AcasăPoliticaDictatura pigmeilor

Dictatura pigmeilor

Ciolacu și Ciucă sau coaliția pumnului în masă

Șocul anunțului privind comasarea alegerilor trebuie căutat în spatele cuvintelor rosite de cei doi lideri și are legătură cu modul în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au înțeles să poarte aceste negocieri. De capul lor, pe repede înainte, cu o consultare doar formală a colegilor din teritoriu, al căror punct de vedere n-a contat câtuși de puțin. Pe zi ce trece vedem cum șefii PSD și PNL se rup de „greii” care i-au sprijinit până acum în toate bătăliile politice, transformându-se în niște dictatori care decid de capul lor. Iar când au ceva de transmis, o fac lovind cu pumnul în masă, nu întrebând în stânga și-n dreapta „voi ce părere aveți?”.

Adrian Năstase a sesizat imediat ruptura

Este evidentă, așadar, încercarea lui Ciolacu de a se distanța de „baronii” PSD. La Ciucă putem vorbi, deja, de o adâncire a faliei între conducerea din Modrogan 1 și filialele din țară.

Năstase a tras semnalul de alarmă

Politician uns cu toate alifiile și imposibil de surprins de către actuala clasă din Parlament, Adrian Năstase a sesizat imediat ruptura.

Comentând vestea că social-democrații și liberalii au bătut palma, fostul ministru de Externe și apoi premier al României a avut câteva remarce interesante. În primul rând, nu i-au scăpat neînțelegerile din interiorul celor două partide. Pentru Năstase, se vede cu ochiul liber „o departajare între pozițiile celor doi lideri și baronii locali” din PSD și PNL. „Este clar că avem o dificultate în interiorul partidelor”, a completat el.

Cu alte cuvinte, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pierd contactul cu „greii” partidelor, cei care au dus în spate, de-a lungul anilor, bătăliile politice de pe Dâmbovița. Risc asumat sau impus?  Probabil, câte puțin din fiecare, căci doar naivii mai cred că ăștia doi acționează de capul lor.

Nici sistemul ticăloșit al lui Băsescu nu a făcut ce a reușit Coaliția PSD PNL

Nici bine nu s-a încheiat ședința PNL de miercuri, 21 februarie, că la câteva minute distanță în presa deja apăruseră stenogramele discuțiilor ce ar fi trebuit purtate, teoretic, în discreție totală. Dar, e bine, așa am aflat și noi că PNL stă pe un butoi cu pulbere și numai nevoia de moment (rămânerea la guvernare) îi determină pe liberali să nu crâcnească în fața partenerilor social-demcrați. Chiar și așa, însă, s-a aflat că poziția lui Nicolae Ciucă este puternic contestată. Ilie Bolojan și Robert Sighiartău, nume cu greutate în partid, și-au avertizat șeful că riscă să piardă sprijinul regiunii Ardeal; iar în Oltenia, Cristian Buican, președinte PNL Vîlcea, nu s-a ferit să-l atingă pe Ciucă – „Dacă ne-am prostituat, să mergem până la capăt cu prostituția, să o facem și la «locale»”.

În fine, poziția PDL-iștilor, în frunte cu Boc și Blaga, a fost exprimată public chiar de „tăticul” lor, Traian Băsescu – „ Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Emil Boc, Vasile Blaga, Gheorghe Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD! Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare? Să ai candidați comuni între PNL și PSD mi se pare ireal”.

Despre PSD, nu mai are rost să insistăm, aici poziția lui Marcel Ciolacu este binecunoscută și asumată, la fel ca legea nescrisă a partidului – dacă nu câștigă alegerile, va fi executat în secunda doi, la fel cum au plătit (cu funcția) și alții înaintea lui!

Rolul baronilor locali

Partidul Social Democrat este recunoscut că niciodată nu i-a băgat în seamă prea mult pe liderii din teritoriu când a fost vorba să ia decizii majore; totul s-a stabilit de la „Centru”, nici nu s-a pus vreodată problema că trebuie să se primească „undă verde” din țară.

Și, totuși, rolul baronilor locali, așa cum sunt numiți liderii organizațiilor regionale, e foarte important, chiar covârșitor când vorbim de organizarea și, eventual, câștigarea alegerilor. Ei sunt mașina de adus voturi, știu cum funcționează lucrurile, trag sforile, conving electoratul să meargă la urne, au pârghiile necesare pentru a rezolva orice problemă sensibilă pentru București.

Ce nu realizează acești „baroni”, însă, este fix asta, puterea pe care ei o au! PSD și PNL nu există fără munca oamenilor din teritoriu, șefii din Kiseleff și Modrogan nu fac două parale dacă în spatele lor n-ar sta garanția milioanelor de voturi aduse de acești lideri despre care vorbim.

Iată, așadar, pericolul sesizat de Adrian Năstase, care, indirect, i-a tras de mânecă pe Ciolacu și Ciucă, luați de valul entuziasmului și duși departe de mal (electorat). Cheia câștigării alegerilor este la baronii locali pe care, acum, îi sfidează cei doi șefi de partide, uitând, însă, că au o existență vremelnică în funcțiile deținute. A început dictatura pigmeilor pe Dâmbovița.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.752 afisari

26 COMENTARII

  1. la vandlegume sunt invatati cu masuri extreme ptr functii. Omul vorbea serios, nu cred era ironic

    • Astia inca cred ca vor castiga si vor ” guverna” in continuare. Vor avea o surpriza uriasa si vor ajunge in puscarie.

  2. Să vezi ce urmează. Nu chiar mâine, ci atunci când se vor face listele de candidați pentru europene. Va fi un adevărat uragan, cine să fie pe primele locuri, de ce PNL-ul să i se atribuie x locuri, când el abia trece de o cifră cu 1 în față ?. De ce să fie ăla de la PNL sau PSD înaintea mea, eu care am luptat de la „pașopt încoace, neicusorule” ?. Și de ce să fie ăla pe locul care mi se cuvine mie, că sunt de la PSD sau PNL. Și multe asemenea variante. Păruiala va fi mare, intensă, cu demisii, plecări din partid, ce mai, tot tacâmul, dar la un nivel mai înalt decât eram obișnuit cu alte prilejuri. Ce mai, circ de toată frumusețea. Iar AUR stă și culege roadele și în loc de eliminarea lui din cursă, sau cu locuri puține, va fi în fruntea delegației române la inaugurarea noului Parlament European. Votez AUR, în ciuda covrigarului și căprarului.

  3. Comasarea ciumelor nu face decit sa aduca si mai multe voturi celor de la AUR.

    • Romania Literara , Nr. 6 / 2024 , Autor : Alex Stefanescu : ” FEBRA AURULUI …………………………………………………. „.

  4. Remarci dle „Nicholas”, pluralul substantivului remarca este in limba romana remarci. Ziarist agramat …. ptiu…. pana si de la Scanteia v-ar fi dat afara, dle „Nicholas”

  5. Comisarul . ro , astazi , ora 20:37 : ” TACE SI FACE … ” – Jurnalista Jennifer Jacobs – BLOOMBERG .

  6. Adevarul . ro , 22.02.2024 , ora 20:28 , articol de Viorica Marin : ” GENERALUL WESLEY CLARK : ……………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………… „.

    • cei dusi cu capul sint cei care ii voteaza tot pe aia care i-au pacalit de o suta de ori , adica sint prosti .

  7. Caricaturile astea doua ACTIONEAZA LA ORDINUL STAPANILOR DE AFARA, DE AIA AU TUPEU. DE AIA A SI TRIMIS STAPANUL FBI UL LUI, SA LE FACA DOSARE PATRIOTILOR. ROMÂNIA TREZESTE TE, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZARE FARA DESPAGUBIRI, YANKEES GO HOME, TRAIASCA ROMÂNIA LIBERA

  8. DefenseRomania . ro , 23.02.2024 , ora 09:25 , articol de Ciprian Dumitrache : ” MUNITIA AR PUTEA SA REINCEAPA SA CURGA SPRE UCRAINA . ………. ……………………………………………………………………………………………….. ” – 500.000 de piese de munitie de 155 mm si 300.000 de piese de munitie de 122 mm – Sursa : Publicatia ceha IROZHLAS .

  9. Sonda Spatiala ODYSSEUS a aselenizat in apropierea Polului Sud al Lunii . Ziare . com , astazi , 23 februarie 2024 , ora 07:46 , Autor : Alina Toma : ” O FIRMA AMERICANA ( Intuitive Machines ) INTRA IN ISTORIE . PRIMA SONDA SPATIALA TRIMISA PE LUNA DUPA 51 DE ANI : ” CE TRUMF ! ” – SURSA : THE GUARDIAN .

  10. Comisarul . ro , astazi , ora 11:27 : ” CE SCRIE POLITICO ? / RASTURNARE DE SITUATIE LA NATO . PRESEDINTELE ROMANIEI IL CONFRUNTA PE MARK RUTTE PENTRU CEA MAI INALTA FUNCTIE ” .

  11. Comisarul . ro , astazi , ora 11:27 : ” CE SCRIE POLITICO ? / RASTURNARE DE SITUATIE LA NATO . PRESEDINTELE ROMANIEI IL CONFRUNTA PE MARK RUTTE PENTRU CEA MAI INALTA FUNCTIE „.

  12. Sclavii sclavului cel mare, executa militărește. Coaliția contra României.

  13. Deja pleaca primarii din PNL, in ritmul asta pina la alegeri nu va mai exista pnl.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger