AcasăPoliticaDictatura sanitară

Dictatura sanitară

Nelu Tătaru, chirurg specializat în operații liberale

Când epidemia de Covid-19 își făcea de cap în țară, umplând spitalele și morgile, Klaus Iohannis declara că avem cel mai eficient Guvern din ultimii 30 de ani. Apoi, când spitalele au început să devină, pe rând, focare de infecție în care erau prinși, la grămadă, pacienți, medici și asistente, același Iohannis apărea zilnic la televizor și melița că Guvernul a luat cele mai bune măsuri pentru combaterea răspândirii epidemiei. După cum s-a și văzut, de altfel. Nu îmi dau seama la ce măsuri se referea președintele, dar viața a demonstrat că Guvernul Orban nu a fost în stare să oprească trecerea virusului dintr-un salon de spital în altul, darmite să mai protejeze și populația. Nu cred ca la nivelul întregii țări să fi scăpat 50-100 de localități în care virusul să nu fi ajuns.

Ceea ce a urmat se știe. Stare de urgență, ulterior prelungită, apoi o stare de alertă care are toate șansele să fie împinsă spre nesfârșit, pentru că liberalii nu și-au încheiat toate afacerile. Mai au echipamente medicale pe stoc, care au costat bani grei, mai au încă de jecmănit prin achizițiile fără licitații și, deloc de neglijat, mai au de înțesat instituțiile statului cu amante, nepoate, neveste, veri, vecini și prieteni.

Până și virusul se ferește de ei

Nu sunt adeptul conspiraționismului cu privire la apariția virusului. Dacă e să existe, atunci există și nu-mi rămâne decât să mă minunez de inteligența liliacului și a pangolinului, care l-au clocit în mintea și în trupul lor. Luni de zile s-a spus că lighioanele astea sunt autorii. L-au gândit atât de bine încât nu omoară decât cetățenii săriți de o anumită vârstă, cu predilecție, obezii, diabeticii, bolnavii în general, mai mult amărâții decât trăitorii din clasa de mijloc și mai mult pe cei din clasa medie decât pe îmbuibați. Cu bogații nu are treabă virusul, deși și aceștia sunt grași, cronici cu varii afecțiuni și mă opresc aici ca să nu devin obraznic. Mai mor sau se îmbolnăvesc și vedete TV, artiști, miniștri sau VIP-uri, dar cu măsură, pentru credibilitate și impresie artistică de pandemie. În schimb, pe plaiurile mioritice, lucrurile sunt sucite rău. Nu senatorii, deputații și guvernanții se feresc atât de tare, ci virusul fuge de ei. Când, preventiv, intră vreunul în izolare, e spectacol de parcă Fecioara Maria coboară din ceruri pentru a-și cumpăra o fleică și trei mici de la vreun târg de produse tradiționale. Obligatoriu românești, căci doar în România dai nas în nas cu minunile.

Saltul de la bisturiu la păcănele

Raed Arafat ține SMURD-ul pe picioare și pe Orban la guvernare

În conspirația cu apariția virusului, deci, nu cred. Ce mă oprește însă să nu cred în conspirația medico-liberală? Este uluitor cum Nelu Tătaru, un reputat specialist în operații de apendicită, a ajuns un fin cunoscător în prevenirea epidemiei. Viața fără bisturiu în mână l-a afectat serios, însă. I-a redus langajul la doar câteva fraze care, obligatoriu, trebuie să conțină „starea de alertă” sau „fără măsuri de relaxare”. Mână în mână cu Raed Arafat, corifeul ambulanțelor, și alături de Rafila, omul care dă cu tifla OMS, toți trei alcătuiesc dictatura sanitară a României. De la hemostază și perfuzie au făcut saltul la ospătarul cu mască și la păcănelele fără Covid. Ei trei stabilesc cum se redeschid piscinele în defavoarea spitalelor. Ei hotărăsc cine moare astăzi și ce rezerve de morți avem pentru mâine. Trebuie întreținută psihoza cu pericolul virusului? Nicio problemă, se testează o grupă de risc-țintă și să să vezi cum explodează numărul de bolnavi. Nu vrea lumea să mai poarte măștile care te apără precum te feresc și chiloții Tanga de ger, declari că bagi orașul în carantină. A stabilit Curtea Constituțională că restrângerea unor drepturi și libertăți nu se poate face prin ordonanțe? Nu-i nimic, nasc ei o lege prin care carantina să poată fi declarată oricând și-ți mai iau și mașina la dezinfectat chiar dacă ești sănătos tun.

Alexandru Rafila a devenit expert în stări de alertă

Putea PNL să conducă România fără dictatură sanitară? Nu cred, mai ales că s-a întins mai mult decât îi ajunge plapuma.Are nevoie de forma aceasta de guvernare fie pentru a-și acoperi urmele, fie pentru a-și încheia afacerile. Îi trebuie dictatura sanitară pentru că se apropie alegerile și o populație care nu este speriată îndeajuns poate ieși masiv la vot, aruncând în aer orice calcul de a mai rămâne la putere.

author avatar
Valentin Boeru
2.444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger