AcasăPoliticaDilema PNL

Dilema PNL

Costel Alexe. Membru PNL. Nu unul de rând, ci fost ministru până acum câteva zile. Mediu, Aer curat, Păduri, Drumuri de munte și ce-o mai fi fost pe acolo. Că ieșeau mașinile cu pomii tăiați și furați pe sub nasul lui nu are legătură cu el și cu ministerul pe care l-a păstorit. Ține de Transporturi, că acolo e cu mașini. El, ministrul, cinstit până în măduva oaselor. N-ar fi pus mâna pe un vreasc să ducă acasă. El a pus mâna doar pe tablă.

N-am fost de față, n-am văzut, zic și eu ce zic procurorii. Au cercetat și au cercetat până ce au ajuns la concluzia că ministrul a luat o șpagă de 22 de tone de tablă. Nu știu nici dacă e multă, nici dacă e puțină. Un camion? Două? La ce parc auto are România o fi mult două mașini? Nu mi se pare. Habar nu am ce voia să facă din ea și nici nu mă interesează. Sigur îi trebuia, altfel n-o lua. El spune că nici nu s-a atins de ea, sunt învinuiri fără susținere. Adevărul este că și procurorii exagerează. Te lasă cât te lasă până când, brusc, îți aruncă 22 de tone de tablă peste gard.

Acum, domnii de la Parchet vor să înceapă urmărirea penală. I-au trimis lui Iohannis doleanțele lor prevăzute în Codul penal, să le dea aprobare, căci deh, Alexe a fost ministru și nu merge altfel. Iohannis a zis că da, să se treacă la treabă. Numai că e o treabă încurcată. Aruncă PNL în cea mai cruntă dilemă. Să-l scape din brațe pe fostul deputat sau să-l apere? Să-i arate bărbătește drumul spre ocnă și să-i trimită pachete lunar sau să se facă luntre și punte pentru a-l trece peste necaz. Peste tablă am vrut să zic. Un șpăgar în rândurile celui mai cinstit partid sună ca dracu’. Mai ales că făcuse parte din guvernul cel mai de necorupt. Dar nici să-l lase de capul lui parcă n-ar fi bine, odată îl apucă furia și deznădejdea pe domnu’ Costel și îi dă în primire și pe alții într-un moment de rătăcire. Mă gândesc că cercetările or fi durat niște luni. Iar asta înseamnă că ministrul se nărăvise la tablă pe vremea când Orban și Iohannis își lăudau din plin guvernul. Guvernul ăla din oameni onești, din oameni corecți care n-ar fi pus mâna pe 1 leu nemuncit. E, niște tablă e cu totul altceva.

author avatar
Valentin Boeru
1.401 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger