AcasăPoliticaDiana Șoșoacă atacă pensionarii: "Au votat împotriva intereselor României"

Diana Șoșoacă atacă pensionarii: „Au votat împotriva intereselor României”

Diana Șoșoacă atacă pensionarii: "Au votat împotriva intereselor României"Diana Șoșoacă atacă pensionarii: "Au votat împotriva intereselor României"

Diana Șoșoacă a fost online pe rețelele de socializare aproape toată ziua, duminică. Ea a rugat întreaga populație să iasă la vot, dar a făcut și afirmații acide la adresa pensionarilor.

Candidată la funcția de Primar General, Senatoarea Diana Șoșoacă a spus despre pensionarii din România că ar fi votat contra intereselor țării şi împotriva viitorului tinerilor.

În România, peste 1 milion de tineri au făcut 18 ani şi trebuie să iasă la vot. O parte din părinţi şi din bunici au votat împotriva intereselor României şi împotriva viitorului tinerilor. De aceea avem jumătate din ţară plecată în afara graniţelor ţării.

În acest moment, diaspora să iasă la vot, diaspora să voteze şi să îşi schimbe soarta (…). Este momentul să se înceteze cu fraudarea alegerilor. De 34 de ani se fraudează în neştire alegerile. De data aceasta, noi suntem cu ochii pe ei şi vom instaura legea ordinea şi dreptatea în această ţară„, a declarat Diana Şoşoacă.

Incidente la urnele de votare

Peste 312 incidente legate de procesul electoral au fost semnalate, duminică, până la ora 14, la nivel naţional, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. Ea a precizat că 114 dintre acestea nu s-au confirmat, iar altele sunt în curs de verificare. De asemenea, au fost date amenzi de peste 47.000 de lei

În întreaga ţară au fost semnalate 312 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 114 nu s-au confirmat, iar 56 sunt în curs de verificare. Angajaţii MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale: 42 de amenzi în valoare de peste 47.000 de lei şi 45 de avertismente. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 65 de posibile infracţiuni”, a afirmat Monica Dajbog.

Vot asistat la Giurgiu

în Giurgiu, o persoană a sunat la 112 susţinând că la o secţie de votare, anumite persoane intră cu votanţii în cabina de vot, în mod frecvent.

Din verificările efectuate de către poliţişti, a rezultat faptul că aspectele sesizate nu se confirmă, iar persoana respectivă a fost sancţionată cu amendă contravenţională pentru apelarea abuzivă a numărului 112”, a declarat Monica Dajbog.

Buletin de vot furat în Satu Mare

Ea a mai adăugat că poliţiştii din Satu Mare au fost sesizaţi de către preşedintele unei secţii de votare despre faptul că un bărbat a sustras un buletin de vot, iar în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Lista nu se oprește aici.

De asemenea, într-o localitate din judeţul Vaslui, un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a sfătuit alegătorii cum să voteze, la 300 de metri de secţia de votare.

”Poliţiştii din Tecuci cercetează un bărbat pentru fraudă la vot după ce preşedintele secţiei de votare a observat că la ieşirea din cabinele de vot, bărbatul respectiv avea 7 buletine de vot, iar soţia sa doar 3, deşi intraseră în cabine fiecare cu câte 5 buletine. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că femeie respectivă i-ar fi dat soţului pe ascuns două buletine pentru a vota în locul ei, motivând că ea nu ştie să citească”, a mai transmis Monica Dajbog.

De asemenea, ea a menţionat că în judeţul Alba, un bărbat a sunat la 112 pentru a reclama faptul că la magazinul aflat vizavi de o secţie de votare se oferă alimente cetăţenilor în scop electoral, iar poliţiştii fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de corupere a alegătorilor.

Purtătorul de cuvânt al MAI a afirmat că şi în Caraş-Severin, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat, aflat într-o maşină oprită în apropiere de o secţie de vot, oferă bani alegătorilor. Poliţiştii au găsit asupra bărbatului aproximativ 3.000 de lei precum şi mai multe liste cu persoane de pe raza localităţii respective. El a fost dus la secţie şi au fost întocmite acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor.

Totodată, a fost înregistrat din păcate şi un deces într-o secţie de votare din judeţul Vâlcea. Un bărbat în vârstă de 45 de ani a făcut o criză de epilepsie şi a intrat în stop cardiorespirator, iar în ciuda eforturilor echipelor medicale nu a putut fi salvat.

author avatar
Mihail Ioan