai vadă/audă despre acea persoana.
      La asta am ajuns noi colectiv cu Austria, la acea stare. Așa ca gata, nu mai au ce fce, ni s-a luat de ei! Lupul nubian schimba năravul

  3. Aurescu Bogdan Lucian, cel mai slab ministru de externe pe care l-a avut vreodata Romania, nu are nici cea mai mica calitate pentru aceasta functie. Habar n-are de politica extern, cica mai e si „domn profesor”, distrugator de generatii de tineri care invata de la aceasta marioneta Tratatul de drept cum sa-ti tradezi patria si cum sa te cocotezi pe functiile de stat pe repede inainte? Bogdan Aurescu este un tradator de tara, un incompetent pentru functia de stat pe care o are, un nesimtit care continua sa stea cocotat pe o functie de Stat si sa distruga orice urma de demnitate a Romaniei in politica externa. Sta insurubat de scaun si pe functie, asa cum stau si alti tradatori si incompetenti ca el, o jigodie bipeda numita Luminita Odobescu si impostoarea Daniela Gîtaman. Cum credeti ca stau astia insurubati pe vecie acolo? Este evident ca sunt niste marionete! Cine credeti ca-i sustine pe acesti „nemuritori” pe functii?!

  4. Bai scarba de aiuresku, bai jidanule bolsevik-globalist, ai fugit rapid in Rep. Soros, la Chisinau, sa te ascunzi acolo, bai idiotule ordinar si imbecil !! Esti un rahat cu ochi, bai masonule de jidan imputit, emigreaza inapoi in jidania ta, in isra-hell, acolo e de tine, sa va dati tepe voi intre voi, bai satanistilor kakanari !! Nici draku nu va mai baga in seama, toti stiu ca o sa vina niste rusnaci salbatici in ceva vizita ne-anuntata prin Bukale, cam in 2-3 luni, de abia astepta sa ii primesti cu paine, bolovani si sare in ochi 🙂 Ha ha ha 🙂 Scapa numai care poate, bai aiureskule ordinar, bai jidanache sub acoperire, nu uita sa iti iei si trabucurile cand o sa fugi din fata rusnacilor din colonia ta de tot kakatul !!

  5. Poate renuntarea la dreptul de veto al tuturor tarilor UE…
    Nu poate fi doar pentru unele pentru ca s-ar incalca Tratatul de aderare in mod grosolan.
    S-ar incalca insasi esenta motivelor de aderare a Romaniei….membra cu drepturi depline.
    Dar daca va fi asa cum spuneti, probabil le e frica de votul tarilor”sarace” ( mai saraca e Ungaria) si vor sa il controleze.
    Si vor salva Austria careia ii e frica acum de veto ul Romaniei.
    Oricum ar fi, Aurescu, din marele salvator, va avea o pagina urata in istoria Romaniei.

  6. Pai nu e normal? De cand o colonie este suverana? Asa, se stipuleaza clar statutul de colonie al Romaniei, si de sclavi tradatori al celor care o conduc in numele stapanilor .

    • intrebi ca livia si raspunzi tot tu ka kostea k kt ? n-ai pe nimeni in salon cu care sa vorbesti ?

  7. Istoria arată că România nu a folosit niciodată dreptul de veto în cadrul Uniunii de aceea suntem ‘ la marginea lumii’, vremelnicii nu au coloană vertebrală.

  8. Cedarea suveranitatii este o idee foarte buna! Am vazut ce au facut romanshii cu suveranitatea. Hai sa-i lasam si pe altii sa ne conduca cum am mai facut-o si alta data in istorie. Mircea cel Batran avea mama grecoaica – Kalinika, si s-a casatorit cu o unguroaica – Tomlay deci nepotul Tepes era pe sfert ungur. Mihai viteazul – grec, Constantin Brancoveanul – grec, Ferdinand I – neamt, iar the Basarab I nici nu mai zic cu un tata pe nume Tihomir. Poate Dragos ce mai era roman desi numele e slav si provenienta e maramuresana. Singurul roman get beget a fost genocidarul increzut si psihopat de ceasca si binenteles odioasa-i consoarta si am vazut cu toii ce a facut aia ba chiar unii am si simtit-o pe pielea noastra. desi si la ala sunt dubii cu terminatia asta de ‘escu’ pe care numai alogenii si-o iau.
    Lasa *oaie chestiile complexe gen administratie, cultura stiinta si altele asemenea nu sunt de noi!

  9. e vb de tradatorii de la putere , nu de Romania ,asta din poza , juma de buletin , e doar unul .

    • Ce sa inteleaga un sarantoc analfabet comunist ca tine din cuvintele „administratie” si „cultura”? Violenta si sex! Stai chill ca nu te obliga nimeni la bunastare.

      • PS : Daca ai fi citit ce am scris ai fi inteles ca noua ne-a fost bine doar cand ne-au condus strainii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger