AcasăPoliticaDiana Șoșoacă l-a enervat pe Nicolae Ciucă. Premierul: „Instituțiile statului trebuie să își...

Diana Șoșoacă l-a enervat pe Nicolae Ciucă. Premierul: „Instituțiile statului trebuie să își facă datoria”

Diana SosoacaDiana Șoșoacă l-a enervat pe Nicolae Ciucă. Premierul: „Instituțiile statului trebuie să își facă datoria”

Diana Șoșoacă, senator AUR, a reușit să intre în atenția publică încă de la prima ședință de plen a noului Senat. Aceasta a transmis live pe Facebook din sala de plen a Senatului, unde a mers la prima ședință de validare a mandatului și de depunere a jurământului.

Șoșoacă a apărut în plen fără mască de protecție. Și la consultările de la Cotroceni a sfidat regulile și a purtat greșit masca de protecție.

foto Digi 24

Avocata susține că are o adeverință prin care i se recomandă să nu poarte mască din cauza unei afecțiuni medicale.

Ciucă o critică pe Șoșoacă

Premierul interimar Nicolae Ciucă, ales senator PNL de Dolj, a cerut instituțiilor statului să verifice adeverința invocată de Diana Șoșoacă pentru a nu purta mască de protecție.

„Regulile sunt stabilite de specialiști și au fost adoptate de instituțiile statului, aprobate la nivel guvernamental, ca atare instituțiile statului trebuie să își facă datoria. Cu certitudine trebuie o verificare făcută de către instituțiile abilitate în acest sens”, a declarat Nicolae Ciucă luni, la Senat.

Premierul interimar afirmă că instituțiile „sunt în măsură să se autosesizeze”.

Senatorii au sesizat DSP București și MS

Și senatorii o verifică pe Diana Șoșoacă. Parlamentarii s-au revoltat că aceasta nu poartă mască, așa că au trimis adrese către DSP București și Ministerul Sănătății să vadă de ce afecțiune suferă aceasta.

Adeverința medicală este datată 18.09.2020 fiind eliberată de Centrul de Diagnostic și Tratament Dr Bulbuc Aurora (Șoseaua Stefan cel Mare București), medic primar medicină generală -medicină generală pediatrie.

Pe adeverința medicală în dreptul diagnosticului sunt trecute codurile 453 și 515. Conform listei cu clasificarea internațională a maladiilor, acestor coduri le corespund „Hipertensiunea esențială” și „Rinită, rino-faringită și faringită cronică”, potrivit Hotnews.

Senatul solicită Ministerului Sănătății și DSP să verifice dacă:

  • bolile menționate în adeverința medicală fac parte din categoria bolilor care afectează capacitatea de oxigenare
  • adeverința medicală a fost emisă cu respectarea competenței legale stabilită prin ordinul MS/MAI 874/81/2002
  • titularul adeverinței este exceptat de la purtarea măștii de protecție în spațiile închise
author avatar
Andreea Vlad
831 afisari

7 COMENTARII

  1. Corect ,dle Ciuca ,dupa ce o intreaba pe Sosoaca de masca sa te ia si pe mata la intrebari cum ai cheltuit miliarde de dolari din buzunarele noastre pentru fiarele vechi ale americanilor.

  2. De ce tin mortis astia de la AUR sa iasa in evidenta strident, prin fapte ce sfideaza legea. Corect, incorect, este obligatorie purtarea mastii. Ce castiga daca sfideaza? Nu cred ca alegatorii aplauda gestul de fronda. Ar trebui sa iasa in evidenta cu propunerea de legi bune pentru tara si popor, sau pentru blocarea actiunilor banditesti de vanzare a Romaniei care vor avea loc cat de curand. Dar asa….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger