AcasăPoliticaDiana Șoșoacă visează la România mare: proiect de lege pentru unirea cu...

Diana Șoșoacă visează la România mare: proiect de lege pentru unirea cu Moldova și alipirea de teritorii din Ucraina

diana sosoaca

Diana Șoșoacă stârnește din nou controverse după ce a inițiat un proiect de lege pentru unirea Republicii Moldova cu România. Senatoarea susține că România ar trebui să negocieze acest lucru la pachet cu anexarea teritoriilor din Ucraina, care au aparținut României.

Ucraina a anunțat deja că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, ca „persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Ce lege a depus Şoşoacă?

Textul propunerii legislative este următorul:

  • „Art. 1: Parlamentul României reiterează atașamentul faţă de prevederile Actului final al Conferinței C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe căi paşnice, diplomatice.
  • Art. 2: Parlamentul României decide unirea României cu Republica Moldova.
  • Art. 3: Parlamentul României abilitează guvernul țării sa înceapă de urgență, imediat, negocieri cu autorităţile de la Chișinău pentru definitivarea unirii cu Republica Moldova.
  • Art 4: După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate autoritățile internaționale competente, Guvernul Republicii Moldova, U.S.A., N.A.T.O., O.N.U, U.E., pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii”.

I-a implicat şi pe americani

Diana Şoşoacă mai face referire la faptul că „SUA dă undă verde pentru unirea României cu Republica Moldova”, referindu-se la faptul că inițiativa ei s-ar bucura de susținera Statelor Unite ale Americii.

Niciodată nu am fost la masa tratativelor, ci mereu am suportat deciziile altora. În contextul actual, când deja se preconizează negocieri pentru refacerea unor mari teritorii din interese economice și politice, România trebuie să își joace cartea inteligent, cu mult curaj și aplomb, alături de marile puteri.

Demersul subsemnatei deschide negocierile la masa mai marilor lumii, pentru reîntregirea României mari, prin unirea cu Republica Moldova și a teritoriilor deținute ilegal de Ucraina, mai ales în virtutea Rezoluției Congresului American 148 din 28 iunie 1991 care menționa sprijinul pentru recuperarea Bucovinei de Nord”, a scris Diana Șoșoacă.

Inițiativa legislativă se înscrie în liniile oficiale ale discursului Moscovei care a încercat, după declanșarea războiului, să convingă opinia internațională că și alte state vecine Ucrainei și-ar dori începerea unui conflict cu aceasta pentru recuperarea teritoriilor care au fost, în trecut, în componența lor.

author avatar
Andrei Ștefan
677 afisari

57 COMENTARII

  1. Adevarul . ro , 31.03.2023 , ora 21:09 , articol de Denis Georgescu : ” POLITILOGUL CRISTIAN PIRVULESCU , DESPRE PROIECTUL DIANEI SOSOACA : ” PROBABIL VA PROPUNE SI ANEXAREA CADRILATERULUI . VREA SA FACA CIRC ” – 5 ( cinci ) comentarii .

  2. As vrea sa ma f ut cu Diana. Sa-i dau suncile la o parte si sa-i dibuiesc p izda unde sa mi-o bag. Silvestru poate sa priveasca.

  3. Noi ne uitam ca prostii la ce se intampla inUcraina…ptr ca acoo e vorba de forta militara.Ce forta militara are DianaSosoaca?Cu Moldova…hai ca ar merge…dar restul de teritorii cine ti le da???Se urca Sosoaca pe tanc?

  4. Sosoaca își face jocul propriu, ca să fie remarcata. Se complace în rolul de circara ambulanță lovită cu leuca Doar ati observat ce artista comediană moare în ea. Sosoaca este mai degrabă o șarlatana trasa de sfori și de limba de o organizație clandestină. E ceva faraonic! E ceva in neregula cu ea. Nu numai menopauza…SOS, SOS! Ar trebui spitalizată într-o secție de psihiatrie

  5. Am identificat deja câțiva gusteri globalisti ,a lui tapa labaru trimiși să imputeasca aerul, sa le trag pl în fălci la garoi antiromâni

  6. Propun onorabilei redactii, inchiderea comentariilor si eventual deschiderea unui canal Telegram unde sa refuleze gurile de canal..platiti, troli sau doar idioti utili (unii de mai sus)

  7. Alooo,Nationaluuuu’, ce faci nene Cenzuroi,nu vezi ce porcarii,injuraturi,trivialitati insira mahalagiii pe pagina ziarului ? Ieri nu ti-a convenit cand am spus niste adevaruri despre Trump pretinul lui Putina ” genialul ” ,m-ai cenzurat.In schimb permiti sa fie publicate zoaiele unor boschetari.Bravo nene,aplauze.

  8. Daca trompeta numita Shoshoaka, crede ca printr-o lege se poate face unirea se inseala, insa daca da, ne baga in razboi cu rusia, adica provocare

  9. Un OM ca Diana Sosoaca se naste odata la o suta de ani. O femeie ca Diana, odata la 500 de ani. Curajoasa, puternica, inteligenta si mai inteleapta de la un an la altul. Dumnezeu sa te ocroteasca Diana, tu esti speranța României si a românilor de buna credință.

    • In sfarsit,una cu scaun la cap,intre o turma de idioti!
      Felicitári!
      Sá te audá Dumnezeu,si sá se faca voia sa!
      Amin!

  10. Cu Basarabia am primit unda verde 🚦 de la americani, in iure se poate face in august in 2-3 luni, in facto dureaza si 10 ani…cam atat a durat la Cuza. Se poate face legislativ in urma referendumurilor din cele 2 tari. Trebuie vorbit cu Germania cum au reusit unirea rapida in 90?Apoi serviciile si militari uniti apoi deschisa frontiera, ajutoare si pensii comune pt inca 500.000 romani.
    Despre Bucovina trebuie vorbit cu Ucraina cat ne da la troc cu Transnistria.
    La fel facut un amendament de returnare a tuturor basarabenilor de origine rusa care nu vor in UE, si returnati in Rusia.
    Nu poti lua toata Romania Mare e o misiune imposibila.

  11. E un timp care e al nostru si trebuie fructificat. Nu ai asa ocazii istorice decat 1 data/100ani.

  12. Eu nu visez, stiu ca asta va fi. Nu stiu cand, dar va fi, asa este dret, asa este logic, urmand cursul istoriei, asa va sa fie.
    âtoi au fost pasalac pe langa noi ca una alta car mar, ne-au lasat in pace
    pamantul asta al nostru este blestemat. Numai cei cu sange pur sau o parte, sa aiba ceva pot sa fie ok aici, orice alt popor daca vine, si-o ia in bot magistral, pierd tot.
    De aia ei toti prefera sa corupa slabimea de la noi, elemelntele care nici macar nu au adn sange romanesc dar se dau a fi, sa ne guverneze de prosti ce suntem ca ne lasam dezbinati si punem capul jos de prosti ce suntem ca nu intelegem ce puternici suntem si ce am putea fi
    o sa fim la un moment dat, pana atunci toit jaf, dar toti care jefuiesc sfarsec prost, asta de milenii ))) ei sau urmasii se sting toti, ca asa este ii blestemam si ii ajunge, nu voi, ci noi, astia prin care medii vorbesc stramosii care s-au treziut acum

  13. Ordinul c o m p l e t primit de la Moscova de către Sen.Șoșoaca să se direcționeze pentru a împlementa idea ca Republica Moldova să se unească cu România, iar Ardealul se va lipii de Ungaria.

  14. Dar ordinul primit de trădătorul asta: Andrei Stefan care a fost de scrie el „și alipirea de teritorii din Ucraina”. Serios Stefane? Asta vrea Sosoanca? sa LUAM de la niste raketi condusi de un clovn niste „teritorii DIN Ucraina”? Pai nu mai e nimc de facut! Va invit in barca, pe St. Lawrence, sa fugim de comunism IN america, cu Stefan carmaci. Va fi DECORAT ca si alti colegi…

  15. Ce ,securicilor,nu va place Romania Mare?Voi ce limba vorbiti,futu-va-n gura de tradatori?

  16. Germani au sustinut pe Jon Beiden sa ajunga Presedintele Americi si sa deschida RAZBOI inpotriva RUSIEI fiindca Germania a ajuns ca o LOCOMOTIVA in TRIAJ!!!
    GERMANI SANT KRIMINALI DE RAZBOI IN EUROPA (ASIA SIRIA) VROIAU SI ZACAMINTELE DIN UKRAINA CA CELE DIN ROMANIA LE-AU EPUIZAT
    ACEASTA A DECLARAT UN SCRIITOR AMERICAN LA UN INTERVIU DIN GERMANIA!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger